O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου: Ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0152 / 22-08-2012

Θέμα: Παρέμβαση του Δημάρχου για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών

Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο προέκυψε με την περικοπή κατά 55% της χρηματοδότησης των δημοτικών προνοιακών δομών προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη. Ο Δήμαρχος ήρθε σε επαφή τόσο με τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γ. Σακελλαρίου, όσο και με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., κ. Αθ. Δρένη, με σκοπό την εύρεση λύσης που «θα διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από πλευράς στελέχωσης τους, όσο και η διασφάλιση της απόλυτης απορρόφησης παιδιών και βρεφών, ανεξάρτητα από τις ανακοινωθείσες περικοπές στη χρηματοδότηση τους.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους συνεργάτες του να προβούν στις απαραίτητες περικοπές από άλλες δραστηριότητες ώστε να καλυφθεί το οικονομικό κενό το οποίο προκύπτει από τις πρόσφατες περικοπές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, όπου πέρυσι φιλοξένησαν συνολικά 22 βρέφη και 64 παιδιά, ενώ φέτος με την περικοπή που έχει γίνει θα πρέπει να φιλοξενήσουν το 50% περίπου των περσινών παιδιών. Για να καλύψει ο Δήμος το σύνολο των υποχρεώσεων ώστε να φιλοξενηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών και βρεφών όπως πέρυσι, θα πρέπει να προβεί σε επιχορήγηση ύψους 330.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Σε καιρούς πολύ δύσκολους που περνάμε όλοι μας, Δήμος και δημότες, τα θέματα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας από την πλευρά μας είναι κυρίως αυτά της κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα που η κάθε οικογένεια έχει υποστεί τεράστια μείωση στο ετήσιο εισόδημα της, να της στερούμε κοινωνικές παροχές που αποτελούσαν κεκτημένα τόσων ετών. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε αυτούς τους ύψιστους κοινωνικούς θεσμούς και να πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή να ανταποκριθούμε ως Δήμος στο ακέραιο την αναγκών της τρέχουσας περιόδου τόσο για τους παιδικούς όσο και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτό που η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να το κάνει, εμείς έχουμε την υποχρέωση και θα το κάνουμε. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε οι προνοιακές δομές να λειτουργήσουν με την απόλυτη πληρότητα σε παιδιά και βρέφη όπως και πέρυσι, χωρίς καμία περικοπή».