O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

...άλλος ένας ιστότοπος για την περιοχή των Μεγάρων: http://megaritiko.blogspot.com/

Καλωσορίζουμε στην διαδικτυακή μας παρέα άλλο ένα blog που ασχολείται με την περιοχή και ...όχι μόνο: το http://megaritiko.blogspot.com/ . Ευχόμαστε μακροημέρευση, ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, διάλογο...ευχόμαστε οι σκέψεις και οι επιδιώξεις των δημιουργών του να συμβάλλουν στη βελτίωση της ενημέρωσης και σε παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν τα Μέγαρα: το περιβάλλον και την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτής της περιοχής...όλες μας τις ευχές φίλοι στο megaritiko.blogspot.com !

Σε σύντομο χρονικό διάστημα παρατηρούμε στην περιοχή των Μεγάρων να αναπτύσσεται ένα όλο και διευρυνόμενο κοινό που αναζητάει την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου....Μακάρι αυτό να αποτελέσει την αφορμή για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάπτυξη ενός ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου....ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση... αντίστοιχα προγράμματα επιδοτούνται και προβλέπεται να αναπτυχθούν σε 120 δήμους, δίνοντας την δυνατότητα στους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών να έχουν συνεχή ασύρματη γρήγορη και φτηνή πρόσβαση στο internet:
http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/specialreports/broadband_plan/#t1....

αρκεί οι κατάλληλοι άνθρωποι στο δήμο και την Νομαρχία να δραστηριοποιηθούν...

Νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση ετοιμάζουν για την Δυτική Αττική: εκατοντάδες πλοία σχεδιάζουν να παροπλίσουν στον κόλπο της Ελευσίνας...


Αναδημοσίευση από το http://www.xpolis.blogspot.com/

Στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην Πετρόλα) η επέκταση προχωράει με τη διευκόλυνση της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τώρα προγραμματίζεται ο παροπλισμός 400 πλοίων, 300 γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, δικές μας όμως πληροφορίες λένε για 400. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε προηγούμενη κρίση της ναυτιλίας το 1983 είχαν παροπλιστεί 450 πλοία, ενώ τα επόμενα είκοσι χρόνια και μέχρι το 2002 ήταν περίπου 50 – 75 για να περιοριστούν ακόμα περισσότερα μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2008.
Οι επιβαρύνσεις λοιπόν στη «δυτική Όχθη» συνεχίζονται και οι απειλές επίσης (Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χαλυβουργική, μεταφορά των δεξαμενών από το Πέραμα στο Στρ.Ξηρογιάννη στη Λίμνη Κουμουνδούρου, οι λιμενικές λειτουργίες στο Σκαραμαγκά κ.λπ).
Τι επιδράσεις όμως θα έχει ο παροπλισμός του 400 πλοίων στον Κόλπο της Ελευσίνας;
1. Οι θαλάσσιοι ρύποι θα αυξηθούν από την λειτουργία των πλοίων τα οποία όταν παροπλίζονται εξακολουθούν και διατηρούν πλήρωμα για την ασφάλεια και τη συντήρηση.
2. Κάποια από τα παροπλισμένα πλοία δεν θα γίνουν ποτέ αξιόπλοα και ανταγωνιστικά με αποτέλεσμα α) να εγκαταλειφθούν στον κόλπο της Ελευσίνα β) να αυξηθούν οι μονάδες scrap στην περιοχή.
3. Θα εμποδιστεί ο κυματισμός από τις «ντάνες» των παροπλισμένων πλοίων και έτσι θα εμποδίζεται ο αυτοκαθαρισμός του κόλπου, ο οποίος μοιάζει σαν μια κλειστή λίμνη.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι το θέμα των παροπλισμένων θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ελευσίνας και ότι ο Δήμος δεν θα συμφωνήσει με τον παροπλισμό των πλοίων στο κόλπο. Θα παρακολουθούμε το θέμα και βεβαίως θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα εμποδίζουν ή θα βάζουν «φρένο» στην επιβάρυνση του κόλπου της Ελευσίνας.

διαβάστε την δημοσίευση στην εφημερίδα:

http://www.scribd.com/doc/10576771/-1