O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Θα αντιδράσουμε στη νέα αύξηση των τιμών των διοδίων και στην λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στην περιοχή μας;

Oι νέες αυξήσεις των τιμών των διοδίων και η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στην περιοχή μας, η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ο φόβος τουριστικής και οικονομικής απομόνωσης των περιοχών μας, ο οδικός εγκλωβισμός μας μέσα στον ίδιο μας τον Δήμο, η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στους παραδρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο μάλιστα εξέδωσε και σχετικό καταδικαστικό ψήφισμα. 
Ας δούμε όμως πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άλλοι Δήμοι της χώρας που δεν αρκούνται μόνο σε ψηφίσματα διαμαρτυρίας αλλά προχωρούν και σε δυναμικές κινητοποιήσεις:
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το αριθμ.23/4-12-2013 Πρακτικό Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού.

Θέμα: «Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κινητοποιήσεις του Δήμου ενόψει της συζήτησης του σχεδίου Νόμου για τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων με το οποίο προβλέπονται νέες αυξήσεις τιμών διοδίων καθώς και η λειτουργία νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο»
.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Αντιτίθεται κάθετα στην νέα αύξηση των διοδίων αλλά και στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με την πληρωμή διοδίων για τις μετακινήσεις των πολιτών και εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις για κατάργηση των διοδίων.
2. Θεωρεί ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, των επιχειρήσεων, της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής επισκεψιμότητας του τόπου μας και δυναμιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού.
3. Απαιτεί την ολοκλήρωση και επανακατασκευή του παραπλεύρου οδικού δικτύου, ώστε να καταστεί κατάλληλο και ασφαλές.
4. Γνωστοποιεί προς κάθε αρμόδιο ότι θα προσφύγει με κάθε ένδικο μέσο τόσο στα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
5. Καλεί τους Βουλευτές της περιοχής, τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων που βιώνει η χώρα μας και απερίφραστα να αντιταχθούν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
6. Καλεί τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού σε άμεση δυναμική κινητοποίηση με αποκλεισμό-κατάληψη των διοδίων Αφιδνών την Κυριακή 8/12/2013 και ώρα 11:30 π.μ. μαζί με τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς.
7. Δηλώνει ότι θα κλιμακώσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις κάθε μορφής μέχρι την τελική δικαίωση.
8. Απαιτεί να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις κατά των πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο.
Αυτή η απόφαση πήρε αυξ. αριθμό 264/2013.
Αφού συντάχθηκε αυτό το πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω:
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
 

Νέες εικόνες από το Βουρκάρι!

"Αλκυόνη" - Βουρκάρι Μεγάρων 2/12/2013

Αγριόπαπιες "Βαρβάρες" - Βουρκάρι Μεγάρων 5/12/2013

Ξεκίνησε στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο η Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων

Ξεκίνησε στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο η Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή που την διεξάγει, η έρευνα αυτή χρησιμεύει:
- στη χάραξη Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,
- στον καθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,
- στην εφαρμογή Κρατικών προγραμμάτων οικονομικής-κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, που θα ενδυναμώσει την οικονομία του τόπου μας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας.
Οι πληροφορίες που καλούνται οι ερωτηθέντες συμπολίτες μας να δώσουν αφορούν στα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (νομική μορφή εκμετάλλευσης, είδη καλλιεργειών, εκτρεφόμενα ζώα και πτηνά, καλλιεργητικές τεχνικές κλπ), την απασχόληση του γεωργικού πληθυσμού σε αυτές και τις βασικές κατηγορίες κάλυψης/χρήσης γης.
Οι πληροφορίες που θα δοθούν στους ερευνητές είναι μόνο για την Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων και είναι απόλυτα εμπιστευτικές. Γι' αυτό είναι σημαντικό να πούμε την αλήθεια στους ερευνητές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής χωρίς καμία ανησυχία.

2ο Μαθητικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Χαϊδάρι, Σάββατο 7/12 (6:30 μμ)


 2ο Μαθητικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ,
το Σάββατο 7/12, ώρα 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 
1ου ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου,
 συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων, στα πλαίσια του μήνα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών εκδηλώσεων

Απέναντι στις φασιστικές ιδέες, προτάσσουμε τις αξίες του συλλογικού αγώνα, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο με ελευθερία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Θα σταματήσουμε τις προσπάθειες εκφασισμού της κοινωνίας στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς και μάθησης, θα οργανώσουμε αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη σύγχρονη χούντα που μας επιβάλλουν.
Η αποσύνθεση και το κλίμα φόβου, δεν αρκούν για να μείνουμε σιωπηλοί και απαθείς. Φτιάχνουμε εικόνες του νέου κόσμου που ονειρευόμαστε και δρώντας συλλογικά, δημιουργούμε δομές που θα χρησιμεύσουν σαν εργαλεία στον αγώνα μας για ελευθερία, αλληλεγγύη, ισότητα και αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας όλων μας.