O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

από την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου της Αγίας Τριάδας


Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μια όμορφη εκδήλωση με την παρουσία πολλών κατοίκων-μελών του Συλλόγου αλλά και φίλων κι από άλλους συλλόγους των Μεγάρων.
Ο Σύλλογος της Αγίας Τριάδας εμφανίζει όλο το τελευταίο διάστημα μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν τον ομώνυμο οικισμό που βρίσκεται στη μια πλευρά του υγροτόπου του Βουρκαρίου.
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου επιδεικνύουν φανερή διάθεση και κέφι για επεξεργασία προτάσεων και ανάληψη δράσεων που προωθούν το πάγιο αίτημα για πρόοδο και αναβάθμιση της περιοχής.
Άλλωστε ο οικισμός της Αγίας Τριάδας έχει όλα τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης με σεβασμό και φροντίδα για το περιβάλλον. Έχει κληρονομιά δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, το Τείχος των Μεγάρων και το Αρχαίο Φυλάκειο και συνάμα γειτονεύει με το Βουρκάρι, τον μεγαλύτερο και εξαιρετικής σημασίας  υγροβιότοπο της Δυτικής Αττικής.
Έτσι η ανάπτυξη και πρόοδος της περιοχής αυτής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερτοπικής σημασίας, καθώς αφορά την Μεγαρίδα συνολικά ως πόλο έλξης ήπιου οικοτουρισμού.
Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στις προσπάθειες του νεοσύστατου Συλλόγου για το καλό όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Μεγαρικής κοινωνίας. 













η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Ζάχουλης

Φωτογραφικό υλικό από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του συλλόγου ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΖΑΧΟΥΛΗΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ, που έγινε την Κυριακή 7/2/2016.


Displaying ΖΑΧΟΥΛΗΣ_20160207_105752.jpg