O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

το ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το Βουρκάρι...


Η ιστοσελίδα του 'ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ' σε ανάρτησή της για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου, με αφορμή την πρόσφατη εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέρει:

"Δείτε έναν από τους αγώνες των πολιτών στη Δυτική Αττική για να γνωρίσουμε αλλά και για να στηρίξουμε τον αγώνα των συναγωνιστών μας για να σωθεί ο υγροβιότοπος Βουρκάρι. Ερωδιοί, κύκνοι, φλαμίγκο και άλλα 120 είδη μεταναστευτικών πουλιών φιλοξενούνται στο Βουρκάρι... Το 30% των ειδών της ελληνικής ορνιθοπανίδας συναντάμε στο Βουρκάρι.
Ο Ανέστης Νίνος δηλώνει στην εκπομπή ECONEWS "Ο νόμος, η αλήθεια και η φύση είναι με το μέρος μας..". Και εμείς με το μέρος των συναγωνιστών και της ορνιθοπανίδας είμαστε και προγραμματίζουμε επίσκεψη γνωριμίας στην περιοχή.
Στο 3ο λεπτό του ECONEWS της ΄καλής μας δημοσιογράφου Κατερίνας Χριστοφηλίδου παρουσιάζεται αυτός ο θησαυρός. Κλικάρετε για να τον θαυμάσετε.
Στη γειτονική μας Λίμνη Κουμουνδούρου παρατηρούμε επίσης πλούσια ορνιθοπανίδα την οποία πρέπει να καταγράψουμε αλλά και να θωρακίσουμε αυτόν το τόσο σημαντικό υγροβιότοπο με νόμους και διατάξεις...."
διαβάστε στο: http://xpolis.blogspot.com/2009/02/o.html

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να νιώθεις ανθρώπους, ευαισθητοποιημένους πολίτες από μακρινές γειτονιές της Αθήνας, να στέκονται με συμπάθεια και ενδιαφέρον και διάθεση συμπαράστασης...
Είναι για μας κουράγιο για να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε με πείσμα και υπομονή...δυνατά.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗς ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!


ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ...ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!