O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ο "Κούρος" για τον διαγωνισμό αεροστάτου...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΟΜΑΔA ΜΕΓΑΡΩΝ
ΚΟΥΡΟΣ 
Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ –ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ-ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ  
Τηλ.  22960 – 24444  fax: 22960 – 21045 21120   www.aokoyros.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ 2016

Για 13η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων διοργάνωσε διαγωνισμό αεροστάτου στο Κουρκούρι Μεγάρων.
Πρόκειται για την αναβίωση ενός τοπικού εθίμου με βαθιές ρίζες. Παλιά οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα «πέταγαν» κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος καθιέρωσε στις μέρες μας το πέταγμα να γίνεται κάθε Κυριακή της Τυρινής. Η εκδήλωση εντάσσεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μεγαρέων.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος και έτσι περισσότερα από 100 αερόστατα γέμισαν τον ουρανό των Μεγάρων δίνοντας ένα γιορτινό και χαρούμενο χρώμα. Κάθε συμμετοχή λάμβανε εξ αρχής έναν έπαινο και στο τέλος απονεμήθηκαν τα εξής πέντε βραβεία στους παρακάτω νικητές:
1. Για το μεγαλύτερο αερόστατο: Πέγκος Γεώργιος.
2. Για το μικρότερο αερόστατο : Τσίγκρης Λεωνίδας
3. Για αυτό που πήγε πιο μακριά: Τζανετοπούλου Ιωάννα
4. Για το ομορφότερο: Κατερινίτσα Μαρία & Γιώργος.
5. Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές: Μπουρλέσας Άγγελος
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα σχολεία κατασκευής αεροστάτου στις 7/3 στη Νέα Πέραμο και στις 9/3 στα Μέγαρα, και όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στο διαγωνισμό την Κυριακή της Τυρινής.
 Επίσης να ευχαριστήσουμε την Αλέκα Σταματιάδη για τις φωτογραφίες και τέλος ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.
Με τιμή το Δ.Σ.
"Θέογνις" - προβολές Μαρτίου


πρόγραμμα εορτασμού για την 25η Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Έχοντας υπόψη :
          Tο γενικό πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της “25ης Μαρτίου 1821”
καθορίζουμε για το  Δήμο Μεγαρέων, τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών, των οδών και των πλατειών των πόλεων Μεγάρων και Νέας Περάμου, από το πρωί της 24ης  Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016.
Φωταγώγηση των πόλεων, των Δημοσίων καταστημάτων και του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016
Διακόσμηση των Σχολείων, Δημοτικών και Αστυνομικών Καταστημάτων και του Δημαρχείου  με εικόνες από το θεματολόγιο του Ιστορικού Έπους.
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τις Δημόσιες Υπηρεσίες , τα Ν.Π.Δ.Δ. με ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις κ.λ.π.

πρόσκληση από το δήμο ΜεγαρέωνΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε
τη Κυριακή 27 Μαρτίου 2016
στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 20 χλμ
ανδρών – γυναικών & νέων ανδρών – γυναικών
και στην ημερίδα
10 χλμ εφήβων, νεανίδων, παίδων & 5 χλμ κορασίδων.
που θα διεξαχθούν στη Βαρέα Μεγάρων.
Ώρα εκκίνησης: 9:30 πμ.

Ελάτε να ενισχύσουμε με το χειροκρότημά μας
τις προσπάθειες
των βαδιστών και των βαδιστριών.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»


ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΓΑ
δελτίο τύπου από την "Ένωση Πολιτών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Δημου βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με την  δήθεν προσβολή του κ. Λευτέρη Παπαλευτέρη

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, συζητήθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης το ζήτημα της Αναχρηματοδότησης των Δανείων του Δήμου Μεγαρέων.