O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

συνάντηση αντιπροσωπείας του Φορέα με τον βουλευτή κ.Β.Οικονόμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του “Συντονιστικού Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου”, συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τον βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Οικονόμου.


Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του “Φορέα” για την προώθηση και υποστήριξη προς την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος των κατωτέρω αιτημάτων μας για :

  • την άμεση κατάθεση Νόμου που να καταργεί την ισχύ της παραγρ. 6α του άρθρου 41 του Ν.3105/2003 που χαρακτηρίζει την περιοχή του υγροβιότοπου ως χώρο υποδοχής βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,
  • την έναρξη των διαδικασιών για την σύνταξη και ψήφιση Kοινής Υπουργικής Απόφασης για την ανακήρυξη της περιοχής ως προστατευόμενης και την θεσμοθέτηση συγκεκριμένων όρων προστασίας ανά ζώνη.

Ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία μας και δήλωσε ότι, όπως και κατά το παρελθόν έτσι και τώρα θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται για την διάσωση και ανάδειξη του τόσο σημαντικού υγροβιοτόπου της Δυτικής Αττικής.

Εξέφρασε μάλιστα την προθυμία και διάθεσή του να συμμετάσχει σε όποια σχετική σύσκεψη βουλευτών της Περιφέρειας με αντικείμενο τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

πρωτοβουλία για δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Ασπρόπυργο

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 6.30 μ.μ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα:

«Δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Ασπρόπυργο

Αναβάθμιση των Ιατρείων ΙΚΑ στον Ασπρόπυργο»

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου, για την παγκόσμια ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών