O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Εξασθενές χρώμιο ...και στα Μέγαρα!!

"Πνοή" 16-02-2012 (απ' τη σκοπιά ενός ΜΕΓΑΡΙΤΗ), σελ.11

«Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΤΑΛΗ»

ανακοίνωση της "Ένωσης Πολιτών"

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως, τουλάχιστον από πλευράς οικονομικών, το ελληνικό κράτος διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους του. Η αλόγιστη πολιτική των κομμάτων εξουσίας οδήγησε τη χώρα σε οικονομική καταστροφή και αντί να τιμωρηθούν και να πληρώσουν αυτοί, που προκάλεσαν αυτήν την κατάσταση, φορτώνουν όλα τα βάρη στους πολίτες με οδυνηρά αποτελέσματα την εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη και την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων. Το δε κράτος συνεχώς περικόπτει τις δημόσιες δαπάνες με συνέπεια την οικονομική ύφεση.
Όλα αυτά έχουν βεβαίως αντίκτυπο και στα οικονομικά των δήμων, οι οποίοι όμως για πρώτη φορά έχουν έσοδα προβλεπόμενα επακριβώς από νόμο και είναι τα εξής:
το 20% του Φόρου Εισοδήματος
το 12% του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας(Φ.Π.Α.)
το 50% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας(Φ.Α.Π.)

Εκτός από τα παραπάνω, εισπράττουν κάθε δίμηνο, μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους. Επίσης, κάνουν χρήση διαφόρων προγραμμάτων(και της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για την εκτέλεση έργων.
Αυτή λοιπόν τη δύσκολη οικονομική περίοδο, που διανύουμε, θα έπρεπε η διοίκηση του δήμου να ήταν πολύ φειδωλή στις δαπάνες και να ξοδεύει τα χρήματα, που διαχειρίζεται, μόνον προς όφελος των πολιτών.
Αντί αυτού ο Δήμαρχος έχει επιλέξει να σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών σε ενέργειες και διαδικασίες, που κανένας άλλος Δήμαρχος δεν είχε κάνει μέχρι τώρα σε τέτοια έκταση, παρ’ ότι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν είχαν, να αντιμετωπίσουν την σημερινή οικονομική κατάσταση.
Μερικές από τις ανεπίτρεπτες σπατάλες, που κάνει ο Δήμαρχος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι οι παρακάτω:
- Μία από τις πρώτες αποφάσεις, που πήρε, αν όχι η πρώτη, ήταν να προσλάβει πέντε(5) ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Ούτε πρωθυπουργός να ήταν.
- Προσέλαβε Γενικό Γραμματέα στο Δήμο, με αρκετά υψηλό μισθό.
- Έδωσε μισθούς σε Προέδρους και Αντιπρόεδρο των Νομικών Προσώπων του Δήμου(«Ηρόδωρος», ΔΗΚΕΔΗΜΕ).
Υπ’ όψη πως τα παραπάνω δεν τα προβλέπει ο νόμος του «Καλλικράτη». Προβλέπονται από παλαιότερη νομοθεσία, η οποία όμως δεν επιβάλλει, απλώς επιτρέπει, γι’ αυτό και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είχαν κάνει μερική χρήση και μόνο για τους συμβούλους.
Σε κάθε ευκαιρία κάνει δεξίωση και χρησιμοποιεί ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ. Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει τόσο συχνή χρήση και σε τόσο μεγάλη έκταση.
Ξοδεύει σε ένα χρόνο 300.000 ευρώ περίπου για μεταφορά κλαδιών και μεγάλων αντικειμένων στις περιοχές Αλεποχώρι, Κινέτα και Βλυχάδα. Ενδιαφέρον θα είχε να ανακοινωθεί από ποία σημεία (συγκεκριμένα) τα πήρανε και σε ποιους χώρους ( συγκεκριμένα ) τα πήγανε.
Όλα τα παραπάνω, εάν υπολογισθούν και οι ασφαλίσεις, που πληρώνονται και με πρόχειρους υπολογισμούς, μπορεί να ανέρχονται σε 600-700.000 ευρώ το χρόνο.
Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι θα μπορούσε να γίνει στο Δήμο με σωστή, συνετή και χρηστή διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

ο δήμαρχος για τη δολοφονία αδέσποτων στην Πάχη

Θέμα: Έκφραση αγανάκτησης και αποτροπιασμού

Με αφορμή την δολοφονία ανυπεράσπιστων ζώων στην Πάχη κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, Ο Δήμαρχος Μεγαρέων την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζω την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μου για την εγκληματική πράξη κάποιων ασυνείδητων οι οποίοι δολοφόνησαν ανυπεράσπιστα ζώα στην Πάχη.

