O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σήμερα στις 5.00μμ η επετειακή εκδήλωση μνήμης στο "Τείχος των Μεγάρων" από τον Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων





Αντ. Υψηλάντης:" Ενός κακού μύρια έπονται"

"...Η υποβάθμιση της περιοχής μας είναι συνεχόμενη και γιατί όχι και προμελετημένη..."
Αντ. Υψηλάντης


Επετειακή εκδήλωση από το Δήμο Μεγαρέων στο Στρατουδάκειο

Φιλοζωϊκή Μεγάρων: "ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ!"

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

Κριτική επί άρθρου και αναληθών /εσφαλμένων στοιχείων No 2

Θα ήθελα να ξεκινήσω την επιστολή μου ζητώντας συγνώμη από την Άννα για το εάν προσεβλήθη (αδίκως βέβαια) διότι δεν τοποθέτησα καμιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΜΠΕΛΑ προς αυτήν ( αν και όλοι εκφραζόμαστε πολιτικά ως πολιτικά όντα, ενδεχομένως εννοούσε κομματική ταμπέλα), απλά άσκησα κριτική στα στοιχεία τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία πολλάκις είναι κακοποιημένα από «δημοσιογράφους» οι οποίοι κάνουν τα χατήρια των αφεντικών τους. Άρα αγαπητή Άννα δεν εννοούσα εσένα αλλά τα στοιχεία που αβασάνιστα παρέθεσες καθώς επίσης και την προέλευση αυτών.

Ας πάμε τώρα στο «ζουμί» αφού ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει επιθυμία αντιπαράθεσης μαζί σου. Στον υπερσύνδεσμο που παραθέτεις (http://www.plan.be/databases/database_det.php?lang=en&TM=30&IS=60&DB=HOOFDEN&ID=23\) δεν μας λες πόσοι είναι όντως οι εργαζόμενοι του Δημοσίου τομέα του Βελγίου αλλά παραθέτεις ένα κακομεταφρασμένο κείμενο από τα Αγγλικά στα Ελληνικά μέσω μηχανής μεταφράσεως. Η βάση αυτή λοιπόν αποδίδει ετήσια στοιχεία όπως κι εσύ αναγράφεις ανά κατηγορία και ανά τομέα. Γιατί λοιπόν δεν αναγράφεις για το 2009 τον αριθμό των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα; Υπάρχει η σχετική δυνατότητα κάνοντας κλικ στα συγκεκριμένα κουτάκια. Ήταν δύσκολο να γίνει; Ακολουθεί υπερσύνδεσμος με τον πραγματικό αριθμό για να μπορέσουν οι αναγνώστες αλλά και συ να ενημερωθείτε (http://www.plan.be/admin/uploaded/201010290854450.CP_WP_1910_FR.pdf). Η πρώτη παράγραφο λέει «…Le secteur des administrations publiques en Belgique emploie 828 000personnes en 2009, soit 18,7% de lemploi total που σημαίνει «…Ο τομέας της Δημόσιας Διοίκησης του Βελγίου απασχόλησε 828.000 εργαζόμενους το 2009, το οποίο αντιπροσωπεύει το 18,7% του εργατικού δυναμικού». Άρα όπως βλέπεις όντως το 2009 κι όχι «την δεκαετία 1999-2009 και για όσους εργάστηκαν σε όλους τους τομείς της χώρας» οι εργαζόμενοι είναι όσοι ανέφερα.

Αφού έκλεισα και το θέμα του Βελγίου ας πάμε και στα καθ’ ημάς. Η απογραφή ολοκληρώθηκε και όσοι δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή το καλοκαίρι του 2010, δεν τους καταβάλλεται πλέον η μισθοδοσία τους σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αριθμ. 2/37345/0004 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η απογραφή έχει ολοκληρωθεί και στην δεύτερη φάση θα γίνει πιστοποίηση των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού ή Προσωπικού, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τους, θα απογραφούν όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν απεγράφησαν στην 1η φάση (η εκτίμηση μου είναι ότι θα είναι ελάχιστοι έως μηδενικοί διότι ποιος θα μπορούσε να ζήσει τόσον καιρό χωρίς αποδοχές) και τέλος θαδιορθωθούν και συμπληρωθούν τα στοιχείων των ήδη απογεγραμμένων. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό που λες ότι «…Διότι υπάρχουν και άλλοι Δημόσιοι τομείς που δεν έχουν καταγραφει μέχρι σήμερα οι Δημόσιοι υπάλληλοι τους. Καθώς θα συνεχίστει και θα ολοκληρωθεί η απογραφή σε άλλα στάδια, για την καταγραφή ΟΛΩΝ ΤΕΛΙΚΑ των Δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, ΚΑΙ τότε θα εκπλαγούμε απ' τα αριθμητικά αποτελέσματα που θα ξεπεράσουν τους 1.200.000 Δημόσιους υπαλλήλους!» μάλλον εικασίες κάνεις όπως επίσης και επίδειξη μαντικών ικανοτήτων όταν προβλέπεις ότι θα ξεπεράσει το 1.200.000 ο αριθμός των Δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτά είχα να πω χωρίς ίχνος εμπάθειας αλλά αποκαταστάσεως της αλήθειας (το κατά δύναμη).

Με ειλικρίνεια

Δημήτρης Πλαταράς