O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Φωτορεπορτάζ του VOURKARI.BLOGSPOT από την 1η κινητοποίηση του Δήμου Μεγαρέων ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες

Η 1η κινητοποίηση του Δήμου Μεγαρέων ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 6/7/2012 στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του φυλακίου του ΟΣΕ, πάνω από το σημείο που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι πρώτοι κλωβοί μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή Κάτω Αλώνι Κακιάς Σκάλας.

Διεξήχθη συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου για περίπου 15' λεπτά ενώ ο θαλάσσιος αποκλεισμός που είχε επιχειρηθεί προηγουμένως δεν επετράπη τελικά από πλοίο του Λιμενικού που επόπτευε από το πρωϊ στο σημείο.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την κινητοποίηση αυτή που -κατά γενική ομολογία- θα μπορούσε να ήταν επιτυχημένη αν είχε προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και δημοσιοποίηση της δράσης από τα ΜΜΕ.


Σκάφος του Λιμενικού με τριμελές πλήρωμα επόπτευε από το πρωϊ το θαλάσσιο χώρο πλησίον του ιχθυοτροφείου:


Συγκεντρωμένο πλήθος 40 περίπου ατόμων (οι περισσότεροι εξ αυτών Κινεττιώτες) αναμένουν την δια θαλάσσης έλευση του Δημάρχου και των πλοιαρίων για τον θαλάσσιο αποκλεισμό της εγκατάστασης:




Το σκάφος του Λιμενικού έχει ανακόψει την πορεία των δύο πλοιαρίων που κατάφεραν να ξεκινήσουν από την Πάχη αψηφώντας την απαγόρευση του Λιμεναρχείου και τα έχει αναγκάσει να πλεύσουν προς παρακείμενο κολπίσκο. Έπειτα από σύντομη συνεννόηση το μεγαλύτερο πλοιάριο αποχωρεί αποβιβάζοντας προηγουμένως στο ταχύπλοο τον Δήμαρχο ο οποίος μεταβαίνει στο χώρο του ιχθυοτροφείου υπό την αυστηρή επίβλεψη του σκάφους του Λιμενικού:

Έπειτα από ολιγόλεπτη παραμονή του πλησίον του ιχθυοτροφείο το ταχύπλοο σκάφος κατευθύνεται προς το σκάφος του Λιμενικού και έπειτα από σύντομη συζήτηση και τα δύο πλοιάρια παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής:




Εντομεταξύ έχουν καταφθάσει στο σημείο στην Π.Ε.Ο.Α.Κ. αρκετοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι αναμένοντας μαζί με τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους τον Δήμαρχο ο οποίος προσέρχεται οδικώς:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων έχει καταφθάσει μαζί και με άλλα μέλη της Διοίκησης και εξοργισμένος με τη στάση του Λιμεναρχείου κάνει καυστικές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους κατηγορώντας όμως παράλληλα(αδικώς κατά τη γνώμη μας)τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και τους κατοίκους που στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει από το σημείο:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωαν. Μαρινάκης στρέφεται (και δικαίως) κατά του Λιμενάρχη Ελευσίνας Χαρ. Δεληγιάννη:

Δελτίο τύπου: Δημόσια καταγγελία πρακτικής του Λιμενάρχη Ελευσίνας


ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0133 / 9-7-2012




Θέμα: Δημόσια καταγγελία πρακτικής του Λιμενάρχη Ελευσίνας

Απαράδεκτη η στάση του Λιμενάρχη Ελευσίνας στη διαμαρτυρία για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη πρακτική που εφαρμόζει το Λιμεναρχείο Ελευσίνας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαρ. Δεληγιάνης.

Ο κ. Δεληγιάννης για δεύτερη φορά αποδεικνύει με τη στάση του ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στις διεκδικήσεις του Δήμου και των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι με την αιφνίδια έναρξη των εργασιών των εγκαταστάσεων για τις ιχθυοκαλλιέργειες σε επιτόπιο έλεγχο του Δημάρχου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία
με το Λιμεναρχείο Ελευσίνας, όσο και την Αστυνομία Μεγάρων για να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες και να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη με τον Λιμενάρχη Χαρ. Δεληγιάννη, ο δεύτερος για να δικαιολογήσει την στάση του και να μην προχωρήσει στη διερεύνηση της καταγγελίας του Δημάρχου, επικαλέστηκε έλλειψη μέσων. Xαρακτηριστικά στην τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε στον Δήμαρχο, ότι "το λιμεναρχείο δεν διαθέτει ούτε σκάφος, ούτε τζιπ, προκειμένου να πάει στο χώρο και να διερευνήσει την καταγγελία".

