O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση- παρέμβαση για την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων

ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ & BLOGGERS
http://limnik.blogspot.com  http://vourkari.blogspot.com http://xpolis.blogspot.com http://xaidari.blogspot.com  

2 φεβρουαριου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ

Υπερασπιζόμαστε – Αναδεικνύουμε 
τους Υγροτόπους «Δυτικά της Αθήνας»:
Λίμνη Κουμουνδούρου – Βουρκάρι Μεγάρων – Έλος Ψάθας – Σχίνος (1,2,3) – Μαυρολίμνη – Ηραίο – Βλύχα Ελευσίνας – Ρέμα Μεγάρων – Ρέμα Κινέτας – Σαλαμίνα


Συνάντηση και φέτος στη Λίμνη Κουμουνδούρου
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου – 11:30π.μ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ακόμα και σε μια περίοδο έντονης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, προβάλλουμε τους υγροτόπους των «Δυτικών περιοχών  της Αθήνας».
Αυτή τη φορά κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα, αναφερόμαστε σε δώδεκα γνωστούς υγροτόπους. Πόσοι από τους κατοίκους της Αθήνας γνωρίζουν ότι σε αυτούς τους απαξιωμένους από το κράτος και τους Δήμους υγροτόπους εξακολουθούν και κατοικούν (έστω και προσωρινά) σπάνια και απειλούμενα είδη ορνιθοπανίδας όπως η βαλτόπαπια στη Λίμνη Κουμουνδούρου και τα πανέμορφα Φλαμίγκος στο Βουρκάρι Μεγάρων;
Η φύση εξακολουθεί και αντιστέκεται κόντρα στα φουγάρα των εργοστασίων  και την υπόγεια ρύπανση από τα πετρελαιοειδή των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στη Λίμνη Κουμουνδούρου, κόντρα στην παράνομη δόμηση στο Βουρκάρι, κόντρα στην επιχωμάτωση του έλους της Ψάθας, κόντρα στους σκουπιδότοπους και τα πλαστικά που είναι  πεταμένα σε αρκετούς υγροτόπους.

Οι «Φορείς και οι bloggers» που συντονίζουμε τον αγώνα μας για την ανάδειξη  των οικοσυστημάτων απαιτούμε να παρθούν προληπτικά μέτρα προστασίας των υγροτόπων, να θεσμοθετηθούν επιτέλους οι ευνοϊκές προβλέψεις για τη Λίμνη Κουμουνδούρου που είχαν συμπεριληφθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής, να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα  για το Βουρκάρι που έχει επεξεργαστεί ο ΟΡΣΑ κ.λπ.
Είμαστε αντίθετοι στην λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει», και στη χρηματοδότηση ερευνών από ρυπαντές όπως τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου για τη Λίμνη Κουμουνδούρου. Απαιτούμε μέτρα προληπτικά, μέτρα προστασίας των υγροτόπων και όχι εκ των υστέρων τυχόν πρόστιμα στους ρυπαντές. «Προμηθείς και όχι Επιμηθείς».

Το φετινό επετειακό ραντεβού μας στην Λίμνη Κουμουνδούρου,
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων,
τo Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:30π.μ.
θα συνδυαστεί με παρατήρηση πουλιών και με  περιβαλλοντική άσκηση


Mail Επικοινωνίας: xpolis@gmail.com, vourkari@gmail.com, diakinxaid@gmail.com