O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Διαρκής η συνεργασία του Συντονιστικού μας Φορέα με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

 
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο έργο την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων στη φύση, μετά από παροχή κάθε αναγκαίας φροντίδας και νοσηλείας τους. 
Στο θεραπευτικό κέντρο του συλλόγου στην Καλλιθέα περιθάλπτονται χιλιάδες άγρια ζώα κάθε χρόνο.
 
Η "ΑΝΙΜΑ" συνεργάζεται με περιβαλλοντικές ΜΚΟ, Δασαρχεία, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, Θηροφυλακή καθώς και με κάθε φορέα εμπλεκόμενο στη διατήρηση και προστασία της φύσης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να είναι και ο "Συντονιστικός Φορέας για την προστασία του υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων" ένας ακόμα από τους πολλούς συνεργάτες της.
 
Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε δωρεάν (με δικά μας μέσα) τη μεταφορά των τραυματισμένων και ανήμπορων ζώων για περίθαλψή τους από την ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα, για όλη την περιοχή που εκτείνεται από τους Αγ. Θεοδώρους μέχρι και το Χαϊδάρι. 
Η διαδικασία είναι απλή: Όταν κάποιος βρει ένα ζώο που χρειάζεται περίθαλψη επικοινωνεί με την "ΑΝΙΜΑ" στα τηλ. 210 9510075 - 6972664675 για να ενημερώσει τις υπεύθυνες κ. Γανωτή, κ. Αλευρά ή τους συνεργάτες τους και να πάρει απλές βασικές οδηγίες για την παροχή της πρώτης φροντίδας στα άτυχα ζώα (όπως π.χ. πληροφορίες για την τροφή και το νερό που θα πρέπει να τους δωθεί). Έπειτα οι υπεύθυνες επικοινωνούν με τον Συντονιστικό μας Φορέα για να προγραμματιστεί η αυθημερόν μεταφορά των ζώων στην Καλλιθέα.
 
Η συνεργασία μας με την ΑΝΙΜΑ είναι διαρκής και πολύχρονη. Έχουμε μεταφέρει και παραδώσει για περίθαλψη πολλά άγρια ζώα όπως γερακίνες, τσαλαπετεινούς, σταχτάρες, γλαρόνια, αλεπούδες, ακόμα και φλαμίγκο. Μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο μεταφέραμε στην Καλλιθέα μία πυροβολημένη γερακίνα από τα Μέγαρα και έναν τραυματισμένο από ηλεκτροπληξία μπούφο από τη Μάνδρα, από όπου και οι κατωτέρω σχετικές φωτογραφίες. 
 
Από τη γερακίνα:
 
 Από τον Μπούφο:

Περισσότερες πληροφορίες για την "ΑΝΙΜΑ" μπορείτε να βρείτε εδώ: 
"ΑΝΙΜΑ" Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
 
Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης την πανελλήνια ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής ατυχημάτων άγριων ζώων για να αναφέρετε τα περιστατικά τραυματισμένων ή νεκρών άγριων ζώων που συναντάτε: Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής 
(Η συμμετοχή όλων μας βοηθά να προσδιορισθούν οι κύριοι παράγοντες θνησιμότητας των άγριων ζώων και να σχεδιαστούν παρεμβάσεις για τη μείωσή τους)