O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ


Το περιστατικό της ρύπανσης από διαρροή ανενεργού αγωγού των ΕΛΠΕ που διέρχεται από το βυθό της προστατευόμενης περιοχής του Βουρκαρίου, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Μεγαρέων κ.Σταμούλη. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου ο Δήμαρχος καταθέτει μήνυση και αγωγή.

Θεωρούμε πολύ σημαντική και θετική την ενέργεια του Δήμου και αναμένουμε και άλλες θετικές ενέργειες για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Περιφερειακού Πάρκου του Βουρκαρίου.





παρέμβαση από Γεωργιάδη, Χατζηδάκη και Πατούλη για τη διαρροή πετρελαιοειδών στο Βουρκάρι ζητάει ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος




Σε μια εκτεταμένη και εύστοχη συνέντευξή του ο κ.Μιχάλαρος εκφράζει την ανησυχία του για το περιστατικό της διαρροής από ανενεργό αγωγό στο Βουρκάρι και ζητάει την παρέμβαση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας για τον υγροβιότοπο.
Η σημαντική αυτή παρέμβαση έτυχε εκτεταμένης προβολής από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς θέτει ανοιχτά τα σημαντικά ζητήματα ασφάλειας της περιοχής καθώς και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις διαχρονικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Ευχόμαστε να εισακουστεί από τους αποδέκτες της έκκλησης και να δούμε επιτέλους κάποιες θετικές παρεμβάσεις, σε όφελος της εξαιρετικά μεγάλης οικολογικής σημασίας  περιοχής του υγροβιοτόπου αλλά και των κατοίκων των Μεγάρων.

διαβάστε τη συνέντευξη στην "Ενημέρωση