O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ερώτηση στη Βουλή απο τον κ.Μ.Βορίδη για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε εκ νέου ερώτηση σχετικά με την προστασία του υγρότοπου στο Βουρκάρι Μεγάρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση:
Με την υπ.αρ. πρωτ. 15399/3-3-09 ερώτησή μας προς τον πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα της ανάδειξης και προστασίας του σημαντικού υγροτόπου «Βουρκάρι» στην περιοχή Μεγάρων, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε μεταξύ άλλων, εάν πρόκειται να αποχαρακτηριστεί η βιομηχανική ζώνη στην περιοχή, εάν έχει εκπονηθεί μελέτη για την οριοθέτηση του υγροτόπου και εάν έχουν ανασταλεί οι οικοδομικές εργασίες σε παραγωγικές μονάδες, μέχρι την έγκριση του νέου Γ.Π.Σ.
Στην με αρ. πρωτ. 5124Β/27-3-09 απάντηση του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, μας γνωστοποιείται ότι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει εγκρίνει ήδη από το 2007 το πλαίσιο χωρικού σχεδιασμού στην περιοχή το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προστασία του υγροτόπου και της βιοποικιλότητας, με σκοπό να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Επίσης ότι ο ΟΡΣΑ «…θα προωθήσει την έγκριση της τροποποίησης του ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων, αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο φάκελος της μελέτης…».
Ερωτάται η κα./ ο κ. Υπουργός:

1. Έχει συμπληρωθεί και αν όχι γιατί, ο φάκελος της μελέτης για την οριοθέτηση του υγροτόπου, για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και τη διατύπωση πρότασης μέτρων αποκατάστασή του;

2. Πότε πρόκειται να προωθηθεί από τον ΟΡΣΑ η έγκριση της τροποποίησης του ΓΠΣ του Δήμου Μεγαρέων;

------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr


http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_490fs2bq8cv

ποδηλατικός γύρος Μεγάρων

μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις...


...υγροβιότοπος Βουρκαρίου...

δελτίο τύπου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δ.Αττικής