O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναδάσωσης στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι!

Ξεκίνησε η α' φάση της πολυαναμενόμενης δενδροφύτευσης στο καμένο τμήμα του δάσους στο Πέραμα Μεγάρων! Το περιαστικό αυτό δάσος βρίσκεται, ως γνωστόν, στη μία πλευρά του υγροτόπου του Βουρκαρίου και χρησιμεύει για φώλιασμα και προστασία για αρκετά είδη πουλιών που φιλοξενούνται σε αυτόν καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Περίπου 50 νεοπροσληφθέντα άτομα από την Περιφέρεια Αττικής κατέφθασαν την περασμένη Παρασκευή στην εν λόγω περιοχή και ξεκίνησαν τις εργασίες διάνοιξης των λάκων υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη των μηχανικών και των γεωπόνων της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κ. Ε. Κοκμοτό.

Παρόντες, το μέλος του Συλλόγου Αναγέννηση Περάματος Μεγάρων κ. Κατερίνα Πεντεφούντη, η "ψυχή" της χρόνιας (από το 2008!) συντονισμένης και κοινής προσπάθειας των συλλόγων του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου για την αναδάσωση του καμένου λόφου και μόνιμος εκπρόσωπός μας σε όλες τις επαφές μας με τους αρμόδιους φορείς (Δ/νση Δασών, Μονή Πετράκη, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δασαρχείο κλπ) καθώς και ο πρόεδρος της -γνωστής σε όλους μας για την προσφορά της- Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων "ΚΟΥΡΟΣ" κ. Δημήτρης Κατερινίτσας που υπέδειξαν στους παρεβρισκόμενους την (περίπου 90 στρεμμάτων) υπό αναδάσωση έκταση.  

Αρωγός και ο Δήμος Μεγάρων που προσέφερε δύο δημοτικά λεωφορεία για την μεταφορά των εργατών από την Ελευσίνα καθώς και σκαπτικά εργαλεία. 

Θα ενημερωθείτε τόσο μέσω του τύπου (έντυπου & ηλεκτρονικού) όσο και των ΜΜΕ για την ακριβή ημερομηνία υλοποίησης της δενδροφύτευσης. Στόχος της Αντιπερειφερειάρχης κ. Σταυρούλας Δήμου είναι να εξελιχθεί παράλληλα η όλη δράση σε μια μεγάλη «περιβαλλοντική γιορτή» ευαισθητοποίησης των πολιτών.


Ας είμαστε λοιπόν όλοι εκεί για να ξαναπρασινίσουμε τον πανέμορφο λόφο!

Οι εργάτες της Περιφέρειας καταφθάνουν στον λόφο του Περάματος

Ο κ. Ε.Κοκμοτός μαζί με τους γεωπόνους της Περιφέρειας
Φωτογραφία με τους υπεύθυνους μηχανικούς και γεωπόνους (αριστερά)