O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναδάσωσης στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι!

Ξεκίνησε η α' φάση της πολυαναμενόμενης δενδροφύτευσης στο καμένο τμήμα του δάσους στο Πέραμα Μεγάρων! Το περιαστικό αυτό δάσος βρίσκεται, ως γνωστόν, στη μία πλευρά του υγροτόπου του Βουρκαρίου και χρησιμεύει για φώλιασμα και προστασία για αρκετά είδη πουλιών που φιλοξενούνται σε αυτόν καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Περίπου 50 νεοπροσληφθέντα άτομα από την Περιφέρεια Αττικής κατέφθασαν την περασμένη Παρασκευή στην εν λόγω περιοχή και ξεκίνησαν τις εργασίες διάνοιξης των λάκων υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη των μηχανικών και των γεωπόνων της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κ. Ε. Κοκμοτό.

Παρόντες, το μέλος του Συλλόγου Αναγέννηση Περάματος Μεγάρων κ. Κατερίνα Πεντεφούντη, η "ψυχή" της χρόνιας (από το 2008!) συντονισμένης και κοινής προσπάθειας των συλλόγων του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου για την αναδάσωση του καμένου λόφου και μόνιμος εκπρόσωπός μας σε όλες τις επαφές μας με τους αρμόδιους φορείς (Δ/νση Δασών, Μονή Πετράκη, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δασαρχείο κλπ) καθώς και ο πρόεδρος της -γνωστής σε όλους μας για την προσφορά της- Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων "ΚΟΥΡΟΣ" κ. Δημήτρης Κατερινίτσας που υπέδειξαν στους παρεβρισκόμενους την (περίπου 90 στρεμμάτων) υπό αναδάσωση έκταση.  

Αρωγός και ο Δήμος Μεγάρων που προσέφερε δύο δημοτικά λεωφορεία για την μεταφορά των εργατών από την Ελευσίνα καθώς και σκαπτικά εργαλεία. 

Θα ενημερωθείτε τόσο μέσω του τύπου (έντυπου & ηλεκτρονικού) όσο και των ΜΜΕ για την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης της δενδροφύτευσης. Στόχος της Αντιπερειφερειάρχης κ. Σταυρούλας Δήμου είναι να εξελιχθεί παράλληλα η όλη δράση σε μια μεγάλη «περιβαλλοντική γιορτή» ευαισθητοποίησης των πολιτών.


Ας είμαστε λοιπόν όλοι εκεί για να ξαναπρασινίσουμε τον πανέμορφο λόφο!

Οι εργάτες της Περιφέρειας καταφθάνουν στον λόφο του Περάματος

Ο κ. Ε.Κοκμοτός μαζί με τους γεωπόνους της Περιφέρειας
Φωτογραφία με τους υπεύθυνους μηχανικούς και γεωπόνους (αριστερά)

Αρνητικό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο ενδεχόμενο παραχώρησης του αεροδρομίου Πάχης στην COSCO!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: Πως η εταιρία European Goldfields που έχει σχέση με την Goldman Sachs, με μόλις 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Άργυρο αξίας 15,4 Δισεκατομμυρίων!!!


Διαβάστε τι αποκαλύπτει στους AegeanTimes, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Βαρδουλάκης

Ήταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα! Ήταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η … ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα!

Με την πανηγυρική ανακοίνωση εξαγοράς της European Goldfields, που ελέγχει τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας», από έναν ισχυρό «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά χρυσού, την καναδική Eldorado Gold, έκλεισε ένας κύκλος απίστευτων υπεραξιών γύρω από τον χρυσό της Χαλκιδικής.
Έτσι μια εταιρία με κυριότερο περιουσιακό στοιχείο τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που τα είχε αγοράσει μόλις 11.000.000 ευρώ παραμονές των εκλογών του 2004 επί Κ. Σημίτη, αποτιμήθηκε σε ... 1,8 δισ. ευρώ.

Όμως τι ήταν αυτά τα μεταλλεία ; Που βρίσκονται και πόση είναι η σημερινή τους αξία; Για το θέμα κάναμε μια ειδική δημοσιογραφική έρευνα και σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα και μόνο τμήμα της για να αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης πόσο σάπιο είναι το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα

μας σε μια ΠΡΟΚΑΤ οικονομική κρίση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, που είχε ασχοληθεί τότε με το θέμα σε άρθρο της ( Κλικ Εδώ), τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πουλήθηκαν το 2003 από το «Ελληνικό Δημόσιο» στη εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός” έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά την Αυγή η εταιρεία "European Goldfields" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Το εκπληκτικότερο που ανακαλύψαμε όμως, είναι ότι η εν λόγω εταιρία, ανήκει στην Goldman Sachs (upbeat on European Goldfields after Greek approval) !!!

Είπε κανείς τίποτε; Όσοι γνωρίζετε αγγλικά διαβάστε το παρακάτω: Κλικ εδώ
Martyn Konig Director (Executive Chairman and President)
Martyn Konig has 27 years experience in investment banking and the commodity markets and is also a Non-Executive director of TSX listed Newgold Inc. He has extensive experience in the natural resource sector, which includes senior management responsibility in resource finance and commodity trading operations at various international investment banks. Mr. Konig was a main Board Director of NM Rothschild and Sons Ltd. for 15 years and held senior positions at Goldman Sachs and UBS. Mr. Konig is a Barrister and Fellow of the Chartered Institute of Bankers. Kλικ Εδώ)

Έτσι λοιπόν είχε σχεδιαστεί η παραχώρηση 9% του ποσοστού της στο Κατάρ έναντι 175 εκατ. Ευρώ. Αν λοιπόν τα 9/100 των μεταλλείων κοστίζουν 175.000.000 ευρώ τα 100/100 των μεταλλείων κοστίζουν 100 X (175.000.000 /9) = 1.944.400.000 δηλαδή περίπου 2.000.000.000 Ευρώ. (2 ΔΙΣ).

