O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά ο όμορφος τόπος μας συγκέντρωσε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας.

Λίγες ημέρες πριν, εικάζουμε εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, στην Πάχη έγινε ‘εκκαθάριση σκούπα’ των αδέσποτων και δυστυχώς πέτυχε. Κάποιος-οι ασυνείδητοι ‘άνθρωποι’ θεώρησαν σκόπιμο να εξολοθρεύσουν τα στειρωμένα (με μεγάλο κόπο) και εμβολιασμένα αδέσποτα που ζούσαν εκεί.
Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου σας καλεί να συμμετάσχετε στη διαμαρτυρία που διοργανώνει για το γεγονός στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.
Παράλληλα απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθούν-εί ο υπεύθυνος και να λογοδοτήσει για την πράξη του στη δικαιοσύνη, να καλέσει στα τηλέφωνά μας, ή να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Αυτές οι πράξεις μας προσβάλλουν όλους, δυσφημίζουν τον τόπο μας και αποτρέπουν τις επισκέψεις των ξένων σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις όλες υποφέρουν από την ύφεση.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα αδέσποτα της Πάχης δεν εξολοθρεύτηκαν μόνο με φόλες, όπως η Σούζυ, αλλά χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου, όπως το θηλυκό κουτάβι της (επίσης στειρωμένο) που πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Η πράξη για εμάς τους φιλόζωους είναι εξαιρετικά ειδεχθής και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Όμως τον ίδιο αποτροπιασμό νιώθουμε απέναντι σε εκείνους που αν και γνωρίζουν σιωπούν.
Τα μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά σε απόγνωση, νιώθουμε απέραντη λύπη για το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να σώσουμε τα αδέσποτα της Πάχης και αυτό αποτελεί τεράστιο φορτίο.
Καλούμε όλους τους φιλόζωους στην Πάχη Μεγάρων για να διαδηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις πρακτικές. Χωρίς βία, όπως βία δεν χρησιμοποίησαν ούτε τα ζώα, που χάθηκαν, μέχρι και την τελευταία τους πνοή. Τα μαγαζιά και οι κάτοικοι της Πάχης δεν είναι δολοφόνοι. ΕΝΑΣ μόνο αποφάσισε να διασύρει την πόλη μας σε εθνικό εξευτελισμό και να αφαιρέσει την ΖΩΗ!
Οι διαμαρτυρίες σας όλες θα κοινοποιηθούν την Τρίτη το πρωί στον Δήμο Μεγαρέων, στον Σύλλογο Πάχης, στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, στον Σύνδεσμο Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην αρμόδια Κτηνιατρική Διεύθυνση και προς κάθε αρμόδιο.
Ας στείλουμε σε όλους τους δολοφόνους ένα μήνυμα όπως μόνο εμείς οι φιλόζωοι ξέρουμε.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 26 /2
11:00 - 18:00 διανομή φυλλαδίων. Φέρτε όλοι οι Σύλλογοι το υλικό σας, τους εθελοντές σας και την καλή σας διάθεση και ελάτε. Ανάρτηση πανό, πλακάτ.
Δευτέρα 27/2
11:00 - 12:00 Συγκέντρωση εθελοντών και διανομή φυλλαδίων.
12:00 - 14:30 Συγκέντρωση και ανάγνωση μηνυμάτων διαμαρτυρίας από όλους τους Συλλόγους που δεν μπορούν να είναι μαζί μας.
14:30 - 15:30 Πορεία κατά μήκος της παραλίας με πρωτοστάτη τον Μακρυμούρη που είναι ο μόνος επιβίωσε. Με αλυσίδα θα περπατήσουν και όλα τα σκυλάκια, που θα σας συνοδεύουν.
15:30 - 19:00 Ανάγνωση μηνυμάτων και αναφορές στις περιοχές όπου δολοφονηθήκαν ζώα σε όλη την Ελλάδα.
Γίνετε ενεργοί και στείλτε το δυνατό μήνυμα σας σε όλους τους υπεύθυνους. Τα σκυλιά των Μεγάρων σας χρειάζονται! Στείλτε το μήνυμα σας, παρακαλούμε χωρίς υβριστικά σχόλια και εκδηλώσεις βίας. Στείλτε τους ένα μήνυμα για να δουν ότι είμαστε πολλοί!.
Στείλτε τις προτάσεις σας γι’ αυτή την κινητοποίηση στο email: filozwiki.kinisi@gmail.com. Τη βιντεοσκόπηση της διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η Τίνα Κασιδόκωστα.