O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Η καταστροφή στην Κινέτα μετά τη βροχή... Θα βγουν συμπεράσματα;

Αυτή είναι η εικόνα της Κινέτας μετά την καταρρακτώδη βροχή που σημειώθηκε στην Αττική, όπως αποτυπώθηκε στο ρεπορτάζ του cnn.gr (εδώ).

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε ένα χείμαρρο που έχει μετατραπεί σε ποτάμι. Δίπλα ο οικιστικός σχηματισμός. Στις επόμενες φωτογραφίες σπίτια στα όρια του ρέματος και ένας δρόμος κάθετα στην πορεία του χειμάρρου...

Κάθε σοβαρός πολίτης περιμένει από τη δημόσια διοίκηση να ερευνήσει και να ανακοινώσει τα συμπεράσματα για αυτό που έγινε. Σίγουρα τα φυσικά φαινόμενα στην περιοχή ήταν ακραία. Μήπως όμως υπάρχουν και άλλες ευθύνες που έχουν να κάνουν με το πως έχει σχεδιαστεί και οικοδομηθεί η περιοχή; Έχουμε σεβαστεί τη φύση, την αναμενόμενη διαδρομή της υδάτινης απορροής και τη φυσική μορφολογία του εδάφους;

Αν δεν δοθούν πλήρεις, πειστικές και επιστημονικά αντικειμενικές απαντήσεις το φαινόμενο δυστυχώς θα επαναληφθεί στο μέλλον. Ίσως όχι στο ίδιο σημείο αλλά ίσως και με μεγαλύτερη ένταση, αν πάλι τα μέτρα που θα παρθούν είναι πρόσκαιρα και μόνο για τις εντυπώσεις. Δυστυχώς το κακώς νοούμενο "πολιτικό κόστος" αντιμάχεται την αλήθεια και την πρόοδο για δεκαετίες σε αυτόν τον τόπο.