Αντίθετα με την αδυναμία του Λιμεναρχείου να διερευνηθεί η επίσημη καταγγελία του Δημάρχου το Λιμεναρχείο Ελευσίνας επέδειξε «ιδιαίτερο ζήλο» κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών. Συγκεκριμένα σκάφος του Λιμενικού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της επιβίβασης του Δημάρχου στο πλοιάριο που θα οδηγούσε το Δήμαρχο στις εγκαταστάσεις για την επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας.

Το σκάφος του Λιμενικού δεν περιορίστηκε «στον διακριτικό έλεγχο του σκάφους» λες και επρόκειτο για κάποιο επικίνδυνο σκάφος, αλλά δυστυχώς προχώρησε σε παρέμβαση με στόχο να αποτρέψει το σκάφος που μετέφερε το Δήμαρχο να φτάσει στις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, περίπου στα μέσα της διαδρομής και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, το σκάφος του Λιμενικού ειδοποίησε τον εθελοντή ιδιοκτήτη του σκάφους που μετέφερε το Δήμαρχο Μεγαρέων, ότι πρέπει να επιστρέψει στο Λιμάνι γιατί σύμφωνα με την άδειά του δεν επιτρέπεται να μεταφέρει επιβάτες.

Το Λιμεναρχείο, δηλαδή διέθεσε σκάφος -που δεν διέθετε όταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων είχε προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία- ακολουθούσε το Δήμαρχο που ήθελε να επιδώσει την επιστολή διαμαρτυρίας, και στα μέσα της διαδρομής παρενέβη για τη «διασφάλιση της νομιμότητας» την οποία σύμφωνα με το Λιμεναρχείο παραβίαζε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε το Δήμαρχο.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους δέχθηκε πιέσεις και απειλές ότι θα υποστεί νομικές κυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, επικοινώνησε αμέσως με τον Λιμενάρχη Ελευσίνας προκειμένου να καταγγείλει για δεύτερη φορά τη στάση του, να του επισημάνει το αυτονόητο, ότι ο Δήμος Μεγαρέων διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών σε μία τοποθεσία όπου έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττική 2021 και τόνισε ότι ο στόχος της διαμαρτυρίας φυσικά ήταν ειρηνικός, και θα ολοκληρωνόταν με την ιδιαιτέρως συμβολική επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας.

Ο Λιμενάρχης Ελευσίνας, αρνήθηκε να αντιληφθεί το αυτονόητο και επέμεινε ότι θα προχωρούσε στις απαραίτητες νομικές κυρώσεις προς τον ιδιοκτήτη του σκάφους με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Μεγαρέων προκειμένου να προστατεύσει τον εθελοντή ιδιοκτήτη του σκάφους να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι της Πάχης και να χρησιμοποιήσει σκάφος που πληρούσε τις «προδιαγραφές» του Λιμεναρχείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία των πολιτών του Δήμου.

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του Λιμενάρχη πέρα από τους συνειρμούς που δημιουργεί, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο Δήμαρχος να παραβρεθεί στο σημείο όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί οι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, για δεύτερη φορά στηλιτεύει τη συμπεριφορά του Λιμεναρχείου που αδιαφορεί για την καταγγελία του Δημάρχου ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να λειτουργεί με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να θέσει εμπόδια στη διαμαρτυρία των πολιτών, και μοιάζει ταυτόχρονα να λειτουργεί με στόχο την προστασία, όχι των πολιτών αλλά των συμφερόντων ενός ιδιώτη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι θα καταγγείλει τη συμπεριφορά του Λιμενάρχη στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Μεγαρέων θέλει να ευχαριστήσει τους δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν και τελικά παρά τα εμπόδια πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των εγκαταστάσεων των ιχθυοκαλλιεργειών.

Η καθυστερημένη για τους λόγους που αναφέρθηκαν, άφιξη του Δημάρχου στο σημείο της διαμαρτυρίας δεν εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής. Ο Δήμαρχος αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες της τρίτης ηλικίας που έδωσαν δυναμικά το παρών στη διαμαρτυρία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Σε τέτοιες μαζικές προσπάθειες και σε μία διαμαρτυρία όλων των πολιτών αν και θα έπρεπε οι παραταξιακές σημαίες να υποστέλλονται και να μην υπάρχει αφορμή για μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως άστοχες οι προσπάθειες μελών της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν κλίμα εναντίων του Δημάρχου με αφορμή την καθυστέρησή του εξαιτίας της εσκεμμένης, εμπρηστικής και προβοκατόρικης στάσης του Λιμεναρχείου.

