O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

...οχι βιομηχανίες στο Βουρκάρι....



αναδημοσίευση απο το megaramme.blogspot.com

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Καλά, μεγάλη "νήλα" έχουν πάθει όσοι είχαν αποφασίσει να αγοράσουν εκτάσεις στην θέση Βουρκάρι και το θέμα ξέσπασε και βγήκε στην δημοσιότητα! Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ένας εκ των μελλοντικών αγοραστών της περιοχής, είχε αποφασίσει να αγοράσει οικόπεδο στην περιοχή με σκοπό να χτίσει. Ξαφνικά το θέμα που δημιουργήθηκε στο ίντερνετ και στον τύπο των Μεγάρων αλλά και έξω από αυτά, τον ανάγκασε να αποσύρει το "καπάρο" και να επιστρέψει στην Αθήνα. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος άνθρωπος, ο γιος του που ασχολείται με τα περιβαλλοντικά θέματα τον προειδοποίησε και τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Απίστευτο και όμως αληθινό, άμα θέλει ο λαός κάτι το πετυχαίνει!

....υποστήριξη στον περιβαλλοντικό αγώνα για τον Μαλιακό...

Μαλιακός sos! όχι άλλη ρύπανση!

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

http://www.gopetition.com/online/27261.html

(ζητάμε την κατανόησή σας, αν το έχετε ξαναλάβει...)

Ο Μαλιακός Κόλπος απειλείται άμεσα. Όλοι εμείς, ψαράδες, αγρότες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες ψαράδες, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, αγωνιούμε γιατί η κλειστή αυτή θάλασσα, που δέχεται εδώ και χρόνια σοβαρές πιέσεις, αντιμετωπίζει σήμερα νέες κρίσιμες απειλές. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο Μαλιακός αργοπεθαίνει και τα νεκρά ψάρια είναι ένα από τα δείγματα. Όλοι ξέρουν την αιτία. Είναι η χρόνια ρύπανση από τις γνωστές «πηγές». Είναι τα λύματα των εργοστασίων, των ελαιοτριβείων, τα αστικά λύματα με την έλλειψη βιολογικών καθαρισμών και την μη σωστή λειτουργία των βιολογικών της Λαμίας και των Καμένων Βούρλων, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, τα λύματα των κτηνοτροφικών μονάδων, τα σκουπίδια και οι παράνομες χωματερές κατά μήκος της κοίτης του Σπερχειού και κατά μήκος της ακτής με την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων οικοδομών. Είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών πρόληψης από μέρους των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουμε μια απόλυτη ασυδοσία σε συνδυασμό με την μη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών. Κατά τα άλλα ο Μαλιακός, το Δέλτα και η Κοιλάδα του Σπερχειού είναι προστατευόμενη περιοχή στο ΔίκτυοNATURA 2000.

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στη διεύθυνση :

http://www.gopetition.com/online/27261.html

και λέμε

Ο Μαλιακός Κόλπος θα ζήσει. Είναι το σπίτι μας!

Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail.

Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές

με εκτίμηση

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS

http://maliakos-sos.blogspot.com