O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

....βιβλίο για τον Γ.Λιάντρο....

"ΛΙΑΝΤΡΟ ΕΣΥ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ..."

Η εφημερίδα "Νέα Πνοή" και οι εκδόσεις "Μέλλον", με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς ανθρώπους που έχουν τιμήσει την πόλη μας, για μια ακόμα φορά εκδίδει ένα ιστορικό βιβλίο, στα πλαίσια της μεγάλης δημιουργικής εργασίας που κάνει στον χώρο των εκδόσεων.
Αν και το βιβλίο αυτό ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει, αρκετούς μήνες νωρίτερα, λόγω ανελλειμένων υποχρεώσεων δεν το είχαμε καταφέρει να το πραγματοποιήσουμε. Από σήμερα και για όλο τον Αύγουστο θα κυκλοφορεί το βιβλίο σε όλα τα περίπτερα και βιβλιοπωλεία με τίτλο:
"Λιάντρο εσύ καμάρι μου..." και αναφέρεται στην μεγαλειώδη πορεία ενός ξεχωριστού δημάρχου που έγραψε την δική του ιστορία στον τόπο μας, επι 16 ολόκληρα χρόνια.
Στον δήμαρχο που άφησε έντονα τα σημάδια του, ενώ έγινε ακόμα και τραγούδι "Λιάντρο εσύ καμάρι μου, να ζήσεις παλικάρι μου"
Το βιβλίο περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες από την μεγάλη πορεία του Γιώργου Καστάνη Λιάντρου ως δημάρχου στα Μέγαρα, τις φιέστες και τα πανηγύρια κατά την εκλογή του.

Νικόλαος Ε. Νικόλιζας
Δημοσιογράφος

απο τις δραστηριότητες της νεολαίας των Μεγάρων....

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας των Μεγάρων μας ενημερώνει:

"Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει το τουρνουά Beach Volley που διοργάνωσε την κυριακή 19 Ιουλίου 2009
για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΤΟπικό ΣΥμβούλιο Νέων του Δήμου Μεγαρέων στην παραλία του Αλεποχωρίου.
Οι στιγμές αθλητικών συγκινήσεων και η επιλεγμένη μουσική από τους dj's ήταν τα κύρια συστατικά που συνέβαλαν στην αθρόα προσέλευση του κόσμου (καθώς είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών με περίπου 70 συμμετέχοντες) και άφησαν ικανοποιημένους τους παρευρισκόμενους που έδειχναν να απολαμβάνουν το θέαμα και το κυριακάτικο μπάνιο τους.
Να αναφέρουμε ότι εκτός άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δημ. σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Α.Μ. κ. Μήτσος Θεοδωρος, ο δημ. Σύμβουλος και πρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Μαργέτης Παναγιώτης και ο δημΠαπαβασίλης Γεώργιος.
Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μεγάρων θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθειά τους τον Δ.Ο.Α.Α.Μεγάρων, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους φίλους του ΤΟ.ΣΥ.Ν. που βοήθησαν εθελοντικά στην προετοιμασία καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και προσβλέπει σε ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον.
Το Δ.Σ. του ΤΟ.ΣΥ.Ν Μεγάρων"


Να σημειώσουμε
ότι στο χώρο της εκδήλωσης είχε αναρτηθεί και το πανό για την προστασία του Βουρκαρίου, (φαίνεται και στη φωτογραφία),γεγονός που καταδεικνύει και υπογραμμίζει την ευαισθησία της Μεγαρικής νεολαίας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

1η νικήτρια ομάδα στην κατηγορία των ανδρών

Σύγχρονη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Πολιτική- οι θέσεις της Κυβέρνησης

απο την ηλεκτρονική ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας:

Σύγχρονη Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Πολιτική - οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας
διαβάστε στο:

οι θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων για την διαχείριση των απορριμάτων

Το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων με ανακοίνωσή του εκθέτει αναλυτικά τις απόψεις του για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων. Διαβάστε στο :
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?view=article&catid=3%3Aenvironment&id=427%3A2009-07-22-11-46-15&format=pdf&option=com_content&Itemid=4