O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα προβολών Κινηματογραφικής Λέσχης Ελευσίνας - Καλοκαίρι 2012


Πρόγραμμα ταινιών - Καλοκαίρι 2012
Κινηματογραφική Λέσχη Ελευσίνας
Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 21:15



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
.
.
.

6-7-8/7 Το λιμάνι της Χάβρης
του Άκι Καουρισμάκι με τους Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν

Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.;


9-10/7 Ελένα
του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ με τους Ναντέζα Μάρκινα, Αντρέι Σμιρνόφ, Γιελένα Λιάντοβα

Όταν ο σύζυγός της, ένας πλούσιος και ψυχρός άντρας τον οποίον παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία, παθαίνει καρδιακή προσβολή και αποφασίζει να κληροδοτήσει την περιουσία του στην κόρη του από προηγούμενο γάμο, η Ελένα αποφασίζει να μην αφήσει τον δικό της γιο με άδεια χέρια…


11-12/7 Ο δεσμώτης του ιλίγγου (Vertigo)
του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ

Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.


13-14-15/7 Το πάρτι
του Μπλέικ Έντουαρτς με τους Πίτερ Σέλερς, Κλοντίν Λονζέτ, Κορίν Κολ, Αλ Κέκο

Ένας Ινδός κομπάρσος, αφού τινάξει στον αέρα τα γυρίσματα μιας ταινίας, βρίσκεται εκ παραδρομής καλεσμένος σε ένα χολιγουντιανό πάρτι, στο οποίο σπέρνει επίσης τον πανικό.


16-17/7 Μελαγχολία
του Λαρς φον Τρίερ με τους Κίρστεν Ντανστ, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Κίφερ Σάδερλαντ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζον Χαρτ

Η Τζαστίν (Κίρστεν Ντανστ) και ο Μάικλ (Αλεξάντερ Σκάαρσγκαρντ) γιορτάζουν το γάμο τους με ένα πάρτυ στο σπίτι της αδερφής της (Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ) και του άντρα της (Κίφερ Σάδερλαντ). Εντωμεταξύ, ο πλανήτης Μελαγχολία κατευθύνεται προς τη Γη...


18-19/7 Βασιλιάς σε μια κόλαση
του Μάριους Χόλστ με τους Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Γιόνερ, Μπέντζαμιν Χέλσταντ

Το 1915 η άφιξη ενός νεαρού τροφίμου σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στα νορβηγικά φιόρδ θα αλλάξει τις επικίνδυνες ισορροπίες του απομονωμένου μικρόκοσμου.


20-21-22/7 Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο
του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν με τους Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Αριάν Ασκαρίντ, Ζεράρ Μεϊλάν

Ένα ζευγάρι πενηνταπεντάρηδων, ο άντρας του οποίου έχει χάσει πρόσφατα τη δουλειά του, πέφτει θύμα ληστείας. Δεν ξέρει πώς να αντιδράσει όμως όταν διαπιστώνει ότι αυτή έχει οργανωθεί από έναν επίσης απολυμένο πρώην συνάδελφο του συζύγου, ο οποίος ανατρέφει μόνος τα δύο μικρά αδέρφια του.


23-24/7 Αγοροκόριτσο (Tomboy)
της Σελίν Σιαμά με τους Ζοέ Εράν, Μαλόν Λεβανά, Σοφί Κατανί

Η δεκάχρονη Λορ μετακομίζει με τους γονείς και τη μικρή αδερφή της σε ένα καινούργιο σπίτι. Θεωρώντας ότι θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τα παιδιά της γειτονιάς, προσποιείται το αγόρι.


25-26/7 Ρασομόν
του Ακίρα Κουροσάουα με τους Τοσίρο Μιφούνε, Μασαγιούκι Μόρι, Ματσίκο Κίο

Στην Ιαπωνία του 15ου αιώνα, ένας ληστής αναμετριέται μ' έναν σαμουράι και τη σύζυγό του: ένας άνθρωπος νεκρός, ενδεχομένως ένας βιασμός, αλλά ακριβώς τι συνέβη θα το μάθουμε (;) μέσα από τέσσερις αντικρουόμενες αφηγήσεις.


27-28-29/7 The Artist
του Μισέλ Χαζαναβίσιους με τους Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό

Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.


30-31/7 Η Έλενα & οι άνδρες της
του Ζαν Ρενουάρ με τους Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ζαν Μαρέ, Μελ Φερέρ, Ζαν Ρισάρ

Στο Παρίσι των αρχών του αιώνα, μια άστατη Πολωνέζα κόμισσα ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα μεσήλικα βιομήχανο, αποφασίζει να γοητεύσει και να επηρεάσει πολιτικά ένα στρατηγό λαϊκό ήρωα, αλλά έλκεται ερωτικά από τον καλύτερό του φίλο.


1-2/8 H άγνωστη κυρία (Madame de...)
του Μαξ Οφίλς με τους Ντανιέλ Νταριέ, Σαρλ Μπουαγιέ, Βιτόριο ντε Σίκα

Η Λουίζ πουλάει κρυφά τα σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει ο στρατηγός σύζυγός της, αλλά εκείνα –μέσα από μια περίπλοκη διαδρομή– θα της επιστραφούν από έναν θαυμαστή και θα γίνουν η αφορμή για μια σειρά μοιραίων αποκαλύψεων.


3-4-5/8 Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
των Μαργιάν Σατράπι & Βανσάν Παρονό με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Μαρία ντε Μεντέιρος, Ερίκ Καραβακά

Στην Τεχεράνη του 1958 ο ταλαντούχος μουσικός Νασέρ-Αλί, αδυνατώντας να αντικαταστήσει το σπασμένο του βιολί, αποφασίζει να πεθάνει. Ενώ μένει κλινήρης και χωρίς φαγητό στο δωμάτιό του, ανακαλεί το παρελθόν και όλα όσα τον οδήγησαν μέχρις εδώ.