O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τι λέει το έγγραφο του Ρακιντζή για την Πολεοδομία Μεγάρων

Πολλοί θυμούνται πιθανόν την υπόθεση του προστίμου ύψους 1.500.000 ευρώ, που είχε επιβάλει η αρμόδια υπηρεσία αυθαιρέτων της Πολεοδομίας Μεγάρων στην Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων επί θητείας του δημάρχου κ. Δημ. Στρατιώτη λόγω αυθαίρετων κατασκευών στο συνεδριακό κέντρο που κατασκευάζεται δίπλα στη Μονή, το οποίο όμως διέγραψε η ίδια η επιτροπή πριν λίγους μήνες δημαρχεύοντος του κ. Γ. Μαρινάκη, θεωρώντας ότι είναι αναρμόδιο το όργανο για την υπόθεση αυτή.

Ο προϊστάμενος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από σχετική καταγγελία, αποφάνθηκε εγγράφως ότι το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για την επιβολή του προστίμου, επομένως κακώς διέγραψε το πρόστιμο.

Η υπόθεση περιπλέκεται και έχει συνέχεια, αφού μιλάμε για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και σ' αυτήν θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους υπευθύνους.

Πηγή: www.megaritiko.blogspot.gr



Και μια σχετική παλιότερη δημοσίευση στην "Αιχμή":

Πανσέληνος 31/8: Ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Κρήνη Θεαγένους




























Ανοιχτά θα παραμείνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Κρήνη του Θεαγένους, υπό το φως της πανσελήνου, την 31 Αυγούστου 2012 μέχρι αργά το βράδυ.

Με την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τους πολίτες σε μια νυχτερινή επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους με περιεχόμενο ιστορίας, πολιτισμού και τέχνης κάτω από το φωτεινό αυγουστιάτικο φεγγάρι.

120 αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί σε όλη την χώρα ενώ σε 85 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

Στους αρχαιολογικούς χώρους των Μεγάρων δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά το προσωπικό του Μουσείου και της Κρήνης με επικεφαλής την κ. Παναγιώτα Αυγερινού θα βρίσκεται εθελοντικά στη θέση του να μας υποδεχθεί!


Πηγή: www.megara.org

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου ζητά ο κ. Γρ. Σταμούλης

Σταμούλης Γρηγόρης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Σιθνίδων 72 – Μέγαρα 19100
Τηλ : 6932393981 – fax : 22960 22140
e- mail: stamgrig@yahoo.gr

ΠΡΟΣ: -Δήμαρχο Μεγαρέων
-Πρόεδρο Δ.Σ

ΜΕΓΑΡΑ, 13 Αυγούστου 2012

ΘΕΜΑ: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση του Δήμου Μεγαρέων. Και τούτο διότι αφενός μεν απομακρύνονται δημόσιες υπηρεσίες από την πόλη (εκτός απ' αυτές που έχουν ήδη απομακρυνθεί, φαίνεται πως έτοιμες για απομάκρυνση είναι κι άλλες, ΔΟΥ, ΙΚΑ κλπ), γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, αφετέρου δε εγκρίνεται η ανάπτυξη στην περιοχή μας ρυπογόνων δραστηριοτήτων όπως π.χ οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες μολύνουν το περιβάλλον, χωρίς να προσφέρουν έστω και κατ' ελάχιστον στην ανάπτυξη του τόπου με θέσεις εργασίας κλπ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα παραπάνω καταστρεπτικά για τον τόπο φαινόμενα, τα οποία εκτιμάται πως δεν θα έχουν σταματημό, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η σύγκληση, το ταχύτερον δυνατόν, του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα πρέπει να κληθούν όλοι οι φορείς των πόλεων Μεγάρων και Νέας Περάμου (εργατικό κέντρο, σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί κλπ), για να καταδειχθεί η καθολική αγανάκτηση και αντίδραση, καθώς και όλοι οι βουλευτές της περιφέρειάς μας, όλων των κομμάτων, για να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, για την παραμονή των δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη και για την απομάκρυνση των ιχθυοτροφείων από την περιοχή.

Κρίνεται η άμεση και δυναμική κινητοποίηση με την συμμετοχή όλων των πολιτικών και μη δυνάμεων επιβεβλημένη, διότι ο τόπος δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ιστοσελίδα: www.enosipoliton.gr

Δελτίο τύπου: Ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0152 / 22-08-2012

Θέμα: Παρέμβαση του Δημάρχου για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών

Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο προέκυψε με την περικοπή κατά 55% της χρηματοδότησης των δημοτικών προνοιακών δομών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη. Ο Δήμαρχος ήρθε σε επαφή τόσο με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γ. Σακελλαρίου, όσο και με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Αθ. Δρένη, με σκοπό την εύρεση λύσης που «θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από πλευράς στελέχωσης τους, όσο και η διασφάλιση της απόλυτης απορρόφησης παιδιών και βρεφών, ανεξάρτητα από τις ανακοινωθείσες περικοπές στη χρηματοδότηση τους.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους συνεργάτες του να προβούν στις απαραίτητες περικοπές από άλλες δραστηριότητες ώστε να καλυφθεί το οικονομικό κενό το οποίο προκύπτει από τις πρόσφατες περικοπές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, όπου πέρυσι φιλοξένησαν συνολικά 22 βρέφη και 64 παιδιά, ενώ φέτος με την περικοπή που έχει γίνει θα πρέπει να φιλοξενήσουν το 50% περίπου των περσινών παιδιών. Για να καλύψει ο Δήμος το σύνολο των υποχρεώσεων ώστε να φιλοξενηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών και βρεφών όπως πέρυσι, θα πρέπει να προβεί σε επιχορήγηση ύψους 330.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Σε καιρούς πολύ δύσκολους που περνάμε όλοι μας, Δήμος και δημότες, τα θέματα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας από την πλευρά μας είναι κυρίως αυτά της κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα που η κάθε οικογένεια έχει υποστεί τεράστια μείωση στο ετήσιο εισόδημα της, να της στερούμε κοινωνικές παροχές που αποτελούσαν κεκτημένα τόσων ετών. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε αυτούς τους ύψιστους κοινωνικούς θεσμούς και να πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή να ανταποκριθούμε ως Δήμος στο ακέραιο την αναγκών της τρέχουσας περιόδου τόσο για τους παιδικούς όσο και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτό που η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να το κάνει, εμείς έχουμε την υποχρέωση και θα το κάνουμε. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε οι προνοιακές δομές να λειτουργήσουν με την απόλυτη πληρότητα σε παιδιά και βρέφη όπως και πέρυσι, χωρίς καμία περικοπή».

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...