O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Φωτορεπορτάζ του VOURKARI.BLOGSPOT από την 1η κινητοποίηση του Δήμου Μεγαρέων ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες

Η 1η κινητοποίηση του Δήμου Μεγαρέων ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 6/7/2012 στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του φυλακίου του ΟΣΕ, πάνω από το σημείο που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι πρώτοι κλωβοί μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή Κάτω Αλώνι Κακιάς Σκάλας.

Διεξήχθη συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου για περίπου 15' λεπτά ενώ ο θαλάσσιος αποκλεισμός που είχε επιχειρηθεί προηγουμένως δεν επετράπη τελικά από πλοίο του Λιμενικού που επόπτευε από το πρωϊ στο σημείο.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την κινητοποίηση αυτή που -κατά γενική ομολογία- θα μπορούσε να ήταν επιτυχημένη αν είχε προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και δημοσιοποίηση της δράσης από τα ΜΜΕ.


Σκάφος του Λιμενικού με τριμελές πλήρωμα επόπτευε από το πρωϊ το θαλάσσιο χώρο πλησίον του ιχθυοτροφείου:


Συγκεντρωμένο πλήθος 40 περίπου ατόμων (οι περισσότεροι εξ αυτών Κινεττιώτες) αναμένουν την δια θαλάσσης έλευση του Δημάρχου και των πλοιαρίων για τον θαλάσσιο αποκλεισμό της εγκατάστασης:




Το σκάφος του Λιμενικού έχει ανακόψει την πορεία των δύο πλοιαρίων που κατάφεραν να ξεκινήσουν από την Πάχη αψηφώντας την απαγόρευση του Λιμεναρχείου και τα έχει αναγκάσει να πλεύσουν προς παρακείμενο κολπίσκο. Έπειτα από σύντομη συνεννόηση το μεγαλύτερο πλοιάριο αποχωρεί αποβιβάζοντας προηγουμένως στο ταχύπλοο τον Δήμαρχο ο οποίος μεταβαίνει στο χώρο του ιχθυοτροφείου υπό την αυστηρή επίβλεψη του σκάφους του Λιμενικού:

Έπειτα από ολιγόλεπτη παραμονή του πλησίον του ιχθυοτροφείο το ταχύπλοο σκάφος κατευθύνεται προς το σκάφος του Λιμενικού και έπειτα από σύντομη συζήτηση και τα δύο πλοιάρια παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής:




Εντομεταξύ έχουν καταφθάσει στο σημείο στην Π.Ε.Ο.Α.Κ. αρκετοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι αναμένοντας μαζί με τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους τον Δήμαρχο ο οποίος προσέρχεται οδικώς:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων έχει καταφθάσει μαζί και με άλλα μέλη της Διοίκησης και εξοργισμένος με τη στάση του Λιμεναρχείου κάνει καυστικές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους κατηγορώντας όμως παράλληλα(αδικώς κατά τη γνώμη μας)τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και τους κατοίκους που στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει από το σημείο:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωαν. Μαρινάκης στρέφεται (και δικαίως) κατά του Λιμενάρχη Ελευσίνας Χαρ. Δεληγιάννη: