O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

οχι στα διόδια για όλη την Μεγαρίδα! Οι δήμαρχοι να βρεθούν μπροστά στον αγώνα!

Αρνητική έκπληξη μας επιφύλαξε ο δήμαρχος Νέας Περάμου με πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Άποψη" (την οποία αναδημοσιεύουμε παρακάτω).
Ο κ. Σταύρος Φωτίου, αναφερόμενος στην επαπειλούμενη επιβολή διοδίων για τους κατοίκους της Μεγαρίδας, είπε ότι:
  • η επιβολή διοδίων θα μειώσει την διέλευση των βαρέων οχημάτων από την πόλη
  • με δική του πρόταση η εταιρεία προτίθεται να διαφοροποιήσει την τιμή των διοδίων ανάλογα με την διανυόμενη απόσταση.

Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μειωθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων από το κέντρο της πόλης είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΡΙΔΑ! Σε αυτή την περίπτωση όλα τα φορτηγά θα πηγαίνουν από την Εθνική Οδό.
  2. Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός ΑΕ" προτίθεται να επιβάλλει διόδια στους κατοίκους της Μεγαρίδας για να μετακινούνται μέσα στον ίδιο τους τον δήμο! Πρωτοφανές, απαράδεκτο και όμως αληθινό! Δεν ακούσαμε όμως κανένα σχόλιο διαμαρτυρίας ούτε από τον δήμαρχο Μεγάρων ούτε απο τον δήμαρχο Νέας Περάμου για την προκλητική αυτή διάθεση της εταιρείας εναντίον των συμφερόντων των δημοτών τους!....
  3. Η εταιρεία , λέει ο κ. Φωτίου, θα επιβάλλει διαφορετικό τιμολόγιο ανάλογα με την διανυόμενη απόσταση. Και αυτό γιατί εισακούστηκε ανάλογη πρόταση που της απηύθυνε! Και γιατί κ. δήμαρχε πρέπει να πληρώσουμε για να πάμε από την Νέα Πέραμο στην Κινέτα; Με όρους δηλαδή "Καλλικράτη", γιατί πρέπει να πληρώσουμε για να πάμε από τα Μέγαρα στα ...Μέγαρα; !!!! Δεν είναι μόνο παράλογο , είναι και απαράδεκτο! Έτσι απλά !
  4. Μάλιστα ο κ. δήμαρχος, θεωρεί ότι αυτή η διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική ( που ας σημειωθεί δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία) θα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διάθεσης συνεργασίας των δύο πλευρών! Αυτό όμως μοιάζει κάπως με την έκκληση για διάθεση συνεργασίας του αμνού με τον ...κρεοπώλη!...έτσι δεν είναι;

Από τους δημάρχους της περιοχής ένα πράγμα περιμένουμε και απαιτούμε:

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ.

Αν δεν το πράξουν δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών. Απλά και ξεκάθαρα!


πως μια κοινότητα επιτυγχάνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον;

Ανάπτυξη Με Σεβασμό Στο Περιβάλλον

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου

Το κράτος οφείλει να άρει τις αδικίες για τους απολυμένους ιπτάμενους φροντιστές και συνοδούς του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας που συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά με τον νόμο 3185/2003.