O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

...οταν ένας δήμος αποφασίσει...βρίσκει και τον τρόπο για να κάνει πράξη!

Το πρωί της Κυριακής, την ώρα που στο Βουρκάρι δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση καθαρισμού του υγροβιοτόπου που είχε οργανωθεί από τον 'Φορέα' και τοπικούς Συλλόγους, στο Ελληνικό, αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου βρέθηκαν έξω από τα σύρματα της αεροπορικής βάσης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Οι συγκεντρωμένοι έριξαν τα σύρματα, άνοιξαν είσοδο στον χώρο και άρχισαν τις εργασίες. Πολίτες και εργαζόμενοι του δήμου καθάρισαν τον χώρο από τα ξερόχορτα, εγκατέστησαν μια παιδική χαρά, παγκάκια με ξύλινα τραπέζια και ένα γήπεδο 5Χ5. Τέλος, ο χώρος περιφράχτηκε από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της πρώην βάσης.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του δήμου: "....
Ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο δήμος Ελληνικού δεν περιορίζεται σε εξαγγελίες αλλά υλοποιεί με πράξεις. Έτσι, τονώνεται το ενδιαφέρον και η πεποίθηση του κόσμου ότι με τους αγώνες κερδίζουμε πράγματα» και αφού αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου προς τους αρμόδιους φορείς, για να αποδοθεί στους κατοίκους ο κλειστός αυτός χώρος, τόνισε ότι «ο χώρος είναι ενταγμένος στο Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του δήμου μας και εγγεγραμμένος ως χώρος αστικού πρασίνου και είναι περίπου 25 στρέμματα με υψηλό πράσινο, είναι δηλαδή ένα έτοιμο πάρκο..."

Η ακτιβιστική αυτή δράση είχε οργανωθεί από τον ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ! Είναι ένας δήμος - παράδειγμα για το πόσα μπορεί να κερδηθούν για τους πολίτες, τι μπορεί να γίνει για το συλλογικό συμφέρον, πως μπορεί να προστατευτεί το περιβάλλον απέναντι στην τσιμεντοποίηση, όταν ένας δήμαρχος και μια δημοτική αρχή αποφασίσει να αφήσει τα λόγια και να πιάσει την πράξη!

Να περιμένουμε από τον δήμο Μεγαρέων κάτι αντίστοιχο, θεαματικό για την διάσωση και την προστασία του Βουρκαρίου;...

Δείτε τις φωτογραφίες....να ευχηθούμε και στα ...δικά μας!...ας ελπίζουμε!




διαβάστε περισσότερα στο :
http://www.elliniko.gr/article.php?id=6497


...φωτο απο το Βουρκάρι....

προστατεύουμε το Βουρκάρι...
προστατεύουμε τη ζωή μας...