O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων σώζουν ασημόγλαρο!

To μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 16/8/2011 δεχτήκαμε ένα αγωνιώδες τηλεφώνημα από κατοίκους του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων που ενημέρωναν τον Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου ότι εντόπισαν στην παραλία του οικισμού έναν γλάρο που δεν μπορούσε να πετάξει και τον έχουν περιθάλψει προχείρως ταϊζοντάς τον με ψάρια. Επρόκειτο, όπως μετέπειτα μάθαμε, για έναν ενήλικο ασημόγλαρο με βαρύ τραύμα στην αριστερή του φτερούγα.

Αμέσως ήρθαμε σε επαφή με το σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" που εδρεύει στην Καλλιθέα για να συννενοηθούμε για τη μεταφορά και την παράδοση του πουλιού. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι το Κέντρο Περίθαλψης ήταν ανοικτό καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο (ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο) καθώς οι ανάγκες των ζώων που περιθάλπτονται αλλά και των τραυματισμένων που εντοπίζονται καθημερινά δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση και κανέναν εφησυχασμό στους εθελοντές του Συλλόγου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το άτυχο (και τυχερό συνάμα) πτηνό παραδόθηκε από μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου στα έμπειρα χέρια της κας Καίτης Αλευρά, μιας εκ των υπευθύνων θεραπευτριών του Συλλόγου "ΑΝΙΜΑ".

Ακολουθεί μικρό σχετικό φωτορεπορτάζ:

Ο πληγωμένος ασημόγλαρος στην ακτή του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων

Κατά την μεταφορά του από το μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου
Από την φροντίδα της κ. Καίτης Αλευρά στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής του Συλλόγου "ΑΝΙΜΑ" στην Καλλιθέα

Σωματείο Καρ & Νήσος: "Μονόδρομος η τουριστική ανάπτυξη!"


Με καθυστέρηση 1 χρόνου η απάντηση της Κτηματικής στην καταγγελία του "Κούρου"!


από τη Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων - Ν.Περάμου

δελτίο τύπου του βουλευτή Γ.Βλάχου