O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Διήμερο διαμαρτυρίας στην Πάχη για την εξόντωση των ζώων

Διήμερο διαμαρτυρίας στην Πάχη εξαιτίας της εξόντωσης των αδέσποτων της περιοχής διοργανώνει η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου στις 26 και 27 Φεβρουαρίου τονίζοντας, ότι οι ενεργοί πολίτες πρέπει να εναντιωθούν στο συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης των σκυλιών, που είχαν στειρωθεί με ξεχωριστή φροντίδα, για να διευκολυνθούν και οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες της περιοχής...

Ας μη ξεχνάμε, ότι εκείνος, που δηλητηρίασε τα ζώα, είναι ο υπαίτιος της δυσφήμισης του τόπου, του συνόλου των καταστηματαρχών και των κατοίκων, αφού όλοι τελικά θεωρούνται υπεύθυνοι για τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τα δύο τελευταία σκυλιά - θύματα έδειξαν, ότι η Σούζυ δηλητηριάστηκε και το θηλυκό κουτάβι της, επίσης στειρωμένο από τον Ιούνιο του 2011, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία από επαναλαμβανόμενα χτυπήματα. Κανείς δεν είδε; Κανείς δεν άκουσε τις κραυγές του ζώου; Αν κανείς δεν θέλει απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, θα απαντήσουν οι φιλόζωοι με τον δικό τους τρόπο!

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης αυτής τονίζουν, πως ζητούν κυρίως δικαίωση για όλα τα δολοφονημένα ζώα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, που κάποιος εξοντώνει μαζικά και συστηματικά τα αδέσποτα. Γι’ αυτό εξηγούν: «Τα δάκρυα στέγνωσαν και μένουν μόνο αναπάντητα ερωτήματα. Η θλίψη για τον χαμό των ζώων στην Πάχη δεν ανήκει μόνο στα Μέγαρα. Όλοι σας έχετε βιώσει τον άδικο χαμό ζώων, που υπέφεραν μέχρι την τελευταία τους πνοή.

Πήραν από αυτή την ζωή μόνο πόνο και τρόμο. Σας καλούμε όλους στην Πάχη Μεγάρων για να μοιραστούμε όλοι μαζί αυτό το φορτίο. Χωρίς βία, όπως βία δεν χρησιμοποίησαν ούτε τα ζώα, που χάθηκαν, μέχρι και την τελευταία τους πνοή. Τα μαγαζιά και οι κάτοικοι της Πάχης δεν είναι όλοι δολοφόνοι. ΕΝΑΣ μόνο αποφάσισε να διασύρει την πόλη μας σε εθνικό εξευτελισμό και να αφαιρέσει την ΖΩΗ! Ελάτε να του στείλουμε ένα μήνυμα, όπως μόνο εμείς οι φιλόζωοι ξέρουμε.

Οι διαμαρτυρίες σας όλες θα κοινοποιηθούν την Τρίτη το πρωί στον Δήμο Μεγαρέων, στον Σύλλογο Πάχης, στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, στον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην αρμόδια Κτηνιατρική Διεύθυνση και προς κάθε αρμόδιο. Ας στείλουμε σε όλους τους δολοφόνους ένα μήνυμα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Κυριακή 26 /2

11:00 - 18:00 διανομή φυλλαδίων. Φέρτε όλοι οι Σύλλογοι το υλικό σας, τους εθελοντές σας και την καλή σας διάθεση και ελάτε. Ανάρτηση πανό, πλακάτ.

Δευτέρα 27/2

11:00 - 12:00 Συγκέντρωση εθελοντών και διανομή φυλλαδίων.

12:00 - 14:30 Συγκέντρωση και ανάγνωση μηνυμάτων διαμαρτυρίας από όλους τους Συλλόγους που δεν μπορούν να είναι μαζί μας.

14:30 - 15:30 Πορεία κατά μήκος της παραλίας με πρωτοστάτη τον Μακρυμούρη που μόνος επιβίωσε από την γενοκτονία της Πάχης. Με αλυσίδα θα περπατήσουν και όλα τα σκυλάκια, που θα σας συνοδεύουν.

