O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί, φιλήσυχοι και ανέμελοι Μεγαρείς: Προσοχή!! ...οι ιχθυοκαλλιέργειες, μας πλησιάζουν!!


...ή μήπως η καταστροφή της θάλασσας και των ακτών μας, δεν πρέπει να μας ανησυχεί αφού δεν είναι χωράφι;...

...με ανάλογο τρόπο σχολιάζει και ο δημοσιογράφος στην "Άποψη":

"Άποψη" 3/11/11, σελ12(πεννιές παρα...πολιτικές)

τα ιχθυοτροφεία-τέρατα ξεσηκώνουν δημάρχους και αλιείς!


Το θέμα της αυθαίρετης χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών καλύπτει με εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Ο δήμαρχος Σαλαμίνας χαρακτηρίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση ως 'πραξικόπημα'....

Στα Μέγαρα ακόμα περιμένουμε ένα δελτίο τύπου που να μας ενημερώνει επίσημα για τις κινήσεις και δράσεις της δημοτικής αρχής...




«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζει, με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σαλαμίνας τη θεσμοθέτηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ιχθυοτροφεία. Καλεί, δε, προσωπικά τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τους 8 βουλευτές της β'περιφέρειας Πειραιά να παρέμβουν άμεσα και να στρατευθούν στην ανάκλησή της, ειδάλλως θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι για την καταστροφή των περιοχών της νότιας Σαλαμίνας.

Οπως σημειώνεται στο κείμενο, που υπογράφει ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής: «Ενώ η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας περίμενε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η απερχόμενη κυβέρνηση δημοσίευσε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η καταστροφική για τη νότια πλευρά της Σαλαμίνας Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει εγκριθεί από τις 4/11/2011!». Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «η διυπουργική επιτροπή συνεδρίασε, μελέτησε κι ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ, μέσα σε μόνο μια ημέρα, ενώ αποδεδειγμένα το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες του και δεν εξέφρασε γνώμη».

Κάθοδος στην Αθήνα

Πληροφορίες ανέφεραν πως ήδη κυοφορείται την ερχόμενη εβδομάδα κάθοδος δημάρχων και αλιέων στην Αθήνα εξαιτίας του χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες από διάφορα σημεία της χώρας.

«Σκάνδαλο· μπροστά στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μοιάζει παιχνιδάκι», χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η όλη διαδικασία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφερόμενος στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο παρά 5' της λήξης της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών.

διαβάστε ολο το ρεπορτάζ στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" εδώ

την Τετάρτη 6μμ, συνέντευξη τύπου της Συντοντονιστικής ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες!

Την Τετάρτη, ώρα 6 το απόγευμα, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, διοργανώνει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο "Κάραβελ". Έχουν προσκληθεί όλα τα μέλη της επιτροπής, καθώς και βουλευτές και παράγοντες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται από τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Αύριο στο vourkari.blogspot.com περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τις ενέργειες της Επιτροπής...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σας αποστέλλουμε σύνδεση από συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.interviews&id=326767

δελτίο τύπου του Β.Οικονόμου

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

kartel

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

"Πνοή" 10/11/11, σελ.21