O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

...μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στα Μέγαρα....


Νωρίς φέτος η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, μόλις στις 6 του μηνός. Όπως κάθε χρόνο θα παραμείνουν ανοιχτοί στην Αυγουστιάτικη φεγγαράδα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Από τους 81 χώρους οι 43 θα ανοίξουν μετά ...μουσικής. Ανάμεσά τους και το Μουσείο Μεγάρων όπου θα υπάρξει συναυλία απο τους Ηλ.Ανδριόπουλο και Ν.Βενετσάνου!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η προσέλευση των επισκεπτών θα επιτρέπεται από τις 7 το απόγευμα έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα...


πληροφορίες για το Μουσείο στο:
http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3473

πληροφορίες για τις εκδηλώσεις με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο:
http://www.yppo.gr/files/g_29927.pdf

Επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση τα ΣΚΡΑΠ στην Δυτική Αττική...ερώτηση του κ.Οικονόμου

σε ερώτησή του στη Βουλή ο κ.Οικονόμου αναφέρεται στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της Δυτικής Αττικής από τα εργοστάσια σκράπ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:


....Η μόλυνση του περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα,στην Δυτική Αττική, που έχει πλέον καταντήσει μια επικίνδυνη πυριτιδαποθήκη, έχει πλέον λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σε όλη αυτήν την τραγική κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της μελλοντικής διαχείρισης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διάλυσης των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής! Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες καθώς εκτός από τη συνεχή επιβάρυνση στην οποία υπόκειται το περιβάλλον της περιοχής, βλέπουν τις βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται όσον αφορά στο σκραπ να πληθαίνουν....


διαβάστε την ερώτηση στο :

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_236dgdgn9c5