Εκφράζω επίσης την λύπη μου διότι ενώ ο Δήμος μας εφαρμόζει πρόγραμμα στείρωσης και προγραμματίζει την ασφαλή διαβίωση των αδέσποτων, όπως φαίνεται από το σχετικό εγγεγραμμένο ποσό στον υπό έγκριση προϋπολογισμό μας, κάποιοι ή κάποιες έκριναν ότι έπρεπε να εκφράσουν την «παλικαροσύνη» τους φονεύοντας αθώα αδέσποτα ζώα.

Εύχομαι σε όλους αυτούς οι οποίοι σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο να μην αξιωθούν να βρεθούν στη θέση αυτών των αθώων πλασμάτων υφιστάμενοι τις συνέπειες αποτρόπαιων πράξεων».


ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά ο όμορφος τόπος μας συγκέντρωσε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας.

Λίγες ημέρες πριν, εικάζουμε εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, στην Πάχη έγινε ‘εκκαθάριση σκούπα’ των αδέσποτων και δυστυχώς πέτυχε. Κάποιος-οι ασυνείδητοι ‘άνθρωποι’ θεώρησαν σκόπιμο να εξολοθρεύσουν τα στειρωμένα (με μεγάλο κόπο) και εμβολιασμένα αδέσποτα που ζούσαν εκεί.
Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου σας καλεί να συμμετάσχετε στη διαμαρτυρία που διοργανώνει για το γεγονός στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθούν-εί ο υπεύθυνος και να λογοδοτήσει για την πράξη του στη δικαιοσύνη, να καλέσει στα τηλέφωνά μας, ή να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Αυτές οι πράξεις μας προσβάλλουν όλους, δυσφημίζουν τον τόπο μας και αποτρέπουν τις επισκέψεις των ξένων σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις όλες υποφέρουν από την ύφεση.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα της Πάχης δεν εξολοθρεύτηκαν μόνο με φόλες, όπως η Σούζυ, αλλά χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου, όπως το θηλυκό κουτάβι της (επίσης στειρωμένο) που πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Η πράξη για εμάς τους φιλόζωους είναι εξαιρετικά ειδεχθής και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Όμως τον ίδιο αποτροπιασμό νιώθουμε απέναντι σε εκείνους που αν και γνωρίζουν σιωπούν.
Τα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά σε απόγνωση, νιώθουμε απέραντη λύπη για το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να σώσουμε τα αδέσποτα της Πάχης και αυτό αποτελεί τεράστιο φορτίο.
Καλούμε όλους τους φιλόζωους στην Πάχη Μεγάρων για να διαδηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις πρακτικές. Χωρίς βία, όπως βία δεν χρησιμοποίησαν ούτε τα ζώα, που χάθηκαν, μέχρι και την τελευταία τους πνοή. Τα μαγαζιά και οι κάτοικοι της Πάχης δεν είναι δολοφόνοι. ΕΝΑΣ μόνο αποφάσισε να διασύρει την πόλη μας σε εθνικό εξευτελισμό και να αφαιρέσει την ΖΩΗ!
Οι διαμαρτυρίες σας όλες θα κοινοποιηθούν την Τρίτη το πρωί στον Δήμο Μεγαρέων, στον Σύλλογο Πάχης, στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, στον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην αρμόδια Κτηνιατρική Διεύθυνση και προς κάθε αρμόδιο.
Ας στείλουμε σε όλους τους δολοφόνους ένα μήνυμα όπως μόνο εμείς οι φιλόζωοι ξέρουμε.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 26 /2
11:00 - 18:00 διανομή φυλλαδίων. Φέρτε όλοι οι Σύλλογοι το υλικό σας, τους εθελοντές σας και την καλή σας διάθεση και ελάτε. Ανάρτηση πανό, πλακάτ.
Δευτέρα 27/2
11:00 - 12:00 Συγκέντρωση εθελοντών και διανομή φυλλαδίων.
12:00 - 14:30 Συγκέντρωση και ανάγνωση μηνυμάτων διαμαρτυρίας από όλους τους Συλλόγους που δεν μπορούν να είναι μαζί μας.
14:30 - 15:30 Πορεία κατά μήκος της παραλίας με πρωτοστάτη τον Μακρυμούρη που είναι ο μόνος επιβίωσε. Με αλυσίδα θα περπατήσουν και όλα τα σκυλάκια, που θα σας συνοδεύουν.
15:30 - 19:00 Ανάγνωση μηνυμάτων και αναφορές στις περιοχές όπου δολοφονηθήκαν ζώα σε όλη την Ελλάδα.
Γίνετε ενεργοί και στείλτε το δυνατό μήνυμα σας σε όλους τους υπεύθυνους. Τα σκυλιά των Μεγάρων σας χρειάζονται! Στείλτε το μήνυμα σας, παρακαλούμε χωρίς υβριστικά σχόλια και εκδηλώσεις βίας. Στείλτε τους ένα μήνυμα για να δουν ότι είμαστε πολλοί!.
Στείλτε τις προτάσεις σας γι’ αυτή την κινητοποίηση στο email: filozwiki.kinisi@gmail.com. Τη βιντεοσκόπηση της διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Τίνα Κασιδόκωστα.

