O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Σύσκεψη του "Φορέα" για προγραμματισμό δράσης


Σύσκεψη του 'Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου' έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην Αγία Τριάδα.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκε με αντιπρόσωπό του και άλλος μεγάλος Σύλλογος των Μεγάρων και έκανε γνωστή την απόφασή τους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Φορέα.
Στην συνάντηση έγινε ανασκόπηση των τελευταίων τοπικών εξελίξεων και προγραμματίστηκε η δραστηριότητα της συλλογικότητας για το χεμώνα. Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν και φαίνεται πως ο "φορέας" θα τροφοδοτήσει ειδησεογραφικά τα Μέγαρα με πολλά και ενδιαφέροντα την επόμενη περίοδο. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση.

... να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που θέλουν να διαβάζουν!....όπου κι άν βρίσκονται!...

διαβάσαμε την παρακάτω επιστολή στο korydallos.blogspot.com και με χαρά και έκπληξη μάθαμε ότι στις φυλακές χρειάζονται ....βιβλία!
Ναι! ....έκκληση γίνεται από τις γυναίκες -κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού για να τους χαρίσουμε βιβλία!

Μια ιδιαίτερη ομάδα συνανθρώπων μας, αναζητά διέξοδο μέσα απο την μελέτη και τη γνώση!

Θα ανταποκριθούμε! ...

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ... ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΑΣ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΑΣ. (ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ...)
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ !!!

ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΚ 32 200
(ΥΠ' ΟΨΙΝ κ. ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ)

ανακοίνωση του Συνασπισμού για το θέμα 'διατροφή-υγεία-περιβάλλον'


απο τον Γ.Τόλιο
Στην ημερίδα με θέμα «Διατροφή-Υγεία-Περιβάλλον», που διοργάνωσε το «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» (ΠΑΚΟΕ), με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής», ο
Τόλιος Γιάννης, μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η εξασφάλιση των κοινωνικών αγαθών της διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος, αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα και πρέπει να εξασφαλίζονται σε όλους τους πολίτες. Δυστυχώς οι στατιστικές είναι απαγοητευτικές. Σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύρια άτομα στον κόσμο κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες υποσιτίζονται, ενώ 1,5 δισεκατομμύρια ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην έλλειψη τροφίμων γενικά, αλλά στον άδικο τρόπο κατανομής τους μεταξύ χωρών και κοινωνικών τάξεων, που προωθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_274c4jzbmx4