O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

...καλό σαββατοκύριακο...

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ- ανακοίνωση του συντονιστικού Θριασίου

email: syntonistiko_forewn@yahoo.gr


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Λαέ του Θριασίου,

εργαζόμενοι – εργαζόμενες, νέοι και νέες,

οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, που στηρίζονται από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής και την ΕΥΔΑΠ, κατέληξαν στην χωροθέτηση και κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου (ΚΕΛΘ) στην παραλία Ασπροπύργου, δίπλα στη Χαλυβουργική, υλοποιώντας τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης να έρθει ο Βιολογικός Καθαρισμός (ΚΕΛΘ) στο Θριάσιο.

Ένας Βιολογικός σταθμός που θα δέχεται όλα τα αστικά, και όχι μόνο, λύματα του Θριασίου.

Οι μαζικοί φορείς και τα εργατικά σωματεία του Θριασίου, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της μελέτης του αποχετευτικού και του Βιολογικού, αντιδράσαμε στη χωροθέτηση του ΚΕΛΘ και προτείναμε την απευθείας σύνδεση με την Ψυτάλλεια.

Η κατασκευή του Βιολογικού στο Θριάσιο δημιουργεί ένα ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα για το περιβάλλον της περιοχής.

Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη χωροθέτηση, στην παραλία Ασπροπύργου, νεκρώνει ουσιαστικά το μοναδικό χώρο αναψυχής στην πόλη.

Η επίσημη έναρξη του έργου σχετίζεται με την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, όπου στις 20-08-2009 αποφάνθηκε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της υλοποίησης του και της συγκεκριμένης χωροθέτησης. Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ) τάχθηκε υπέρ, παρά την αρχική άρνησή της. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), παρότι καταψήφισαν, αρνούνται ουσιαστικά την κινητοποίηση του λαού, για να μην προχωρήσει η κατασκευή του έργου.

Αν λάβουμε επιπλέον υπόψη ότι, για να είναι ολοκληρωμένος και αποτελεσματικός ένας τέτοιος Βιολογικός, θα πρέπει να περιλαμβάνει και την 3η βαθμίδα επεξεργασίας, που αφορά στην αφυδάτωση της λυματολάσπης, η οποία, όμως, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου δεν υπάρχει, παρά μόνο στα λόγια και τις υποσχέσεις, αντιλαμβανόμαστε, για μια φορά ακόμη, την προχειρότητα της μελέτης και της επιλογής χωροθέτησης του έργου.

Η ανυπαρξία 3βάθμιας επεξεργασίας γεννάει ανησυχίες και ερωτηματικά, τόσο για την επάρκεια του χώρου, το κόστος του έργου, αλλά και για τη διάθεση και εναπόθεση της ρυπογόνας και μολυσματικής λυματολάσπης. Ερωτηματικά στα οποία, όχι μόνο δε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις από Δημοτικές και Νομαρχιακή Αρχή και τους υπεύθυνους του έργου, αλλά αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά του.

Το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου καλεί το λαό της περιοχής να μην αποδεχτεί τετελεσμένα γεγονότα και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, από τη στάση των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, στο πως βλέπουν το μέλλον του Θριασίου.

Να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις, που να ακυρώσουν τα σχέδια των βιομηχάνων και των Κυβερνήσεων, που στηρίζονται από τις επιλογές των Τοπικών Αρχών, για περαιτέρω καταστροφή του περιβάλλοντος και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής κατοίκων και εργαζομένων στο Θριάσιο.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ.

Απαξίωση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά προς όφελος του ανταγωνισμού και των ιδιωτών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.3628
Ημερομ. Κατάθεσης27.8.09

ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Απαξίωση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά προς όφελος του ανταγωνισμού και των ιδιωτών

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πολλαπλές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», τα Ναυπηγεία διανύουν την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας τους.

Tα Ναυπηγεία όχι απλά δεν γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής εταιρείας που τα ελέγχει - διεθνή ή εγχώρια – αλλά σήμερα υφίσταται μεγάλη απραξία σε ιδιωτικά έργα που θα μπορούσαν να αποφέρουν οικονομικά κέρδη, έχει 170 απλήρωτους εργαζόμενους εδώ και τουλάχιστον τρείς μήνες ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πτώχευσης της εταιρείας Τροχαίου Υλικού και κίνδυνος αρκετών προστίμων από την ΕΕ για την δραστηριότητα της εταιρείας στις Επισκευές με πιθανό το κλείσιμο και αυτού του τομέα!!

