O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκτυφλωτική «δάδα» δεν ήταν του Οδυσσέα, αλλά των ΕΛΠΕ!

Τεράστιες φλόγες εκτινάχτηκαν από τους δύο πυρσούς του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Σύννεφα μαύρου καπνού έβγαιναν από τους πυρσούς στα μεσοδιαστήματα των διαδοχικών αναπηδήσεων της φλόγας.
Το επεισόδιο συνεχίστηκε για περίπου πενήντα λεπτά. Επακολούθησε πολύ έντονη εκπομπή καυσαερίων από τις καμινάδες του διυλιστηρίου (κυρίως από την κοινή καμινάδα των ατμολεβήτων αλλά και του Hydricraker), ενώ η   κατάσταση «ομαλοποιήθηκε» μία ώρα   μετά   τα   μεσάνυχτα!
Η  «φεγγοβολήση» της  πόλης  άγγιξε κυριολεκτικά την Ακρόπολη της Ελευσίνας.
Το επεισόδιο, που έγινε αισθητό σε όλη την πόλη, αποδίδεται σε άλλη μια «πτώση» της μονάδας 32 (Flexycoker).
Στο Παλαιό Ελαιουργείο, εξερχόμενοι της παράστασης των Αισχυλείων (σατυρικό δράμα «Κύκλωψ» του Ευριπίδη), έκπληκτοι οι θεατές, αντίκρισαν το θέαμα. Η εκτυφλωτική δάδα δεν ήταν του Οδυσσέα, αλλά των ΕΛΠΕ! Δεν τύφλωνε τον Κύκλωπα Πολύφημο, αλλά τον Θριάσιο ουρανό… Ήταν μια ακόμη προσφορά του  μεγάλου  χορηγού  των Αισχυλείων.
Το  χθεσινό  ρυπαντικό  επεισόδιο  ήταν το  κορυφαίο  μιας  σειράς ρυπαντικών επεισοδίων του Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι στις 17/8 συνέβη ατύχημα (ίσως το σοβαρότερο) για το οποίο καμία ανακοίνωση της εταιρείας δεν έχει εκδοθεί, ενώ αποσιωπήθηκε από τις Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας. Εντέχνως η  Διοίκηση των ΕΛΠΕ  κρύβει την διάχυτη ανησυχία της για την «απρόβλεπτη» πορεία του διυλιστηρίου και περί άλλων τυρβάζει:
«…η συνεισφορά του διυλιστηρίου Ελευσίνας ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου λόγω της διαδικασίας αριστοποίησης με προσωρινά σταματήματα των νέων μονάδων, οι οποίες είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία» διαβεβαίωνε το επενδυτικό κοινό, τέλος Μαΐου, ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος, ενώ μόλις πρόσφατα (29/8), κατά την παρουσίαση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων του Β” τριμήνου του 2013, τα ΕΛΠΕ δήλωναν ανερυθίαστα: «οι κύριες μονάδες μετατροπής λειτούργησαν σε επίπεδα που προσέγγισαν ή ξεπέρασαν τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές τους» με τον Δ/ντα Σύμβουλο να υπογραμμίζει ότι «το νέο διυλιστήριο Ελευσίνας αυξάνει σταθερά την παραγωγή και τις επιδόσεις του», προφανώς όχι τις περιβαλλοντικές.
Αναμένεται «οργίλη» ανακοίνωση του Δημάρχου συνοδευμένη από καταγέλαστες «προειδοποιήσεις» και «απειλές», …«φρενήρεις» επισκέψεις του Δημαρχιακού 4×4 στο Control Panel του διυλιστηρίου με τον Δημοτικό φωτογράφο παραμάσχαλα, Δελτίο Τύπου μόνο για ανάρτηση στο site του Δήμου με το οποίο θα αναμεταδίδονται οι θέσεις των ΕΛΠΕ, κλήση του τοπικού Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να υποβάλει ερώτηση στην Βουλή, λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου -κατά πλειοψηφία- για προσεχή κινητοποίηση, δήλωση του «Ενωτικού Συνδυασμού» περί συμμετοχής στην επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ έξω από το Παλαιό Ελαιουργείο, αποδοχή δωρεάς από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της ετήσιας επιχορήγησης (Πολιτιστικής Χορηγίας) των ΕΛΠΕ στον Δήμο!
Όχι,  δεν είχε η πόλη φωταψίες!  Είχαν τα ΕΛΠΕ ρυπαντικό επεισόδιο κ.κ επί-χορηγούμενοι!