15:30 - 19:00 Ανάγνωση μηνυμάτων και αναφορές στις περιοχές όπου δολοφονηθήκαν ζώα σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε δράση από τους συλλόγους είναι καλοδεχούμενη... Τα μηνύματα όλων σας θα κοινοποιηθούν στον Δήμο και στους κάτοικους και μαγαζάτορες της Πάχης. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας για τα 4 σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά, και τα άλλα 4 που εξαφανίστηκαν. Ο θάνατός τους θα δικαιωθεί, θα γίνει η αφορμή να αφυπνιστούν και να πάρουν θέση δεκάδες ανθρώπων που θα επισκεφτούν την Πάχη. Η οργή και τα δάκρυα δεν φτάνουν πια...

Γίνετε ενεργοί και στείλτε το δυνατό μήνυμα σας σε όλους τους υπεύθυνους. Τα σκυλιά των Μεγάρων σας χρειάζονται! Στείλτε το μήνυμα σας, παρακαλούμε χωρίς υβριστικά σχόλια και εκδηλώσεις βίας. Στείλτε τους ένα μήνυμα για να δουν ότι είμαστε πολλοί!».

Στείλτε τις προτάσεις σας γι’ αυτή την κινητοποίηση στο email: filozwiki.kinisi@gmail.com. Τη βιντεοσκόπηση της διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Τίνα Κασιδόκωστα.

Διαβάστε επίσης:

Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας!

http://www.zoosos.gr

Τεράστιας σημασίας απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά για τις Ιχθυοκαλλιέργειες


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τεράστιας σημασίας απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

για τις Ιχθυοκαλλιέργειες - Δημιουργείται νομολογία που μπορεί

να αξιοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα


Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση αναστολής της εταιρίας «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, Δημήτρη Κατσικάρη, ο οποίος στις 5.7.2011 είχε αποφασίσει την οριστική παύση λειτουργίας δύο μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, εφαρμόζοντας τη δέσμια αρμοδιότητά του άρθρου 30 § 2 του Ν. 1650/1986. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, όταν διαπιστωθεί ότι μία δραστηριότητα προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος, επιβάλλεται προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της έως ότου η υποβάθμιση σταματήσει, και οριστική διακοπή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό ότι υπήρξε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η οποία αποδεικνύεται από την υπέρβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των μονάδων, δηλαδή από το γεγονός ότι διέθεταν περισσότερα από τα επιτρεπόμενα κλουβιά, και έκρινε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης απολύτως νόμιμα και δικαιολογημένα διέκοψε οριστικά τη λειτουργία τους. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η εν λόγω αρμοδιότητα του Ν. 1650/1986 για τις ιχθυοκαλλιέργειες και η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί νομολογία που μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.


Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS One μελέτη που αποδεικνύει, μέσω του έλεγχου των δορυφορικών εικόνων του Google Earth, ότι η Ελλάδα το 2006 παρήγαγε περίπου 30% περισσότερα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας από ό,τι δήλωσε επίσημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Αυτό πρακτικά σημαίνει παραγωγή 30.000 τόνων καθ’ υπέρβαση των περιβαλλοντικών όρων και περίπου 140εκ. ευρώ μαύρο αφορολόγητο χρήμα. Και αυτά κατά τη διάρκεια μίας μόνο χρονιάς. Στις Περιφέρειες της χώρας τηρούνται τα διαχρονικά απογραφικά δελτία παραγωγής όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και όλες οι ετήσιες εκθέσεις ελέγχου τήρησης των περιβαλλοντικών όρων. Οι κάτοικοι των θιγόμενων περιοχών απαιτούν άμεσα τη δημοσιοποίησή τους και την εφαρμογή του νόμου!




Για περισσότερες πληροφορίες: www.syntonistikiepitropi.gr


...από τις "βαρβάρες" του Βουρκαρίου!

Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 18/02/2012
...κι ένα μικρό σχετικό βιντεάκι (18/02/2012):

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων

άρθρο του Νίκου Γιαννή

δελτίο τύπου κ. Γεωργίου Βλάχου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Σας Περιμένουμε όλους να λάβετε μέρος στην Παρέλαση της Νέας Περάμου !!! Πάνω απο 500 οργανωμένοι καρναβαλιστές θα λάβουν μέρος στην Παρέλαση !! Ο καιρός σύμμαχος μας !!! Όσοι δεν είσαστε σε γκρουπάκι υπάρχει πρόβλεψη να ενσωματωθείτε στην Παρέλαση αρκεί να είσαστε στις 14.30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου !!!!
http://www.facebook.com/events/259992464076492/

η "α" αυτή τη βδομάδα

Διαβάστε στην "Αττική"