O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ερώτηση στη Βουλή για το "Καθεστώς λειτουργίας ιδιωτικών εταιρειών στο αεροδρόμιο Μεγάρων"


Με την ερώτησή του στη Βουλή, ο κ.Βορίδης επαναφέρει ένα μεγάλο ζήτημα για τα Μέγαρα. Είναι γνωστό ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες, είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ (!!!) και τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μέσα στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου.
Έκτοτε το προσωρινά έγινε ...παντοτινά! (άραγε με ποια απόφαση και από ποιόν;).
Εγκαταστάσεις ιδιωτικών συμφερόντων ξεφυτρώνουν μέσα στο χώρο του αεροδρομίου. Από που παίρνουν άδεια; Ποιος ωφελείται στα Μέγαρα από αυτή τη δραστηριότητα; Είναι προφανές ότι περιμένουμε σχετική ενημέρωση και από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεγαρέων.



Στον ευρύτερο χώρο του Α/Δ, συνυπάρχουν με αυτό (κόκκινο χρώμα), η πίστα της ΥΠΑ (κίτρινο χρώμα), η Ζώνη ρίψεως Αλεξ/των (μπλε χρώμα) και το Αυτοκινητοδρόμιο (πράσινο χρώμα).
πηγή: http://hellenicarmyaviationhistory.wordpress.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας ιδιωτικών εταιριών στο αεροδρόμιο Μεγάρων. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στους Υπουργούς Άμυνας και Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Ο χώρος του Στρατιωτικού αεροδρομίου Πάχης Μεγάρων, απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας , ενώ το 2003, με σχετικό νόμο, αποφασίστηκε η παραχώρηση τμήματός του στην ΥΠΑ, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, για τις ανάγκες της Γενικής Αεροπορίας.
Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η κοινή χρήση του αεροδρομίου από ΥΠΑ και ΓΕΣ, στο βορειοδυτικό τμήμα και σε έκταση 100 στρεμμάτων. Σημειώνεται σχετικά, ότι οι εγκαταστάσεις που αφορούν αποκλειστικά τις ανάγκες τις Πολεμικής Αεροπορίας, καλύπτονται από την αδειοδότηση του ΓΕΣ/ΔΥΠΟ, που εκτελεί χρέη πολεοδομικής αρχής.
Ακολούθως η ΥΠΑ, σε προφανή συμφωνία με το ΓΕΣ, ενέκρινε την εγκατάσταση στον χώρο του αεροδρομίου, ιδιωτικών εταιρειών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης αεροσκαφών, σε μόνιμες και προσωρινές κτηριακές εγκαταστάσεις.
Ερωτάται ο κ . Υπουργός:
1.Δεδομένου ότι η απαλλοτριωθείσα έκταση είναι εκτός σχεδίου πόλεως, από ποια πολεοδομική αρχή εγκρίθηκε η εγκατάσταση κτηριακών εγκαταστάσεων όσον αφορά τις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται το χώρο, οι οποίες σε αντίθεση με τις στρατιωτικές, δεν καλύπτονται από την άδεια του ΓΕΣ; Αν δεν υφίσταται σχετική άδεια είναι νόμιμη η εγκατάστασή τους και γιατί;
2.Πώς διασφαλίζεται αντιστοίχως, η κατασκευαστική αρτιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και η πυρασφάλειά τους, που σε άλλες περιπτώσεις πιστοποιείται από την πολεοδομική αρχή; Έχουν καταβληθεί από τις εταιρείες οι σχετικές εισφορές και αν ναι, σε ποια αρχή;
3.Πληρώνουν οι ιδιωτικές εταιρείες οποιαδήποτε εισφορά ή άλλο τέλος στην Πολιτεία για την εγκατάστασή τους στο αεροδρόμιο, τον ελλιμενισμό αεροσκαφών κλπ, και αν όχι, γιατί;

παγκόσμια ημέρα αγανάκτησης

Εννιακόσιες πενήντα μία πόλεις, ογδόντα δύο χώρες και χιλιάδες Αγανακτισμένοι. Σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου σε κάθε γωνιά της γης, από τη Νέα Ζηλανδία έως την Χαβάη και από την Νότια Αφρική έως την Σουηδία, κατεβαίνουν στους δρόμους και θα φωνάξουν ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή. http://tvxs.gr

ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων για τις κινητοποιήσεις της 19ης Οκτωβρίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Μέγαρα, 14 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου συμμετέχει στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου και κηρύσσει την ημέρα αυτή ημέρα μηδενικού τζίρου για την αγορά και μηδενικών εσόδων για το δημόσιο».

Η ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους τοπικούς Εμπορικούς της Συλλόγους συμμετέχουν στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου και καλούν τους συναδέλφους σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων όλης της χώρας, κηρύσσοντας την ημέρα αυτή ημέρα μηδενικού τζίρου για την αγορά και απώλειας ημερήσιων δημόσιων εσόδων ύψους 205 εκατ. ευρώ.
Ως εκπρόσωποι της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας, εκφράζουμε την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική αγορά.
Λέμε ΝΑΙ:
στο νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών,
στην πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής,
στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Λέμε ΟΧΙ:
στην πτώχευση των Ελλήνων και τη «δήμευση» της περιουσίας τους,
στην υπερφορολόγηση και την ευκολία με την οποία κάθε Κυριακή ανακοινώνονται τα φορολογικά μέτρα της εβδομάδας,
στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφαλείας των παιδιών μας,
στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης,
στην ανασφάλεια της εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τις ατομικές συμβάσεις στην θέση των συλλογικών,
στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και στη μείωση μισθών που απαιτεί η Τρόικα,
στη διαμόρφωση «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» που θα στρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα θέτουν ολόκληρες περιοχές σε καθεστώς υποτέλειας,
σε άλλα λουκέτα καταστημάτων, στην ανεργία και τη φτώχεια,
σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης,
στην «άλωση» της αγοράς από τα ολιγοπώλια των πολυεθνικών,
στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και λειτουργία εμπορικών υπερχώρων,
στη γεωγραφική απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου,
στη μετατροπή των παραδοσιακών εμπορικών δρόμων σε «νεκροταφεία»,
στη λεηλασία των συντάξεων και των εισοδημάτων των πολιτών,
στο «στέγνωμα» της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα απώτατα όρια. Πρέπει να καταλάβουν την πλήρη αντίθεση των υγιών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η Τρόικα. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει επιπλέον μέτρα και κυρίως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση της χώρας να καταλήξει υποχείριο των τεχνοκρατών δανειστών μας.
Εμείς που θα επωμιστούμε το βάρος των μέτρων πρέπει να έχουμε λόγο στη διαμόρφωσή τους.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της 19ης Οκτωβρίου 2011.

δελτίο τύπου του δήμου: Κλείσιμο συμμετοχών στον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο της 16/10/2011


Λόγω μεγάλης προσέλευσης αθλητών, οι συμμετοχές για τον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο έχουν κλείσει.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός συναγωνισμού.
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση.
Η Οργανωτική Επιτροπή

"Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας εδώ στα Μέγαρα!"

"Ενημέρωση" 8/10/2011, σελ.20

εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα αγροτικής ενημέρωσης


για να την διαβάσετε κάντε κλικ εδώ