O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Το Βουρκάρι σε εκπομπή της ΕΡΤ σήμερα!


Το ιστορικό τείχος της Μεγαρίδας στην Αγία Τριάδα και ο υδροβιότοπος του Βουρκαρίου προβλήθηκε σήμερα σε ρεπορτάζ της ΝΕΤ. Συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή 'Συμβαίνει Τώρα' της Πόπης Τσαπανίδου προβλήθηκε το μνημείο του Τείχους, έγινε παράθεση ιστορικών στοιχείων και περιγραφή του σημαντικού υδροβιότοπου του Βουρκαρίου, με αναφορά σε σημαντικά στοιχεία.

Η περιοχή αυτή των Μεγάρων σήμερα προβλήθηκε σ όλη την Ελλάδα ....Τα Μέγαρα γνώρισαν θετική δημοσιότητα λόγω της αδιαμφισβήτητης σημασίας του υγροβιοτόπου που προκαλεί το ενδιαφέρον και ελκύει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης....

Οι ευθύνες όλων των τοπικών παραγόντων και φορέων για την προβολή, διάσωση και αποκατάσταση του υγροβιοτόπου είναι αυτονόητες! Κανείς πια δεν μπορεί να προφασίζεται άγνοια ή να κάνει πως δεν βλέπει ή δεν ακούει!

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις:

Ο Δήμος, η Νομαρχία, οι δημοτικές παρατάξεις, τα κόμματα της περιοχής έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση στο ζήτημα! Το Βουρκάρι κινδυνεύει...ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