 
Από την παραδοχή αυτή προκύπτουν αρκετά συμπεράσματα. Για όλα αυτά, συναντήσαμε και μιλήσαμε με έναν από του πλέον αξιόλογους καθηγητές του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τον καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών, κ. Αντώνη Βαρδουλάκη, ζητώντας του να μας σχολιάσει όλα τα παραπάνω:

Σύμφωνα με τον κ.Βαρδουλάκη το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το Ελληνικό δημόσιο πούλησε τα μεταλλεία Χαλκιδικής στην European Goldfields 200 φορές πιο φθηνά από την κανονική τιμή τους !! Κι αυτό προκύπτει από μια μικρή αλλά σημαντικότατη έρευνα που έκανε ο ίδιος αναζητώντας στοιχεία στο site της European Goldfields (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο στο Στρατόνι της Χαλκιδικής είναι 10 ΜΟΖ.
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο στις Σκουριές της Χαλκιδικής είναι 3,6 ΜΟΖ.
Τα αποθέματα Χρυσού στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 4,1 ΜΟΖ.
Τα αποθέματα Αργύρου στο μεταλλείο της Ολυμπιάδος της Χαλκιδικής είναι 59,0 ΜΟΖ.


Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Χρυσού είναι περίπου 1.700 Ευρώ/ΟΖ και σύμφωνα με τον καθηγητή η τιμή αναγράφεται σήμερα στο http://www.goldalert.com/ , η αξία του χρυσού στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι: 3,6+4,1=7,7 ΜΟΖ= 7,7 Χ 1.000.000 = 7.700.000 ΟΖ
7.700.000 OZx1.700 Ευρώ/ΟΖ = 1,309×
1010Ευρώ = 13.090.000.000 Ευρώ
 

Λαμβανομένου υπόψη ότι η τρέχουσα τιμή του Αργύρου είναι περίπου 34 Ευρώ/ΟΖ η αξία του Αργύρου στα παραπάνω δύο μεταλλεία είναι: 69 ΜΟΖ= 69 x 1.000.000 OZ = 69.000.000 OZ
69.000.000 OZ x 34 Ευρώ/ΟΖ = 69000000 Χ34= 2.346×10⁹=2.346.000.000 Ευρώ

Μιλώντας με τον κ. Βαρδουλάκη, διαπιστώσαμε ότι προκύπτει και ένα δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα: Η εταιρεία European Goldfields με την αρχική επένδυση των 11.000.000 Ευρώ για τα μεταλλεία κέρδισε στην ουσία:
13.090.000.000 + 2. 346.000.000 =15.436.000.000 δις ευρώ,
δηλαδή πολλαπλασίασε τα χρήματα της περίπου 1.403 φορές !!

(15.436.000.000/11.000.000 = 1.403 φορές !!). Με απλά μαθηματικά, ο κ. Βαρδουλάκης, αποδεικνύει ότι η αρχική επένδυση της European Goldfields θα αποφέρει έσοδα κοντά στα 15 δις!

Κι εδώ τίθεται πλέον το αμείλικτο ερώτημα! Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά;
Σίγουρα όχι στο Ελληνικό Κράτος! Πολιτικά, δεν πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν για αυτή την εξευτελιστική πώληση των ορυχείων Χαλκιδικής; Προχωρώντας το παραπέρα, ανακαλύψαμε ότι για να γίνει η πώληση αυτή, άλλαξε ολόκληρο το νομικό καθεστώς εκμετάλλευσης που διέπει τα μεταλλεία και έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν αρμοδιότητες ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τα δασαρχεία!

Ξεπουλήσαμε λοιπόν για 11 εκατομμύρια μια επένδυση που θα αποφέρει στους αγοραστές της 15 ολόκληρα ΔΙΣ. Δεν υπάρχει αστική και ποινική ευθύνη γι αυτή την απίστευτη μπίζνα στην οποία εμπλέκεται και η ίδια η Goldman Sachs που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρήσει την χώρα μας; Πως είναι δυνατόν να ασχολούμαστε ως χώρα με τα διάφορα "Βατοπέδια" τόσα χρόνια, και να κλείνουμε τα μάτια σε τόσο εξώφθαλμες περιπτώσεις όπως τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;

Την στιγμή που σήμερα αναζητά η τρόικα και οι δανειστές μας, 350 εκατομμύρια και οδήγησαν στον «ζυγό» τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο, δεν υπάρχει έστω κι ένας εισαγγελέας που να αναζητήσει ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο που περιγράψαμε;Πως είναι δυνατόν, αυτοί μας δανείζουν χρήματα, αυτοί που μας «συμβουλεύουν» ως Κράτος και μάλιστα επ αμοιβή, να ρουφούν παράλληλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, απειλώντας μας παράλληλα με … πτώχευση; Δεν πρέπει όλοι αυτοί να οδηγηθούν σε ένα ειδικό δικαστήριο, που θα εξετάσει τον σκοτεινό τους ρόλο;

Όσο καθυστερεί ο νομικός κόσμος της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει την βρωμιά στη χώρα, τόσο θα κινδυνεύουμε με «βίαιες» αναταραχές και Συνταγματικές Εκτροπές! Η ώρα πλησιάζει...

  Γιώργος Αδαλής  (6/3/2012)


Πηγή: www.aegeantimes.gr

Φωτορεπορτάζ από τα "Ξεφτέρια"!

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την 3η συνάντηση της παιδικής λέσχης της Ορνιθολογικής "ΞΕΦΤΕΡΙΑ" που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον:
 
 
 
 
 
 
 


Χωρίς λόγια!