O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ, ΤΑ ΕΓΔΑΡΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ!


ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ, ΤΑ ΕΓΔΑΡΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ!

Προσβολή προς την ηθική και το δημόσιο αίσθημα που καταδικάζει τη βία προς τα ζώα, αποτελεί η 2η Διεθνής Έκθεση Γούνας που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Eλλήνων Γουνοποιών από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την κτηνοτροφία που χαρίζει προνόμια και υποσχέσεις για την ανάπτυξη μίας από τις πιο αιματηρές δραστηριότητες παγκοσμίως, την παραγωγή γούνας, οι εμπλεκόμενοι στη γουνοποιία, έρχονται στην Αθήνα για να εκθέσουν τα δέρματα φρικτά κακοποιημένων ζώων!

Κατηγορούμε και καταλογίζουμε ευθύνες στην πολιτεία που επιτρέπει και ενισχύει την ασύδοτη βαρβαρότητα προς τα γουνοφόρα ζώα, υπό το πρόσχημα μίας ανάπτυξης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πράσινη αλλά μόνο αιματοβαμμένη! Η πολιτεία εξακολουθεί κατά έναν εξοργιστικό τρόπο, να σπαταλά χρήματα φορολογούμενων πολιτών ικανοποιώντας τα αιτήματα επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν από το βασανισμό των ζώων και βουλευτών που εξυπηρετούν πολιτικά, επιχειρηματικά και τοπικιστικά συμφέροντα.

Η ενίσχυση της γουνοποιίας αποτελεί κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή γούνας και προωθεί την ανάπτυξη μίας δραστηριότητας που εμπεριέχει τη βαρβαρότητα προς τα ζώα, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενισχυθούν εναλλακτικές λύσεις για να αναπτυχθούν δραστηριότητες που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων και έχουν στην αγορά ένα μέλλον και όχι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Το φιλοζωϊκό κίνημα της χώρας είναι οργισμένο με την στάση της πολιτείας υπέρ της αιματηρής αυτής βιομηχανίας και την εξωφρενική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων και είναι αποφασισμένο να εμποδίσει εκθέσεις και πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη του κλάδου.

Καλούμε όλους τους πολίτες που καταδικάζουν τη βία προς τα ζώα και επιθυμούν μία ηθική και πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, να λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από σωματεία και ομάδες έξω από το εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS (Λεωφ. Ντραφίου 2, Ανθούσα - Αττική Οδός, Έξοδος 14) το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι.
Πως θα φτάσετε - http://www.expoathens.gr/index.php?l=1&page=13


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

Τα ζώα που ζουν κοντά σε υγροβιότοπους μπορούν να "προβλέψουν" τους σεισμούς!

"Επικαιρότητα" 28/3/12, σελ.2

"Σήμερα έσωσα έναν άνθρωπο..."

"Αποψη" 15/3/2012, σελ.20

Δελτίο τύπου Π.Ασπραδάκη

Αποτροπή μεταφοράς του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεγάρων στην Ελευσίνα

Για την αποτροπή μεταφοράς του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεγάρων στην Ελευσίνα, ο Παντελής Απραδάκης, βουλευτής Αττικής, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητώντας να εξεταστεί το ζήτημα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων η μεταφορά του ΙΚΑ θα ταλαιπωρήσει 40.000 ασφαλισμένους του Καλλικρατικού Δήμου Μεγάρων Νέας Περάμου. Ο Παντελής Ασπραδάκης δηλώνει: «Πρέπει να εξεταστεί το αίτημα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η προστασία στο μέτρο του δυνατού κοινωνικών δομών και κοινωνικά αδύναμων σε μια εποχή μάλιστα σκληρής λιτότητας και οικονομικού αδιεξόδου οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα.».

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!