O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του "Τείχους" από τον "ΚΟΥΡΟ"



Ολοκληρώθηκε από μέλη της "Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων - Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ" ο καθαρισμός του ιστορικού "Τείχους των Μεγάρων" στην Αγία Τριάδα στο Βουρκάρι.
Συγκεκριμένα, τέσσερις εθελοντές του ΚΟΥΡΟΥ προσήλθαν εκ νέου πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, για να ολοκληρώσουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία του συλλόγου τους για τον καθαρισμό του ιστορικού Μνημείου από τα σκουπίδια και τα ξερόχορτα, με στόχο την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στους επισκέπτες αλλά και την καλυτέρευση της νυκτερινής θέασής του (η οποία αλλοιωνόταν από τα μαύρα στίγματα που προκαλούσαν επάνω στο "Τείχος" τα ψηλά ξερόχορτα που βρίσκονταν μεταξύ του Μνημείου και των προβολέων φωταγώγησής του).
Όπως επιβεβαιώνουν οι ανωτέρω πρόσφατες φωτογραφίες, οι εθελοντές του ΚΟΥΡΟΥ, στην δεύτερη εξόρμησή τους, καθάρισαν επιπρόσθετα το μπροστινό και το πίσω τμήμα του "Τείχους" που εφάπτεται με τον υγρότοπο του Βουρκαρίου, και το οποίο είχε μείνει ακαθάριστο την πρώτη φορά λόγω του προχωρημένου της ώρας. Θυμίζουμε ότι ο βασικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε (εν μέσω καύσωνα) το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου καθαρίστηκε ένας χώρος περίπου 10 μέτρων κατά μήκος όλου του ιστορικού Μνημείου.
Συγχαρητήρια στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων - Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ" για την ευαισθησία και την προσφορά τους. Είθε η πολύμορφη δράση τους να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

2η Μεγάρων Γή


Συνεχίζεται η ανάπλαση του αλσύλιου στα Πευκάκια