O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Ο 'Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου' σε συνάντηση με τον Νομάρχη..

Ο Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου συνεχίζει με έντονο ρυθμό κατά την τελευταία περίοδο τις συναντήσεις του, με μαζικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης. Στα πλαίσια αυτά έγινε συνάντηση με τον Νομάρχη κ. Α. Αρκουδάρη, για την οποία αύριο θα δημοσιευτεί σχετικό δελτίο τύπου. Πολλά είναι τα ενδιαφέροντα από αυτή την συνάντηση...

εθελοντική αιμοδοσία απο τον ΚΟΥΡΟ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του Α.Ο.΄΄ΚΟΥΡΟΣ΄΄ στα πλαίσια του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί, πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΄΄ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ΄΄ την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, στο Στρατουδάκειο πολιτιστικό κέντρο Μεγάρων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία και να επιδείξουν κοινωνικό φρόνημα, σώζοντας ζωές.

    Κάθε σταγόνα αίματος που δωρίζεται με προσωπική βούληση, αποτελεί ύψιστη ενέργεια ευεργεσίας και προσφοράς.

Σας περιμένουμε όλους να δώσετε το παρόν και να συμμετάσχετε στον σπουδαίο αυτό θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα μας.

Με τιμή

ΤΟ Δ.Σ.

δηλώσεις του κ.Γ.Σταμούλη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εμείς, που ομόφωνα αποφασίσαμε και κυρίως ο εμπνευστής της ιδέας για ανοιχτή σε όλους τους ψηφοφόρους συμπολίτες εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου συνδυασμού, δικαιωθήκαμε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Όταν η λαϊκή απαίτηση γίνεται πραγματικότητα, τότε προκύπτουν θετικά αποτελέσματα. Πήραμε το μήνυμα του μεγαρικού λαού, που έλεγε, «να τα βρείτε και να ενωθείτε» και το κάναμε πράξη.

Έτσι προέκυψε η ένωση των δύο συνδυασμών (Κίνηση Πολιτών και Δυναμική Πορεία) και η δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, που δημοσιοποιήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009, διεξήχθη εκλογική διαδικασία στο ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ πολιτιστικό κέντρο. Η ψηφοφορία αυτή δεν αφορούσε τους δύο συνδυασμούς, που ενώθηκαν. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (που προέκυψε από την ένωση), για το ποιος θα είναι επικεφαλής.

Ο Μεγαρικός λαός αγκάλιασε με θέρμη αυτή την προσπάθεια και αυτή την πρωτοβουλία της ανοιχτής εκλογικής διαδικασίας.

Η μεγαλύτερη και εναργέστερη απόδειξη ήταν η αθρόα προσέλευση, 2.500 περίπου συμπολιτών, οι οποίοι προσήλθαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχές και καταιγίδες), για να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ΝΕΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, που γεννήθηκε με τις καλύτερες δυνατές και πλέον ευνοϊκές συνθήκες.

Η ψηφοφορία ανέδειξε εμένα νικητή. Το ποσοστό των ψήφων δεν έχει καμία σημασία. Η μεγάλη επιτυχία ανήκει στο νέο συνδυασμό, που κατάφερε να προσελκύσει στην ψηφοφορία, που διοργάνωσε, 2500 περίπου άτομα. Αυτό δείχνει, πως ο κόσμος επιθυμεί την άλλη λύση. Θέλει να δει κάτι καινούργιο και δημιουργικό, διότι η στασιμότητα και η απαξίωση όλων των πραγμάτων και καταστάσεων από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει οδηγήσει τον κόσμο σε απόγνωση, απογοήτευση και αδιέξοδο.

Ως επικεφαλής θα είμαι πρώτος μεταξύ ίσων. Όλες οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και θα λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα του νέου συνδυασμού.

Όλοι μαζί ενωμένοι, με ομόνοια και σύμπνοια θα προχωρήσουμε με γνώμονα και αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη και πρόοδο των Μεγάρων, καθώς και την ευημερία των συμπολιτών.

Εμείς με το νέο συνδυασμό δίνουμε προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, διότι έχουμε εμπειρία διοικήσεως, γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης, κέφι, μεράκι, όραμα και όρεξη για δουλειά και γνώση των προβλημάτων της πόλης μας.

Εμείς μπορούμε να βγάλουμε την πόλη από τα αδιέξοδα, να την βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να την τοποθετήσουμε σε θέση ανάλογη με την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Εμείς, που διαθέτουμε ικανότατα στελέχη, με γνώσεις και εμπειρία, μπορούμε από τώρα να σχεδιάσουμε και να δώσουμε λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου.

Εμείς, που δεν έχουμε ανάγκη από θέσεις και αξιώματα, επειδή στη ζωή μας είχαμε πολλά, θέλουμε να εργασθούμε με ανιδιοτέλεια για να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στη νεολαία μας.

Της το χρωστάμε και το δικαιούται.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλους τους συμπολίτες, οι οποίοι προσήλθαν στην άκρως δημοκρατική εκλογική διαδικασία και αγκάλιασαν την προσπάθεια μας αγνοώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς και όλους όσους θα ήθελαν να προσέλθουν, αλλά διάφοροι λόγοι και αιτίες τους παρεμπόδισαν.

Επίσης να συγχαρώ το συνδιεκδικητή κ. Γιώργο Βαρελά για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα καθώς και για την πολιτική του στάση.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ανακοίνωση του κ. Γ.Βαρελά

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στα δημοτικά μας δρώμενα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σε κλίμα ήρεμο, χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις, τα επιτελεία των δύο συνδυασμών διασφάλισαν την άψογη διαδικασία διενέργειας εκλογών, για την ανάδειξη επικεφαλής του ενοποιημένου πλέον σχήματος. Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές και η κατά διαστήματα ραγδαία βροχή απέτρεψε πολλούς ψηφοφόρους από το να έρθουν, η τελική προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, αφού 2365 συμπολίτες ψήφισαν επικροτώντας την απόφαση συνένωσης και έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση και ουσιαστική ανάγκη αλλαγής. Η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» έδωσε δυναμικό παρόν και στήριξε αυτή την επιλογή αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ‘κοιτάμε μπροστά’.

Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική επιτροπή που δούλεψε τόσο σκληρά τους προηγούμενους μήνες ώστε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Τους δικηγόρους κ.κ. Γιάννη Γκίκα και Γιάννη Οικονομόπουλο για την άψογη εποπτεία τους.

Τέλος να συγχαρώ τον συνυποψήφιό μου κ. Γρηγόρη Σταμούλη για την επιτυχία του. Το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε δείχνει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του, προκειμένου να οδηγήσει το νέο σχήμα σε νικηφόρο αγώνα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό του τόπου μας.

Γιώργος Βαρελάς

ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

διαάστε για την