O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Αγώνα: Ομόφωνη απόφαση Περιφέρειας Αττικής για την εξαίρεση των Γερανείων!

                                                                                                                            Γεράνεια 22-09-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ για την εξαίρεση των Γερανείων για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια από οποιαδήποτε βιομηχανική παρέμβαση. 

Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις του ψηφίσματος που έθεσε η Επιτροπή Αγώνα «ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια» για την εξαίρεση των Γερανείων από οιαδήποτε   βιομηχανική παρέμβαση για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και του Δήμου Μεγαρέων ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Έρχεται τώρα να προστεθεί η επίσης ομόφωνη υπ. αριθ. 344/2023 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, στο αίτημα που σύσσωμοι πλέoν ζητάνε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα «ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια».

Στο διαβιβαστικό της απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με αριθμό πρωτοκόλλου 1144074 το οποίο στάλθηκε σήμερα 22/09/2023 ενημερώνονται για την απόφαση ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τα Γραφεία των Κοινοβουλευτικών ομάδων και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). 

Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας για την νομοθέτηση της εξαίρεσης των Γερανείων για τα επόμενα 30 χρόνια… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

 

ΚΑΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ!!!

ΑΙΤΗΜΑ

·       Να ολοκληρωθεί η φυσική αναδάσωση των Γερανείων και της ευρύτερης περιοχής ανεμπόδιστα χωρίς να επηρεάζεται αυτή από οποιαδήποτε παρέμβαση Βιομηχανικού τύπου (Βιομηχανία ΑΠΕ, βιομηχανία Βωξίτη, τουριστική Βιομηχανία κ.λπ.), όπως άλλωστε επιτάσσει το Σύνταγμα, ώστε να προστατευθούν με αυτό τον τρόπο η άγρια πανίδα και χλωρίδα που έχει απομείνει καθώς ο βιότοπός τους έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών.

·       Την εξαίρεση των Γερανείων για τα επόμενα 30 τουλάχιστον χρόνια από παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις οποιασδήποτε Βιομηχανίας και άλλης ασύμβατης χρήσης και από την διάνοιξη επιπλέον δρόμων, μέσω θέσπισης ρητής νομικής απαγόρευσης».