O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

βιβλική καταστροφή...η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

...δραματική κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Πόρτο Γερμενό.....σοβαρή πιθανότητα η φωτιά να περάσει προς τα Γεράνεια Όρη και την Πάρνηθα...
...καταγγελίες για ολιγωρία τα προηγούμενα 24 ωρα που άφησαν την φωτιά στη Βοιωτία να προχωρήσει στην Δυτική Αττική..
...http://www.skai.gr/player/tvlive/

...θλίψη και οργή...


...θλίψη και οργή τα συναισθήματα κάθε ευαίσθητου πολίτη αυτής της χώρας για την καταστροφή του δασικού πλούτου της Αττικής....από χθες όλοι μας βρεθήκαμε ακόμα φτωχότεροι...
οργή γιατί κατοικούμε σε μια χώρα που στερείται κτηματολογίου και δασικών χαρτών...
οργή γιατί έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε κάποιοι να εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα (οικοπεδοποιήσεις, παράνομες εκμεταλλεύσεις γης) μετά από τέτοιου είδους καταστροφές..
οργή γιατί μας διαβεβαιώνουν πριν από κάθε φωτιά ότι δήθεν ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος να αποτρέψει τα χειρότερα, για να διαπιστώσουμε μετά ότι 'κάτι' πάλι δεν πήγε καλά..
οργή γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε περί σκόπιμων εμπρησμών χωρίς να συλλαμβάνεται κανείς, χωρίς να αποτρέπονται τα χείριστα..

φωτο απο http://news.sky.com

...είναι να μην οργίζεται κανείς όταν διαβάζει:
...«Σε εμπρησμό πρέπει να οφείλεται η φωτιά που ξεκίνησε προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή του Γραμματικού!», σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και δημάρχου Αιγάλεω, κου Δημήτρη Καλογερόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Καλογερόπουλος βασίζει την εκτίμησή του όπως είπε και στα στοιχεία που δίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία [Π.Υ.], αφού σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες, ούτε καν δρόμοι.

«Λίγο αργότερα, είπε, ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς για αντιπερισπασμό και να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αν και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα!».

http://news.ert.gr/el/26059-d.kalogeropoulos-apo-emprismo-i-pyrkagia-ston-grammatiko.htm

και η συμφορά δεν έχει τέλος:

Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΨΑΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ!
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύει το megara press , η φωτιά που κατακαίει την Βοιωτία απειλεί την Δυτική Αττική και τα Γεράνεια Όρη!....
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το magoulaonline ο κίνδυνος η φωτιά να περάσει στα παρθένα δάση της περιοχής είναι τεράστιος...

"Συμπάσχουμε με τους πυρόπληκτους, ασυγχώρητοι οι εμπρηστές "
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος