O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ξανατίθεται το θέμα της απομάκρυνσης του αεροδρομίου της Πάχης

Σωστά θέτουν το ερώτημα σχετικά με την απομάκρυνση του στρατιωτικού αεροδρομίου οι σχολιαστές στις τοπικές εφημερίδες. Υπάρχει όμως και ένα συνολικότερο πρόβλημα από την λειτουργία του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο επεκτάθηκε και φιλοξένησε δραστηριότητες της πολιτικής αεροπορίας με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είχε θεωρηθεί τότε ότι θα ήταν κάτι πρόσκαιρο! Αλλά, δυστυχώς όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα τίποτε μονιμότερο από το προσωρινό. Να θυμίσουμε ότι τότε αρκετοί φαντάστηκαν το αεροδρόμιο κάτι σαν τον από μηχανής θεό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής! ...Το μόνο που απέφερε τελικά το αεροδρόμιο στα Μέγαρα είναι προβλήματα. Καιρός να ξαναδούμε το θέμα από την αρχή!



για την Κινέττα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΙΝΕΤΤΑΣ

ενδιαφέροντα νέα!



ΔΙΟΔΙΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!

Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, που πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Εκεί παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).

Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη στα διόδια κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Διαβάστε περισσότερα


ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Το δίκαιο αίτημα θεσμικής κατοχύρωσης των αγορών αγροτών βιοκαλλιεργητών, που λειτουργούν επιτυχώς για 15 χρόνια, συνυπογράφει η ΒΙΟΖΩ στη βάση της θωράκισης των μορφών διάθεσης απευθείας αγνής τροφής στον καταναλωτή. (Στην συνέχεια θα δείτε και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας).

Η απευθείας διάθεση της τροφής από τους παραγωγούς στους καταναλωτές προωθείται από την ΒΙΟΖΩ, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια εκστρατεία με τίτλο «τοπικά προϊόντα ? επιστροφή στις ρίζες». Είναι αυτό που εφάρμοζαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας με άμεση σύνδεση παραγωγού καταναλωτή.Διαβάστε περισσότερα


Πάρκο και με τον νόμο το Κύπρου και Πατησίων

Να που για μια ακόμη φορά επιβαιβεώνεται ο λόγος του Μπρεχτ ότι "χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δόθηκε"... Σήμερα έγινε γνωστή η Απόφαση του διοικητικού εφετείου σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται οριστικά η ισχύς της οικοδομικής άδειας για το υπόγειο παρκινγκ στη συμβολή Πατησίων και Κύπρου.

Ήταν Ιανουάριος 2009 όταν οι μπουλντόζες της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη κατέστρεφαν το παλιό παρκάκι, κόβοντας δεκάδες δέντρα προκειμένου να αποδώσουν το "οικόπεδο" στον ιδιώτη-επιχειρηματία του υπόγειου παρκινγκ. Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που κατέφυγαν στη δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών σχεδίων. Διαβάστε περισσότερα


Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στη Νέα Πέραμο