Σε μία παλλαϊκή διαμαρτυρία για ένα δίκαιο αίτημα, είναι υποχρεωμένες όλες οι παρατάξεις και κυρίως αυτές που σηκώνουν επικοινωνιακά τα θέματα του περιβάλλοντος (δυστυχώς μόνο επικοινωνιακά όπως αποδείχθηκε) να συμμετέχουν με μοναδικό στόχο να επιτευχθεί το δίκαιο αίτημα των πολιτών και της Κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, επαναλαμβάνει τις από βάθους καρδιάς ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες που μετείχαν στη διαμαρτυρία και τονίζει ότι δεν πρόκειται οι ενέργειες της Διοίκησης και ο δυναμικός αγώνας να πτοηθεί, να επηρεαστεί ούτε από τις σημαντικές παρεμβάσεις ούτε φυσικά από τις ανούσιες μικροκομματικές προσπάθειες επηρεασμού της Κοινής Γνώμης για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Το πιο Σύντομο Ανέκδοτο)



ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Το πιο Σύντομο Ανέκδοτο)


Το περιβάλλον το προστατεύεις με έργα, με πράξεις, και ενέργειες και όχι με λόγια. Δυστυχώς, μέχρι τώρα ο κ. Μαρινάκης με μεγαλοστομίες και φανφάρες προσπαθεί να δείξει, ότι ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος, στην πράξη όμως όχι μόνο δεν κάνει τίποτα γι' αυτό, αλλά με ενέργειες και αποφάσεις του συμβάλλει στην υποβάθμισή του.
Δείχνει και φωνάζει (μόνο για να τον ακούν οι ψηφοφόροι του), πως είναι εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών. Στην πράξη όμως τι κάνει; Το τίποτα είναι ο πιο απαλός και ανώδυνος χαρακτηρισμός, διότι πολλά μπορεί να ειπωθούν.

Κατ' αρχάς, να λεχθεί, ότι άρχισε να αντιδρά μόνον όταν αυτό έγινε τετελεσμένο γεγονός με την υπογραφή, τον Νοέμβριο του 2011, της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από οκτώ (8) υπουργούς. Μέχρι τότε, δηλαδή από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, που ήταν πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα για να αντιδράσει δυναμικά ο Δήμος και να εξαιρεθεί η περιοχή μας από τις ιχθυοκαλλιέργειες, δεν προέβη σε καμία απολύτως κινητοποίηση, παρότι πολλές φορές προκλήθηκε προς τούτο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακόμα και το ομόφωνο ψήφισμα κατά των ιχθυοκαλλιεργειών του Δημοτικού Συμβουλίου (τέλος Αυγούστου 2011) δεν το έστειλε πουθενά, κατά δήλωση των Γραμματέων του. Και έκανε κινητοποίηση την Παρασκευή 6 Ιουλίου, όταν ήδη η πρώτη μονάδα ιχθυοτροφείου έχει εγκατασταθεί στην Κινέττα.

Πώς έγινε όμως η κινητοποίηση; Με τρόπο, που αν δεν ήταν εσκεμμένος για να αποτύχει η διαμαρτυρία, έδειχνε την ανικανότητα του κ. Μαρινάκη να χειριστεί και το απλό αυτό θέμα.
Χωρίς να καλέσει εγκαίρως τους συλλόγους και τους φορείς των πόλεων σε κοινή σύσκεψη για ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών, χωρίς να υπάρχει χρόνος για να μοιραστεί ένα απλό φέιγ-βολάν για να ενημερωθεί ο κόσμος, ήθελε (ή μήπως δεν ήθελε;) σε ένα απόγευμα, να κινητοποιήσει τους πολίτες κατά των ιχθυοκαλλιεργειών.


Για να πειστεί και ο πλέον κακόπιστος πρέπει να λεχθούν και τα παρακάτω:
- Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθορίστηκε για ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 11.00πμ. Δηλαδή το πρωί που είναι όλοι στις δουλειές τους και δεν μπορούν να συμμετάσχουν.
- Το Γραφείο Δημάρχου ενημέρωσε για την συγκέντρωση εμένα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 11.10, τον κ. Μπερδελή στις 11.20 και δεν γνωρίζω εάν ενημέρωσε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους. Δηλαδή αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα. Μήπως το έκανε επίτηδες, για να μην προλάβουμε να πάμε;
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να συγκεντρωθούν 40-50 άτομα, τα οποία περίπου στις 12.30 άρχισαν να φεύγουν, όπως και εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αφού μέχρι τότε δεν είχε φανεί ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας, δηλαδή ο Δήμαρχος.

Το αστείο είναι, πως όταν έφθασε ο Δήμαρχος στον χώρο και δεν είδε πολίτες, άρχισε να ουρλιάζει (ως συνήθως) και να λέει:
“ Γιατί τους αφήσατε να φύγουν.” Οι άνθρωποι τον περίμεναν μιάμισι ώρα στον ήλιο, αγανάκτησαν και έφυγαν. Αλήθεια ποιός μπορούσε να τους κρατήσει κι' άλλο; και
“ Που είναι η αντιπολίτευση.” Αναρρωτιότανε ο αθεόφοβος που είναι η αντιπολίτευση, η οποία παρέμεινε στον χώρο και στο λιοπύρι υπομονετικά επί μιάμισι ώρα (στο τέλος βέβαια αγανάκτησε από την κακή οργάνωση, την έλλειψη συντονισμού και κυρίως από την μεγάλη ασυνέπεια του Δημάρχου και έφυγε, αφού είχαν ήδη φύγει και οι πολίτες) και δεν αναρωτήθηκε, που ήσαν οι δικοί του σύμβουλοι, που από τους σαράντα (40) που έχει (εκλεγμένους και διορισμένους), ζήτημα είναι να βρέθηκαν στο χώρο καμιά δεκαριά, αρκετοί από τους οποίους κατέφθασαν στο χώρο μαζί με τον Δήμαρχο, δηλαδή με τρομερή καθυστέρηση.

Ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το σίγουρο πάντως είναι, πως αυτή η συγκέντρωση – φιάσκο λειτούργησε υπέρ των ιχθυοτροφείων. Τυχαίο;
Διότι, όταν από ένα Δήμο των 45.000 κατοίκων, αυτοί που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν είναι καμιά πενηνταριά, και ο Δήμαρχος (διοργανωτής) καταφθάνει αφού έχει διαλυθεί η συγκέντωση, ποιος θα πεισθεί, ότι υπάρχει σοβαρή διοίκηση και οι κάτοικοι πράγματι αντιδρούν;

Δείχνει ο κ. Μαρινάκης, πως κόπτεται τάχα μου για το περιβάλλον, αλλά υπογράφει σύμβαση που επιτρέπει στον ιδιώτη διαχειριστή του εργοστασίου κοπριάς να φέρνει στην περιοχή μας απόβλητα, όσα θέλει και απ' όπου θέλει. Αυτό λέγεται προστασία ή πλήρης υποβάθμιση του περιβάλλοντος; ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΜΑΧΗΤΙ. ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Το εργοστάσιο πρέπει να επεξεργάζεται μόνο την κοπριά των ορνιθοτροφείων της περιοχής του Δήμου, καθώς και την λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜ.


Δείχνει (μόνο δείχνει), πως ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, αλλά επιτρέπει να ρίχνονται δεκάδες φορτία από τα απορριμματοφόρα στην χωματερή, η οποία κανονικά είναι κλειστή και προς αποκατάσταση. Και δεν είναι δυνατόν, να δεχθεί κανείς, ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ρίχνει τα σκουπίδια στην κλειστή χωματερή χωρίς την έγκριση του Δημάρχου.
Έχει δε το θράσος να λέει, πως παραβιάστηκε η πόρτα της χωματερής και πως είναι προβοκατόρικη ενέργεια με πολιτικά κίνητρα.
- Δηλαδή οι οδηγοί των απορριμματοφόρων του Δήμου από μόνοι τους πήραν απόφαση να αδειάζουν στην χωματερή και παραβίασαν την πόρτα; (Στοιχεία ότι άδειαζαν απορριμματοφόρα του Δήμου, υπάρχουν πολλά)
- Το «προβοκατόρικη ενέργεια» δεν σημαίνει ότι η Διοίκηση έβαλε φωτιά για να ενοχοποιήσει την αντιπολίτευση;
- Τέλος, δεν υπάρχει η εκδοχή να μπήκε η φωτιά για να εξαφανίσει τα σκουπίδια που ήσαν πολλά και είχαν ριχθεί παράνομα (αφού η χωματερή είναι κλειστή) και ταυτόχρονα να κάψει κι άλλα υλικά, που δεν έπρεπε να φαίνονται;
Ό, τι και να έγινε πάντως, η ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου για αυτήν την τεράστια πυρκαγιά, που διήρκησε πολλές ημέρες, είναι πολύ μεγάλη, διότι οι πολίτες για μέρες ανέπνεαν περίεργες αναθυμιάσεις οι οποίες μόνο καλό δεν έκαναν στην υγεία τους.

Εάν είναι έτσι, που δείχνει ο κ. Μαρινάκης το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, καλά θα κάνει, να πάψει να ενδιαφέρεται γι' αυτό.
Να ησυχάσει κι αυτός, αλλά κυρίως το περιβάλλον.



Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»