O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

σε μη δεσμευτική συμφωνία κατέληξε η σύνοδος της Κοπεγχάγης

...η οποία πρέπει να μας ενδιαφέρει και εδώ στα Μέγαρα ....το ίδιο όπως και παντού!...γιατί

"
...Η Ελλάδα ανήκει στα κράτη που ήδη πλήττονται από τις κλιματικές αλλαγές. Η αύξηση της μέσης πλανητικής θερμοκρασίας του πλανήτη, έχει ήδη γίνει αισθητή στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη της Μεσόγειο. Η χώρα μας ξηρή και θερμή μαστίζεται από παρατεταμένους καύσωνες και ξηρασίες, με καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία....με καταστροφικές επιδράσεις στα δάση, στη θάλασσα, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό!...."

...έτσι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι και ....Μεγαρίτικο πρόβλημα...και ίσως από τα πιο σημαντικά!...

για τις επιπτώσεις της απειλούμενης κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα διαβάστε στο:
http://www.greenpeace.org/greece/ER/the-impacts


Σε μη δεσμευτική συμφωνία να μην αυξηθεί η θερμοκρασία της Γης πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου κατέληξε η Σύνοδος της Κοπεγχάγης, χωρίς συγκεκριμένους στόχους για μείωση των ρύπων. Για "κατώτερο των προσδοκιών αποτέλεσμα" έγινε λόγος από την Ε.Ε. "Η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Αφρικής" δήλωσε εκπρόσωπος της G77.

Το σχέδιο διακήρυξης είναι "καταστροφή για τις πιο φτωχές χώρες" αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Friends of the Earth. "Μας προκαλεί αηδία η ανικανότητα των πλούσιων χωρών να δεσμευθούν για τις μειώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που γνωρίζουν πως είναι απαραίτητες" αναφέρει η ανακοίνωση.

"Προβάλλεται από τις ΗΠΑ ως επιτυχία, ωστόσο είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν προβλέπει δράση για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης και αυτό θα προκαλέσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες των φτωχών χωρών, περισσότερη πείνα" συμπληρώνεται.

Εκ μέρους της Greenpeace, ο διευθυντής του βρετανικού γραφείου Τζον Σόβεν δήλωσε: "Φαίνεται ότι λίγοι είναι οι πολιτικοί που μπορούν να δουν πέρα από το μικροσυμφέρον τους και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που νοιάζονται για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής".
σχετικά απο το http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1075717&cid=8


διαβάστε επίσης στο:
http://www.tvxs.gr/v28656
http://www.xpolis.blogspot.com/
http://www.econews.gr/2009/12/19/copenhagen-summit-ends/

για τις τελευταίες αντιδράσεις:
http://cop15.panda.org/

διαβάστε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, που χαρακτηρίστηκε απογοητευτική