Αποκλειστικός στόχος της εταιρείας όπως φαίνεται είναι να παίρνουν αποκλειστικά δουλειές από το Ελληνικό Δημόσιο, τις οποίες μάλιστα καθυστερούν συστηματικά να παραδώσουν με τρανταχτό παράδειγμα ότι η εταιρεία είναι ακόμα και σήμερα ανίκανη να παραδώσει το Υ/Β Παπανικολής, που κρίνεται ακατάλληλο από το Πολεμικό Ναυτικό. Χρειάστηκαν λοιπόν μόλις τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ για να χαθεί η προσφορά μίας από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Βιομηχανίες που εξυπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους!!

Κατόπιν όλων των παραπάνω,


Ερωτάστε:

1) Για ποιο λόγο απαξιώνονται συνεχώς οι Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες; Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να κερδίσει και πάλι η εταιρεία μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον της εγχώριας αγοράς;

2) Η τεράστια καθίζηση της ανάπτυξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει υπεύθυνους; Ποιοι είναι αυτοί; Ποιες κυρώσεις υπέστησαν για την αποτυχημένη διαχείρισή τους;

3) Προτίθεται η εταιρεία να εξασφαλίσει τους μισθούς των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες; Ποιος θα μας πει επιτέλους τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η εταιρεία πριν καταρρεύσουν πλήρως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Ποια θα είναι η κρατική παρέμβαση για να δοθεί λύση στο ζήτημα;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τριτοκοσμικό το Ρέμα της «Γιαννούλας» στα όρια των Δήμων Ασπροπύργου και Φυλής

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.3590
Ημερομ. Κατάθεσης27.8.09

ΟΝΟΜΑ –ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Τριτοκοσμικό το Ρέμα της «Γιαννούλας» στα όρια των Δήμων Ασπροπύργου και Φυλής

Κύριε Υπουργέ,

Τριτοκοσμικές συνθήκες βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής που χωρίζει το ρέμα της «Γιαννούλας» στα όρια των Δήμων Ασπροπύργου και Φυλής, αφού τις περισσότερες μέρες παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω της εγκατάλειψης που παρουσιάζει η περιοχή και η οποία εντείνεται με τις καιρικές συνθήκες.

Στην κοίτη του ρέματος υπάρχει εμφανής διάβρωση με αποτέλεσμα να γίνεται απροσπέλαστο το ρέμα ιδίως τον χειμώνα και οι κάτοικοι να παραμένουν αβοήθητοι στην μία πλευρά χωρίς να μπορούν να προσεγγίσουν τις δουλειές τους ενώ και οι μαθητές δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σχολεία τους. Ακόμα και η διακίνηση των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων είναι δυσλειτουργική και πολλές φορές τελείως αδύνατη αφού και η συγκοινωνία διακόπτεται.

Με θλίψη μας, διαπιστώνουμε ότι κανένας από την Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της κατάστασης αυτής ή έστω μιας λύσης. Ο Δήμος Ασπροπύργου δηλώνει ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε χωρίς μελέτες για την κατασκευή νέας γέφυρας από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ η Νομαρχία Δυτικής Αττικής δηλώνει τελείως αναρμόδια!

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στην περιοχή, αφενός συνθέτουν εικόνα εγκατάλειψης, αφετέρου αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

  1. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας που να συνδέει τις δύο πλευρές του ρέματος;
  2. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την διευθέτηση της κοίτης του ρέματος έτσι ώστε να μην πλημμυρίζει τους μήνες του χειμώνα;
  3. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας στις δύο πλευρές, η οποία σταματάει λόγω της ανασφαλούς γέφυρας που υπάρχει;
  4. Θεωρείτε τους κατοίκους της περιοχής αυτής, κατοίκους β’ κατηγορίας, που “μπορούν„ να απουσιάζουν όποτε θέλουν από την δουλειά τους, οι μαθητές από τα σχολεία τους και οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε μόνιμο άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εμπορεύματά τους;


-Ο-

    ΕΡΩΤΩΝ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