O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συμμετοχή του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου στον 9ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ "Στα Χνάρια του Παυσανία"




Την περασμένη Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 διεξήχθη ο 9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία» απόστασης 21.097,5 μέτρων.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10.00πμ από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή περίπου 300 δρομέων οι οποίοι ακολούθησαν μια πανέμορφη παραλιακή διαδρομή διαμέσου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου (Π.Ε.Ο.Α.Κ.) μέχρι τον τερματισμό τους στο Δημοτικό Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών στα Μέγαρα.

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος « Στα Χνάρια του Παυσανία» αποτελεί το τελευταίο αγωνιστικό τέστ πριν τον κλασικό μαραθώνιο και συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων Ελευσίνας, Νέας Περάμου και Μεγάρων υπό την αιγίδα του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Αττικής.

Ο «Φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου» έδωσε (όπως και πέρυσι) και πάλι το παρόν σε αυτό το κορυφαίο γεγονός του κλασσικού αθλητισμού στη Δυτική Αττική, συμμετέχοντας με δύο ερασιτέχνες αθλητές-μέλη του Φορέα, οι οποίοι αγωνίστηκαν φορώντας μπλουζάκια με τυπωμένο μήνυμα για την προστασία του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των διοργανωτών, των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών για το ζήτημα της διάσωσης και ανάδειξης του υγροβιοτόπου των Μεγάρων.

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε και στη σημαντική προσφορά της «Εθελοντικής Ομάδας Κούρος», ενεργού μέλους του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου, που για ακόμα μια φορά βοήθησε στη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου με την παρουσία των μελών του σε αρκετά σημεία διέλευσης, από τη διασταύρωση του Περάματος μέχρι και το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, για την διευκόλυνση των αγωνιζομένων δρομέων και την αποφυγή ατυχημάτων με τους διερχόμενους οδηγούς.
Χειροκροτούμε τις προσπάθειες όλων, διοργανωτών, συμμετεχόντων και θεατών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που αποτελεί διαφήμιση για την πόλη μας.

βιβλίο για τα Μέγαρα απο τον Χρυσόστομο Σύρκο

ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Your browser may not support display of this image.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το βιβλίο που συνέγραψε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Χρυσόστομος Σύρκος με τίτλο « Μεγαρικόν λαόν – Τα έργα υποδομής της τετραετίας 2003 -2006 στο Δήμο Μεγάρων», είναι έτοιμο προς κυκλοφορία.

Ο πρώην Δήμαρχος μας έκανε την τιμή να διοργανώσουμε την παρουσίαση του που θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, για την οποία θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Ο επικεφαλής της Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών

Γιώργος Βαρελάς

πρόσκληση απο την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία....

prosklisi

ενημερωτικό δελτίο απο τον Χ.Χρηστάκη, δημ.σύμβουλο Ελευσίνας

Ενημερωτικό Δελτίο

ΠΑΛΛΑΣ : The end !

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου