O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Μέγαρα


Κ  Α  Λ  Ε  Σ  Μ  Α
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΣΦΑΓΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ -ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΔΙΩΝ- ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/7 ΣΤΙΣ 8ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ.
  ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ 
ΜΕΓΑΡΩΝ & Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες γεγονότων που μόνο αποτροπιασμό μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε. Παρακολουθούμε για ακόμα μία φορά (αμέτοχοι;) τη γενοκτονία ενός δύστυχου καταπιεσμένου λαού από ένα κράτος κατακτητή-δολοφόνο, χωροφύλακα της ευρύτερης περιοχής, που δεν έχει ούτε κανόνες ούτε όρια.
Η ανελέητη σφαγή εκατοντάδων αμάχων -κυρίως παιδιών- που συντελείτε πλέον καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να μας κάνει όλους, αν μη τι άλλο, να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι…
Η ιμπεριαλιστική και φιλοπόλεμη στάση του κράτους του Ισραήλ (ενός κράτους που «υπάρχει» μόλις από το 1948 ως αποτέλεσμα μοιράσματος συνόρων), παραβιάζει απροκάλυπτα τις Διεθνείς Συνθήκες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κι όλα αυτά φυσικά με τις πλάτες των γνωστών «φίλων και συμμάχων», Αμερικής και Ε.Ε.
Η δήθεν αυτοάμυνα που επικαλείται το Ισραήλ για να δικαιολογηθεί, μόνο πικρό γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Η Γάζα έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη φυλακή ψυχών του κόσμου. Μια περιοχή της γης αποκλεισμένη από τρόφιμα, νερό, ανθρωπιστική βοήθεια. Κι όμως δεν είναι σκλαβωμένη. Υπερασπίζεται με μεγάλο κόστος το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να έχει τη δική του πατρίδα.
Οι ευθύνες που βαρύνουν την Αμερική, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε, τη Διεθνή Κοινότητα είναι τεράστιες. Με τη στάση τους γίνονται συνεργοί σε ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ.
Θεωρούμε καθήκον μας να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο συνεχιζόμενο παραλογισμό της σφαγής αθώων παιδιών και αμάχων και να απαιτήσουμε:
-        Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ε.Ε. για να σταματήσουν τώρα οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί
-         Να αναγνωριστεί διεθνώς το κράτος της Παλαιστίνης
-         Να καταγγελθεί η μεροληπτική στάση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ
-         Να καταδικαστεί το Ισραήλ για τα διαρκή εγκλήματα πολέμου
Είναι ύψιστο καθήκον όλων μας η διαφύλαξη της ειρήνης και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