"Όλα τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα"

" 'Έλα παλιόσκυλο φεύγουμε...!!!', έτσι μου είπε ο μπαμπάς του Ντίνου μου...
Αυτή η βόλτα έμοιαζε χωρίς επιστροφή... Στο τελευταίο σκαλί προσπάθησα να αντισταθώ... Με κλώτσησε δυνατά μα δεν πόνεσα. Πόνεσα που ο Ντίνος μου δεν ήταν εκεί να τον δω...
Μετά ήρθε το κρύο... κρύο... πείνα και δίψα... και ένιωσα τόσο μόνος και φοβισμένος... Πόσο άδειος νιώθω χωρίς το λουρί του Ντίνου μου, χωρίς το χάδι και τα γέλια του...!!!
Του άρεσε να χαϊδεύει τη μουσούδα μου και να βλέπει την ουρά μου να κουνιέται πέρα δώθε.... Προσπάθησα πολύ καιρό να τον βρω.... μα δεν τα κατάφερα και νομίζω πως δεν θα τον βρω ποτέ ξανά...
...Κι όταν γίνεται νύχτα έρχεται κρύο... Κι όταν γίνεται μέρα νιώθω πείνα...
...Μα βρήκα κι άλλους σαν εμένα... σκύλους και γάτες που μας περιφρονούν και μας αποκαλούν ΑΔΕΣΠΟΤΑ...!!! Μα δεν γεννηθήκαμε όλοι αδέσποτα... Πολλά από εμάς μας εγκατέλειψαν γιατί βαρέθηκαν τα χάδια μας, γιατί δεν καταλάβαιναν πια τι σημαίνει το κούνημα της ουράς μας...
Συγχωρέστε μας που ορισμένες φορές σας ικετεύουμε για λίγο φαγητό και λερώνουμε το δρόμο σας με σκουπίδια κατά το ψάξιμο μιας μπουκιάς... Συγχωρήστε μας που σας ζητάμε λίγο χώρο σε αυτό τον κόσμο... Τον δικό σας...!!!
Και τώρα πάω να ξαπλώσω κάτω από εκείνη τη σκάλα... Κάποιος καλός κύριος μου έδωσε ένα κομμάτι κρέας... μα... από την ώρα που το έφαγα δε νιώθω καλά... Πονάει λίγο η κοιλιά μου... τα μάτια μου κλείνουνε και θαμπώνουν... αλλά δε νυστάζω... Τα πόδια μου λυγίζουν μα δε νιώθω κουρασμένος...
Μα πάλι πριν αποκοιμηθώ το Ντίνο μου σκέφτομαι"

Εύα Κυριακίδου

Εφημερίδα "Άποψη" (αδέσποτος τύπος)

Άνοιγμα των διοδίων Ελευσίνας την Παρασκευή στις 3.30μμ

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων