O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

οχι στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στα Μέγαρα! Κινητοποίηση πριν την καταστροφή!

Ο τοπικός τύπος επανέφερε το θέμα του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στα Μέγαρα. Υπενθυμίζουμε ότι παρά τα λόγια και τις υποτιθέμενες διαβεβαιώσεις η άδεια για να εγκατασταθεί εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Πέραμα Μεγάρων βρίσκεται σε ισχύ και θα βρίσκεται για τριάντα χρόνια!
Ο Δήμος πρέπει να βρεθεί μπροστά σε κινητοποιήσεις για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ της άδειας. Δεν θα πρέπει να βρεθούμε για άλλη μια φορά προ τετελεσμένων και να τρέχουμε σε χαμένους από χέρι αγώνες. Αντίδραση απο τώρα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

ο 'Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου' έχει υποβάλει ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα το πολεμήσουμε τόσο δικαστικά όσο και σε τοπικό επίπεδο με όλες μας τις δυνάμεις!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!



ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών


Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Υπάρχει κανείς σήμερα στην πόλη μας, που να αμφιβάλλει, ότι η εγκληματικότητα στα Μέγαρα καλπάζει;

Υπάρχει κανείς, που να μην έχει αγανακτήσει, επειδή οι αρμόδιοι δεν κάνουν αυτά, που πρέπει, για να αποτρέψουν αυτό το μεγάλο κακό, που μας έχει βρει;

Υπάρχει κανείς, που να μην ανησυχεί, όταν καθημερινά διαπιστώνει, ότι ο ίδιος, ο συγγενής του ή ο γείτονάς του, πέφτουν θύματα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας ή βιαιοπραγίας; Η απάντηση είναι εύκολη….Υπάρχει!!! Είναι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, που δεν ιδρώνει το αυτί της για τίποτα!

Απομονωμένη στην μικροκομματική αντίληψη για το κουμάντο μιας πόλης και στην αλαζονεία της, συμπεριφέρεται ανεύθυνα προκαλώντας με την στάση της τους δημότες.

Δεν θα έπρεπε ο κος Δήμαρχος ήδη να έχει καλέσει όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και να συνεργαστεί μαζί τους, για το τι πρέπει να γίνει;

Δεν θα έπρεπε ήδη να έχει συναντηθεί με τους βουλευτές της περιφέρειας μας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που εκλέγεται μάλιστα και από τα Μέγαρα και να τους θέσει προ των ευθυνών τους;

Δεν θα έπρεπε ήδη να έχει οργανώσει ένα παμμεγαρικό κάλεσμα στους πολίτες, προκειμένου όλοι μαζί να διατρανώσουμε την επιθυμία μας για μια ήσυχη και ασφαλή διαβίωση; Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές; Κι όμως δεν το κάνει! Η μέθη της «εξουσίας» τον έχει αδρανοποιήσει εντελώς!

Γι’ αυτό και τα ψέματα τελείωσαν…κι έτσι αυτό, που δεν μπορεί, να κάνει ο Δήμαρχος και η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, το κάνουμε εμείς, η Ένωση Πολιτών. Ήδη ξεκινήσαμε διάλογο με τους φορείς και έπεται συνέχεια για να βροντοφωνάξουμε «μακριά από μας οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ληστείες και οι βιαιοπραγίες. Έξω η εγκληματικότητα από τα Μέγαρα!!!».

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους, να ενδιαφερθεί γι’ αυτήν την πόλη!!!

Η

Συντονιστική Επιτροπή

Της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ "Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ" ΣΤΗΝ "ΑΙΧΜΗ"


...ναι στη ζωή!...

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

για το μέγαρο της Νομαρχίας...

αναδημοσιεύουμε την σχετική ανάρτηση απο το megaramme.blogspot.com :

Επειδή υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις {όχι μόνο στην περιφέρειά μας}για το κτήριο των 43 εκατομμυρίων ευρώ της νομαρχίας, θεωρούμε πως πρέπει και εμείς από εδώ μέσα να εκφέρουμε γνώμη γι΄ αυτό το έργο, μετά τα e mail που λάβαμε.
Η χώρα ήδη βρίσκεται στα χέρια τους ΔΝΤ που σημαίνει λιτότητα μέχρι εσχάτων. Η οικονομία έχει πιάσει πάτο με αποτέλέσμα η χώρα να είναι ήδη βουλιαγμένη και η κυβέρνηση απλά να ελέγχει και όχι να αποφασίζει πλέον για την οικονομία μας. Το κτήριο της νομαρχίας με τη μελέτη των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θεωρούμε πως είναι ένα όραμα που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο σε καιρούς ευνοικούς και με οικονομικές συνθήκες που το επιτρέπουν. Το δελτίο τύπου της νομαρχίας αναφέρει πως δαπανώνται περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ενοίκια. Αν κανείς υπολογίσει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ με τα χρόνια που θα αποπληρωθούν τα 43 εκατομμύρια ευρώ του κτηρίου, δηλαδή 35 χρόνια, βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια μπορεί να έχει έρθει η κοσμογονία. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια και νέος Καλλικράτης που θα έχει ακόμα μεγαλύτερες περιφέρειες και ακόμα λιγότερες υπηρεσίες στην δική μας περιφέρεια. Γιατί λοιπόν να βιαστεί η νομαρχία να φτιάξει το έργο αυτό, αφού με τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ενοίκια { που μπορεί να είναι πολύ λιγότερα μιας και λιγοστεύουν οι υπηρεσίες} θα μπορούσε να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της; Την στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, την στιγμή που ευπαθείς ομάδες πολιτών κυριολεκτικά πεινούν και το χρέος που θα επωμιστεί η νομαρχία θα πέσει στις πλάτες των πολιτών της;
Συμπέρασμα; Πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση η νομαρχία, πριν αποφασίσουν οι άρχοντες για εμάς θα ήταν προτιμότερο να μας ρωτήσουν αν θέλουμε να χρεωθούμε για μια ακόμα φορά ένα κτήριο που μετά από 35 χρόνια {εξηγήσαμε πιο πάνω} δεν θα γνωρίζουμε αν θα χρειάζεται και σε τι θα μας χρειάζεται. Και είπαμε το έργο θα ήταν καλό να γίνει όταν οι οικονομικές συνθήκες θα μας το επέτρεπαν. Όχι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς κύριοι! Σκεφτείτε απλά ότι τους επόμενους μήνες θα κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός, και οι συντάξεις στους συνταξιούχους ίσως και να μην δίνονται. Όλα αυτά σκεφθείτε τα κύριοι. Όσο για το αν η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ ή κατά, διόλου δεν μας ενδιαφέρει γιατί τα χρέη εμείς πάλι θα τα πληρώσουμε!

ανακοίνωση: Επιτροπή Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αντί για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση και η διοίκηση απολύουν 80 συμβασιούχους.