O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το Υπουργείο μετά τις πιέσεις αποσύρει το σχέδιο απόφασης για το αγκυροβόλιο στην Πάχη! οι πολίτες των Μεγάρων παραμένουν σε επιφυλακή....


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τις πιέσεις και τις πολλαπλές αντιδράσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στα Μέγαρα, απέσυρε το σχέδιο απόφασης για την δημιουργία αγκυροβολίου πλοίων στην Πάχη!

Αυτό ανακοινώθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων που έγινε με μοναδικό το θέμα του αγκυροβολίου, την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, βουλευτές, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση αντίθεσης στην προοπτική αγκυροβολίου. Επιπρόσθετα λήφθηκαν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.

Οι εξελίξεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές και θετικές για την περιοχή μας.

Αύριο, στο vourkari.blogspot.com διαβάστε όλες τις ειδήσεις σε σχέση με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.




Γνωρίζοντας τον Σύλλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ"!






ΧΥΤΑ Φυλής: Σκηνές φαρ ουέστ με φωτιές, καταστροφές κι ένα νέκρο

χθεσινό ρεπορτάζ απο τον ιστότοπο http://www.aftodioikisi.gr

Σκηνές φάρ ουέστ εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά το πρωί στο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς τσιγγάνοι και μετανάστες που βιοπορίζονται από τα απορρίμματα έκαψαν εφτά μηχανήματα, κατέστρεψαν λυόμενα και έβαλα φωτιά στα σκουπίδια.

Αφορμή, το ότι μία από τις μπουλντόζες καταπλάκωσε με τις ερπύστριες έναν από τους τσιγγάνους-μετανάστες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο λίγο πριν τις 11 το πρωί. Ο ρακοσυλλέκτης διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το γεγονός προκάλεσε την εξέγερση των τσιγγάνων-μεταναστών-ρακοσυλλέκτων οι οποίοι εγκλώβισαν τους 16 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ΧΥΤΑ στο κεντρικό κτίριο, έβαλαν φωτιές σε εφτά μηχανήματα (μπουλντόζες και συμπιεστικά) και στα σκουπίδια και κατέστρεψαν λυόμενα κτίσματα.

Αποτέλεσμα, η φωτιά να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αυτή τη στιγμή να επιχειρούν να τη σβήσουν πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Τελικά η φωτιά έσβησε μετά τις 3 το απόγευμα και αφού έκαιγε για πάνω από τρεις ώρες.

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη ο οποίος, όπως τονίζουν «αδιαφορεί για την ασφάλεια τους και έχει αφήσει το ΧΥΤΑ στο έλεος των ρακοσυλλεκτών», ενώ δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα που του έχει υποδείξει η ΕΛ.ΑΣ., όπως το να μεγαλώσει την μάντρα.

Παράλληλα επιρρίπτουν ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο για την καθυστέρηση κατά περίπου μιάμιση ώρας της αστυνομικής δύναμης να έρθει στη χωματερή σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές εργαζομένων αλλά, κυρίως, γιατί ενώ έχουν κατατεθεί πολλά αιτήματα δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο ΧΥΤΑ, προκειμένου να αποτρέπει στους μετανάστες να εισέρχονται στο χώρο και δημιουργούνται έκρυθμες καταστάσεις.

«Στην Κερατέα έχουν μόνιμα τεράστια αστυνομική δύναμη για να φυλάνε τα μηχανήματα του εργολάβου, εδώ για να προστατεύσουν τις ζωές των εργαζομένων δεν στέλνουν ούτε έναν αστυνομικό»,τονίζουν χαρακτηριστικά. Επικαλούνται δε και σχετική από αρχές Φεβρουαρίου επιστολή του τότε εργολάβου ο οποίος τόνιζε ότι αποχωρεί καθώς οι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους ανάμεσα σε σφαίρες όπλων:(http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_attikis/10167).

Μετά τα σημερινά γεγονότα, ο ΧΥΤΑ Φυλής αναμένεται να παραμείνει κλειστός για μερικές ημέρες.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/10644