O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

το megaramme καταγγέλλει παραβιάσεις στα Γεράνεια


Δημοσίευση απο το Μεγαρίτικο μπλόγκ megaramme
Είναι μια σοβαρή καταγγελία που πρέπει να ξεκαθαριστεί! Οι τοπικές αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν! Εμείς θα το μεταφέρουμε όπου πρέπει!

Απίστευτο και όμως αληθινό!


Την στιγμή που η υπουργός περιβάλλοντος ανακοίνωνε επισήμως ότι παγώνει οποιαδήποτε οικοδομική άδεια και εργασία οικοδομής στα Γεράνεια όρη λόγω ιδιαίτερου φυσικού πλούτου, την ίδια ώρα σε δασική έκταση δημιουργείται μια ολοκαίνουργια εκκλησία, με τόνους μπετόν και θέα μοναδική!
Η ολοκαίνουργια εκκλησία χτίζεται πάνω ακριβώς από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου {Μακρινού}μέσα στα πέυκα, όπου έχουν κοπεί σχοίνα τα οποία υπάγονται στο νόμο των δασών.

Την θέα αυτή βλέπει όποιος ανέβει πάνω στην καινούργια εκκλησία και το σημείο είναι το υψηλότερο της περιοχής αυτής. Το τσιμέντο που έχει πέσει είναι φανερό από την φωτογραφία

Παντού κομμένα και ξερά σχοίνα και αδρανή υλικά. Αλήθεια με ποιων την ανοχή γίνεται αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα;

Το τσιμέντο που έχει ριχτεί ως βάση πάνω στον δασικό λόφο...

Και άλλα κομμένα πεύκα και σχοίνα. Αλήθεια αν ένας απλός πολίτης αν έκοβε όλα αυτά, τι πρόστιμο θα του επέβαλλε το κράτος και το δασαρχείο; Πόσα χρόνια μπορεί να έτρωγε;

Ο δύσβατος δρόμος που οδηγεί στην ολοκαίνουργια εκκλησία. Ακόμα και ορειβάτης να είσαι δεν τον ανεβαίνεις. Αργότερα πιθανόν όλος αυτός να στρωθεί με άσφαλτο ή τσιμέντο και να γίνει εκκλησιαστικός προορισμός. Επαναλαμβάνουμε την ίδια ώρα η Τίνα Μπιρμπίλη έχει εκδώσει ανακοίνωση για πάγωμα οικοδομικών αδειών και εργασιών στα Γεράνεια όρη. Άραγε ποιο καθεστώς υπάρχει πάνω από την υπουργό και την απορρίπτει;

Αυτή είναι η περιοχή όπου από μακριά φαίνεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Μακρινού αλλά και η νέα εκκλησία που δημιουργήθηκε μέσα σε πευκόφυτη και άκρως προστατεύομενη περιοχή.

Τσιμέντα παντού. Αλήθεια θα σεβαστεί κανείς τα όσα έφερε με νομοθετική ρύθμιση η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη πριν λίγες ημέρες;

Ακόμα και σήμερα εκτελούνται εργασίες. Θα επέμβει ο εισαγγελέας ή οι αρμόδιοι φορείς του κράτους να δούμε κατά πόσο είναι νόμιμο να χτίζονται {ακόμα και εκκλησίες} μέσα στο δάσος; Γιατί πρόκειται αναμφισβήτητα για δασική έκταση χωρίς αμφιβολία!

Μέχρι τις 8 Αυγούστου τα καλλιτεχνικά δρώμενα "Όασις εν οάσει" στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου