O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ο Συνήγορος του Πολίτη για το Βουρκάρι - απο την Attica



ρίξτε μια ματιά στο νέο τεύχος της west attica εδώ

η "οικολογική απάντηση" αύριο στα Μέγαρα με το ... τρένο!

πήραμε και δημοσιεύουμε την επιστολή:

Ονομάζομαι Ναυσικά Ελευθερίου και είμαι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με την Αττική Οικολογική Απάντηση και τους Οικολόγους Πράσινους για την Δυτική Αττική. (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site μαςwww.oikologikiapantisi.gr).
Την προηγούμενη Κυριακή γνώρισα κάποιους από εσάς στον καθαρισμό του Βουρκαρίου,στον οποίο βοήθησαμε μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη μας κ.Κώστα Διάκο.
Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω για μια εκδήλωση που θα κάνουμε το Σάββατο 30/10 και πιστεύω ότι θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε.
Ως κίνηση υποστηρίζουμε την λειτουργία του τρένου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς ως μια από τις λύσεις που προτείνουμε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων μας. Με αυτό στο μυαλό μας και θέλοντας να μην αναλωθούμε σε συζητήσεις και προεκλογικές ομιλίες διοργανώσαμε μια βόλτα με το τρένο της ανενεργής γραμμής Αγιοι Ανάργυροι-Μέγαρα.Θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις σε Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Νέα Πέραμο και υπολογίζουμε να καταλήξουμε στα Μέγαρα κατά τη 13:00 το μεσημέρι.
Σας καλούμε λοιπόν να γίνουμε πολλοί και να στείλουμε με αυτόν τρόπο ένα μήνυμα σε όσους θέλουν για άλλη μια φορά να μας αποκόψουν από την υπόλοιπη Αττική και να μας στερήσουν ένα τόσο οικολογικό μέσο μεταφοράς.
Θα είμαστε όλοι εκεί με κέφι και μουσική με κρουστά προκειμένου να ζωντανέψουμε τους σταθμούς μας!
Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό των Μεγάρων!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6977261352.
Ευχαριστώ,
Ναυσικά Ελευθερίου

Καταλυτική η συνεισφορά του τοπικού τύπου στις δράσεις μας

Με την ευκαιρία της επιτυχημένης πρόσφατης δράσης του "Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου" για τον καθαρισμό του υγροτόπου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον τοπικό μας τύπο για τη συνεχή και πολύτιμη βοήθειά του στη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων και των δράσεων μας. Βοήθεια ιδιαίτερα σημαντική και για τον πρόσθετο λόγο ότι μας προσφέρεται απλόχερα και δωρεάν.

Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε το Βουρκάρι μας! Ενωμένοι και αποφασισμένοι είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε!

Παραθέτουμε κατωτέρω τα σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων φύλων του τοπικού τύπου για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου:






Αλκιβιάδης Μπεναρδής: "...τεράστιο πεύκο στη Ζάχουλη, προσοχή μην το μαρτυρήσετε!"

δελτίο τύπου - Ενωση Πολιτών