Πηγή: www.ecoeleusis.com

Διάθεση ρουχισμού από τον "Κούρο"


ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ    
ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ - ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ
Τηλ.  22960 – 24444     fax: 22960 – 21045 21120  e-mail: dimmeg1@hol.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η εθελοντική ομάδα Μεγάρων Κούρος στα πλαίσια των φιλανθρωπικών- κοινωνικών δράσεων που κατά καιρούς διεξάγει, έχει συγκεντρώσει μεταχειρισμένο ρουχισμό για όλες τις ηλικίες.
 Ο ρουχισμός έχει διαλεγεί και ταξινομηθεί από εθελοντές - μέλη μας, είναι σε άριστη κατάσταση και διατίθεται σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν πραγματική ανάγκη.
 Η διάθεση γίνεται διακριτικά, με εχεμύθεια και απόλυτο σεβασμό στον συνάνθρωπο.
 
  Ώρες επικοινωνίας:  15:00- 22:00 καθημερινά


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΙΤΣΑΣ

Φροντίδα παρτεριών από προσκόπους της Ν.Περάμου

"Μεγαρικός τύπος" 22/8/13, σελ.18

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013: Σοφοκλή "ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ" - Τετάρτη 4/9/2013

Τραχίνιες του Σοφοκλή - Εθνικό Θέατρο

Του Κρόνου ο γιός που κυβερνά
τίποτε δίχως πόνο δεν έχει αφήσει στους θνητούς.
Μα έπειτα έρχεται χαρά
και όλα κύκλους κάνουν
όπως στον ουρανό γυρνά
ο αστερισμός της Άρκτου.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο μετά την επιτυχημένη Άλκηστη και σκηνοθετεί έναν 26μελη θίασο σε μία από τις σπουδαιότερες τραγωδίες του Σοφοκλή που παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά στο Εθνικό Θέατρο – η πρώτη ήταν το 1970 σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού.
   
Τετάρτη 04/09/2013 - Εθνικό Θέατρο - Τραχινίαι
 
Μια συγκλονιστική τραγωδία με θέμα το απόλυτο πάθος της  Διηάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του. Ένας κόσμος όπου ο έρωτας κινεί ορμητικά και ανεξέλεγκτα τις πράξεις των ηρώων, αλλά αναδεικνύεται δηλητηριώδης και καταστροφικός, καθώς η θεοί εκδικούνται και η γνώση δεν οδηγεί στο φως. Ένα έργο για τον τρόμο του ανθρώπου μπροστά σε ένα σύμπαν που προσπαθεί να δαμάσει αλλά αποδεικνύεται τελικά πως λίγο κατανοεί. Η Διηάνειρα, ερωτευμένη και απελπισμένη, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά την αγάπη του Ηρακλή, με ένα ερωτικό φίλτρο από το αίμα του Κένταυρου Νέσσου – όμως στην προσπάθειά της να αποτρέψει το αναπόφευκτο θα προκαλέσει χωρίς να το θελήσει το θάνατο του αγαπημένου της.

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μιχελή

Διηάνειρα: Άννα Μάσχα
Τροφός: Φιλαρέτη Κομνηνού
Ύλλος: Θάνος Τοκάκης
Κορυφαία: Άννα Καλαϊτζίδου
Άγγελος, Γέρων: Κώστας Μπερικόπουλος
Λίχας: Γιώργος Χρυσοστόμου
Ιόλη: Ελένη Μπούκλη
Ηρακλής: Αργύρης Ξάφης

Χορός: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαυίδ, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Ελίνα Μάλαμα, Ηρώ Μπέζου, Νάνσυ Μπούκλη, Ειρήνη Μπούνταλη, Σεβίλλη Παντελίδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρίνα Σάττι, Καλλιόπη Σίμου, Αγγελική Τρομπούκη

Μουσικοί: Guido de Flaviis (Σαξόφωνα), Θοδωρής Βαζάκας (Κρουστά), Γιώργος Σκριβάνος (Φλάουτα)

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισ. 12€ - Φοιτ. 5€