O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

...από το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας...

...στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας, το ζήτημα του Βουρκαρίου είχε μια ιδιαίτερη θέση...ενημέρωση και κινητοποίηση για την σωτηρία του υγροβιοτόπου... οι πολίτες της Δυτικής Αττικής συνειδητοποιούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι συνώνυμη με την ποιότητα της ζωής μας... και όσοι από τα δημόσια πρόσωπα δεν συμμερίζονται αυτή την αλήθεια ...θα αντικρίσουν την απάντηση στις εκλογές...



Καταστρέφουμε ασυλλόγιστα το θαλάσσιο περιβάλλον... ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ


...το ΠΑΚΟΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρεται στις μετρήσεις μόλυνσεις σε παραλίες της Αττικής...δείτε για τις παραλίες της περιοχής μας....στο:


Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες πολίτες εν’ όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

(ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΕΥΒΟΪΚΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ)

ΜΑΙΟΣ 2007

H Eλλάδα κάποτε , όχι πολλές δεκαετίες πριν, διακρινόταν για τις πεντακάθαρες θάλασσες της. Aκόμη και η Aττική, με όλη την ανθρώπινη επιβάρυνση, διέθετε μερικές εντελώς αμόλυντες παραλίες και θαλάσσιες περιοχές. Aπό τότε, πολύ νερό - ή μάλλον... μόλυνση - έχει κυλήσει στο αυλάκι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έχουν καταστήσει τις περισσότερες από τις παραλίες ελάχιστα, η και καθόλου κατάλληλες για κολύμβηση. Mε το σημερινό αφιέρωμα στις θάλασσες και στην κολύμβηση, το ΠAKOE επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους κατοίκους της Aττικής, ώστε να γνωρίζουν με ποιον τρόπο η θάλασσα μολύνεται, τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον να ανακάμπτει ευκολότερα από τις ρυπογόνες δραστηριότητες που το επιβαρύνουν υπέρμετρα και, ιδιαιτέρως σημαντικό αυτό, ποιες από τις παραλίες της Aττικής είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Το τελευταίο εξασφαλίζεται από την διενέργεια μετρήσεων του μικροβιακού φορτίου στα θαλάσσια ύδατα από τα εργαστήρια του ΠAKOE, ώστε να εξασφαλίσουμε την αντικειμενικότητα και ακρίβεια των μετρήσεων. Στις επόμενες σελίδες μπορείτε να διαβάσετε το πλούσιο αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει το ΠΑΚΟΕ για τη θάλασσα.


http://www.pakoe.gr/