O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πυρκαγιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα


Πυρκαγιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής οι οποίες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στα Μέγαρα συμμετείχε με τους εθελοντές της η ΕΟ "ΚΟΥΡΟΣ".

Στη βορειοανατολική Αττική, όπου προκλήθηκε χθες νέα οικολογική καταστροφή, η πυροσβεστική θέτει σήμερα υπό έλεγχο κάποιες μικρές εστίες φωτιάς στο Μικροχώρι. Άμεσα αναδασωτέες κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας έχουν σπεύσει επί τόπου 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Καντήλι Μεγάρων βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

πηγή:

http://tvxs.gr

Σήμερα η τελευταία παράσταση της θεατρικής κωμωδίας "ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ;" από την Εφηβική Σκηνή Μεγάρων

Η εξαιρετική Εφηβική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων, παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία την κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα " ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ; ", σε σκηνοθεσία Βιργινίας Κεχαγιά, στο Ανοιχτό Θεατράκι στα Πευκάκια στις 9,10,11,12 Ιουλίου 2010.
Η εν λόγω θεατρική παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις μοναδικές ερμηνίες των νέων, τα υπέροχα κοστούμια, τα εξαιρετικά σκηνικά, την πανέμορφη μουσική επένδυση και τα εξίσου καλά φωτιστικά εφέ προκάλεσε την εντυπωσιακή προσέλευση του κοινού (καθώς σε όλη την διάρκεια των παραστάσεων το ανοιχτό θέατρο ήταν συνεχώς κατάμεστο από θεατές), γεγονός που "ανάγκασε" τους διοργανωτές να προγραμματίσουν ακόμα μία (τελευταία) παράσταση για σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 στις 9:00 το βράδυ, στον ίδιο χώρο στα Πευκάκια.
Προτρέπουμε λοιπόν όσους δεν πρόλαβαν ακόμα να τη δουν, να σπεύσουν να την απολαύσουν!
Θερμά συγχαρητήρια σε ηθοποιούς και διοργανωτές!

Δείτε παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση: