O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

...περιπέτεια υγείας για τον αντιδήμαρχο κ. Μαζιώτη...

από το http://megaritiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_10.html
Καρδιακό επεισόδιο είχε γύρω στις 2 τα ξημερώματα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαζιώτης.
Το προηγούμενο βράδυ συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, στο οποίο υπήρξε αρκετή ένταση, λόγω των σοβαρ'ων θεμάτων που συζητήθηκαν.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας, μετά την επέμβαση μπαλονάκι που υπεβλήθη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η υγεία του εξελίσσεται ομαλά και είναι εκτός κινδύνου.


Εκφράζουμε όλες μας τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση..
vourkari.blogspot.com

...για τα έργα αναβάθμισης στην περιοχή του Περάματος...


Η περιοχή του Περάματος που είναι η βόρεια έκταση της ευρύτερης περιοχής του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου είναι μια έκταση με πολλά προβλήματα για τα οποία ο δήμος φαίνεται να μην δίνει ιδιαίτερη προσοχή και σημασία. Όπως και για την όλη περιοχή οι προσπάθειες αναβάθμισης και προστασίας γίνονται από τους τοπικούς συλλόγους και κατοίκους με μικρή έως ανύπαρκτη συμβολή από των δήμο Μεγαρέων... Ο Σύλλογος της περιοχής, που αποτελεί και ενεργό μέλος του 'Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου, έχει κάνει με δικά του έξοδα και ενέργειες συγκεκριμένα έργα καλλωπισμού και αναβάθμισης. Τα έργα αυτά παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότιπραγματοποιήθηκαν από το Δήμο, πράγμα εντελώς ανακριβές. Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του βάνει τα πράγματα στη θέση τους:

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Καλό θα είναι όταν αρθρογραφούμε για κάποιο θέμα να ενημερωνόμαστε σωστά, να διασταυρώνουμε πληροφορίες και προπάντων να γράφουμε αλήθειες.

Ειδικότερα, η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλο της εφημερίδας σας από «λουόμενους και κατοίκους της περιοχής Περάματος Μεγάρων» αναφέρεται σε 13 δράσεις - ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Περάματος από την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κ. Μαζιώτη!!!!

Πέραν των ανακριβειών που αναφέρονται στην επιστολή οφείλουμε να ενημερώσουμε τους «λουόμενους» καθώς και τους κατοίκους των Μεγάρων για την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι πινακίδες για τις κατευθύνσεις και τις συστάσεις στην παραλία του Περάματος, ο κοίλος καθρέπτης μπροστά από τον «Μαθιό», ο καθαρισμός από τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια στην παραλία, το κλάδεμα των αρμυρικιών, η ΑΓΟΡΑ και τοποθέτηση νέων παγκακίων στην παιδική χαρά, η αντικατάσταση των λαμπτήρων στα φανάρια του πεζοδρομίου της παραλίας, η επισκευή των πορτών των «καμπινών», η κοπή χορταριών στην παιδική χαρά καθώς και ο καθαρισμός όλου του περιβάλλοντος χώρου έγιναν από μέλη του συλλόγου Περάματος «η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και από έμμισθους εργάτες που πλήρωσε ο σύλλογος.!!!!

Επίσης αναφέρονται έργα στην επιστολή τα οποία δεν έχουν γίνει ποτέ:

  • Περίφραξη παιδικής χαράς (Δεν υπάρχει, ο σύλλογος έχει βγάλει άδεια για την περίφραξη και δεν υπάρχει χρηματοδότηση για υλοποίηση του έργου από κανέναν!!!)
  • Τοποθέτηση νέων παιχνιδιών στην παιδική χαρά!!(Πού τα είδαν!!!)
  • Το λιμανάκι κοντεύει να διαλυθεί και αυτοί ισχυρίζονται ότι φάρδυνε και τσιμεντοστρώθηκε !!!!
  • Τοποθετήθηκαν κάδοι για σκουπίδια με μπάρες όπως στην Αθήνα.!!!!
  • Κατασκευάστηκαν ρείθρα πεζοδρομίου !!!!
  • Τα «παλλόμενα φώτα» προς την διασταύρωση με την ΠΕΟΑΚ !!!!
  • Ασφαλτόστρωση και φωταγώγηση του κομματιού πλάι στα ferry boat των μπαζωμάτων (Δεν υπάρχουν!!!)

Πού τα είδαν ή μάλλον πού τα διάβασαν, δεν γνωρίζουμε

Σαν σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι προς αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι τα παραπάνω έργα είναι αναληθή εκτός και αν οι «λουόμενοι» αναφέρονται σε κάποιο άλλο μέρος ή τους «δόθηκαν» μπερδεμένα τα έργα.

Δράττοντας της ευκαιρίας πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Περάματος έχει να πάρει επιχορήγηση από τον Δήμο τουλάχιστον δύο χρόνια, τα έξοδα για όλα όσα έχουν γίνει καλύπτονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών και την εθελοντική εργασία.

Τα εύσημα λοιπόν κυρίες και κύριοι «λουόμενοι» καλό θα ήταν να τα δώσετε εκεί που πραγματικά αξίζουν, μιας και αναγνωρίζετε την καλαισθησία και την ομορφιά της περιοχής και να βοηθήσετε πιέζοντας τους αρμόδιους για περισσότερες ενέργειες όπως:

  • Να έχουμε νερό 24 ώρες το 24ωρο, παραλίγο πέρσι να είχαμε νεκρούς από εισροή φυτοφάρμακου στο δίκτυο λόγω συνεχών διακοπών. (την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαιοσύνη)
  • Να μπορούμε να προστατεύουμε τις περιουσίες μας σε περίπτωση πυρκαγιάς (4 πυρκαγιές – εμπρησμοί τον τελευταίο χρόνο) χωρίς νερό!!!
  • Να μας δοθούν χρήματα για να γίνει ακόμα καλύτερη η παραλία και να συντηρούνται σωστά οι κοινόχρηστοι χώροι, που σημειωτέον εγκυμονούν κινδύνους και πρόκληση ατυχημάτων αν παραμεληθούν.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους «λουόμενους» για την αναγνώριση του έργου που έχει συντελεστεί στην περιοχή του Περάματος Μεγάρων, απλά η επιστολή σας έχει άλλους παραλήπτες!!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος ΟΓραμματέας Ο Ταμίας

Ν. Σούντης Α. Δέσκος Χ. Παπαδακάκης

εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θριασίου...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαριλάου 30 (2ος όροφος), Ελευσίνα

Τηλ.: 6976066458 και

2105543496 (Δευτέρα και Τετάρτη, 18:00 - 19:30)

Email: idiotikoi_ypalliloi@hotmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής θα γίνουν την Κυριακή 19 Ιούλη 2009, από τις 12μ. έως 6:30μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30, 2ος όροφος).

Η Εφορευτική Επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εποπτική Επιτροπή μέχρι την Τετάρτη 15 Ιούλη 2009.